Ras Al Khaimah terugkeer HIGHLANDER langeafstandswandeling

20-12-23. Ras Al Khaimah, thuisbasis van het meest ontwikkelde wandelpadennetwerk in de VAE, met een indrukwekkende lengte van 80 km op Jebel Jais, is verheugd om aan te kondigen dat HIGHLANDER bevestigd is terug te keren naar het emiraat.
Ras-Al-Khaimah-HIGHLANDER-23-bergen-licht.jpg

De derde editie van het populaire evenement zal plaatsvinden van 2 tot 4 februari 2024. Deze ultieme hike belooft een onvergetelijke ervaring voor wandelliefhebbers en avonturiers die klaar zijn voor deze uitdagende trektocht. Registreren kan nu via highlanderadventure.com. Gebruik de code HLRAK2024 vóór 22 december voor 15% korting.

In november 2022 werd HIGHLANDER voor het laatst georganiseerd en toen kwamen er honderden deelnemers op af. De avontuurlijke uitdaging biedt wandelaars en avontuurliefhebbers de kans om zichzelf fysiek te testen op de spectaculaire paden van het emiraat en tegelijkertijd de indrukwekkende rotsformaties, ruige canyons en wadi’s te ontdekken.
Ras-Al-Khaimah-HIGHLANDER-23-rotsblokken.jpg

Zoals voorgaande jaren, zal HIGHLANDER Ras Al Khaimah 2024, uit twee verschillende formats bestaan. HIGHLANGER Pegasus is een backpackuitdaging van 40 km, vernoemd naar het sterrenbeeld in de noordelijke hemel en het gevleugelde paard uit de Griekse mythologie. Het evenement, verspreid over 3 dagen (2 tot 4 februari), test de moed van wandelaars en biedt een unieke kans om de natuurlijke schoonheid van Ras Al Khaimah's adembenemende bergtopografie op te nemen. HIGHLANDER Orion dankt zijn naam aan het prominente sterrenbeeld dat zich op de hemelse evenaar bevindt en over de hele wereld zichtbaar is. Deze trektocht van 25 km doorkruist het Hajar-gebergte gedurende twee dagen (3 en 4 februari) en biedt deelnemers de kans om deze locatie te verkennen terwijl ze genieten van het prachtige panoramische uitzicht op de valleien.

De twee formats van HIGHLANDER zullen verschillende oude nederzettingen en boerderijen doorkruisen, die niet alleen de geschiedenis en diversiteit van Ras Al Khaimah benadrukken, maar ook laten zien hoe gemeenschappen al eeuwenlang in deze rotsachtige regio leven en werken.
Ras-Al-Khaimah-HIGHLANDER-23-groep.jpg

Bekend als een paradijs voor wandelaars, biedt het emiraat de ideale omgeving voor deze outdooractiviteit. Het terrein biedt training voor ontdekkingsreizigers, liefhebbers en beginnende wandelaars met meer dan 80 km aan paden die de verschillende zones van Jebel Jais, de hoogste berg van de VAE, met elkaar verbinden.

Omdat de veiligheid van de wandelaars van groot belang is, hebben de organisatoren bevestigd dat er vele HIGHLANDER controleposten zullen zijn op beide routes, ondersteund door politie en medische eerste hulpposten. Dankzij de beslissing om HIGHLANDER 2024 van november naar februari te verplaatsen, kunnen deelnemers de schoonheid van Jebel Jais ervaren na de winterregens, met wilde bloemen in overvloed en gras dat de bergketen bedekt.

In lijn met de visie van Ras Al Khaimah om tegen 2025 een regionale leider in duurzaam toerisme te worden en onderstreept door de 'Balanced Tourism'-strategie, wil HIGHLANDER graag bewustzijn creëren over het belang van het behoud en de bescherming van de natuur, terwijl deelnemers worden aangemoedigd om te genieten van het buitenleven en hun impact op het milieu te minimaliseren. Deelnemers krijgen ook educatieve sessies aangeboden over ecologie en duurzaamheid om het belang van het beschermen van de natuurlijke omgeving van het emiraat te benadrukken. Deze lezingen zullen het natuurgerichte aspect van wandelen onderstrepen en de wandelaars bewust maken van gevarieerde natuurlijke landschap, evenals de rijke cultuur van het emiraat.
Ras-Al-Khaimah-HIGHLANDER-23-bergplateau.jpg

Fadi Hachicho, Managing Director van HIGHLANDER UAE en oprichter van Adventurati Outdoor, zegt: "We zijn verheugd om de derde editie van HIGHLANDER in Ras Al Khaimah te organiseren. Voor ons is HIGHLANDER niet alleen een avontuurlijk sportevenement, het is een kans om het majestueuze Hajar-gebergte te laten zien aan een wereldwijd publiek van avonturiers en wandelliefhebbers. HIGHLANDER heeft geholpen om Ras Al Khaimah wereldwijd op de avontuurlijke kaart te zetten. Voor 2024 breiden we onze samenwerking met internationale avontuur groepen in heel Europa uit en gaan we een samenwerking aan met verschillende DMC's om HIGHLANDER deelnemers een gemakkelijkere reiservaring te bieden. Er is zoveel te ontdekken in Ras Al Khaimah, zowel op als naast het parcours."

De inschrijvingen voor HIGHLANDER 2024 zijn nu geopend op https://www.highlanderadventure.com/en-us/ras-al-khaimah. Deelnemers kunnen gebruik maken van de groepsregistratie voor 2, 3 of 4 deelnemers om te profiteren van groepskortingen, die geldig zijn voor HIGHLANDER Pegasus. Deelnemers die het volledige parcours afleggen ontvangen een HIGHLANDER finisher badge en certificaat, ID, startnummer, kaart en toegang tot een exclusief eindfeest.

Geïnteresseerd om de highlander challenge aan te gaan? Gebruik de volgende code om te profiteren van 15% korting op individuele inschrijvingen, geldig voor beide formats HIGHLANDER Pegasus en HIGHLANDER Orion. De code: HLRAK2024. Geldig van 15 tot 22 december 2023. Bezoek voor meer informatie de website of de HIGHLANDER Instagram pagina.
Ras-Al-Khaimah-HIGHLANDER-23-opening.jpg

Ga voor meer spannende buitenactiviteiten in het emiraat naar visitrasalkhaimah.com en visitjebeljais.com of de Instagram, YouTube en Facebook pagina's van RAKTDA