Luxemburg heet je van harte welkom voor een digitale reis

Kohnenhof Our camping3-4-21. Luxembourg for Tourism verheugt zich op betere tijden. Je bent van harte welkom zodra het weer kan. Tot die tijd nemen we je digitaal mee op reis naar het Groothertogdom.

 

We reizen naar het zuiden van Luxemburg, waar de ertswinning voor een cultureel en natuurlijk contrast zorgt. De reis gaat verder naar Luxemburg Stad, de stad die uiterlijk net zo open en divers oogt als zijn inwoners zijn. De hoofdstad is een stad waar moderne architectuur zich afwisselt met UNESCO-erfgoed bezienswaardigheden en waar ieder uitzicht een nieuwe verrassing oplevert, omdat de spectaculaire natuur nooit ver weg is. Dus trek vooral de heuvels in, beklim de rotsformaties en geniet van woeste rivieren, weelderige bossen en eindeloze outdoor-opties in het noorden. Grootse mogelijkheden op een beperkte oppervlakte en dichtbij huis, dát is Luxemburg... Welkom!
Mullerthal Trail
Nieuw: Minett regio op de lijst van UNESCO biosfeerreservaten
De Zuid-Luxemburgse regio Minett draagt sinds oktober 2020 officieel het UNESCO-label "Man and Biosphere". De regio maakt nu deel uit van een prestigieus internationaal netwerk van meer dan 700 biosfeerreservaten in 124 landen, waarvan de kwaliteit officieel wordt erkend door het UNESCO-label. Het gebied, dat ook wel 'Het Land van de Rode Rotsen' wordt genoemd, dankt zijn naam aan de felrode kleur van de aarde vanwege de ijzererts in de bodem. De staalindustrie speelde hier dan ook altijd een grote rol.
Minett MountainBike
In de Minett heeft inmiddels een positieve structurele verandering plaatsgevonden. Het gebied is levendig en trendy en combineert het verleden - gekenmerkt door kolen en staal - met de nieuwste technologiën uit het heden. Je vindt hier het openluchtmuseum, de universiteitscampus en het moderne winkelcentrum, maar je kunt hier ook vooral genieten van de imposante natuur. En dat leverde de erkenning van UNESCO op: de Minett heeft een zeer hoge biodiversiteit en zit vol met zeldzame planten.
Minett Belval
Esch2022: Culturele Hoofdstad van Europa 2022
Met minder dan een jaar te gaan, in februari 2022, wordt de Culturele Hoofdstad van Europa Esch2022 officieel geopend. Voor deze unieke gelegenheid heeft de Zuid-Luxemburgse stad Esch-Alzette de krachten gebundeld met een aantal naburige gemeenten. In de loop van bijna een jaar zal deze regio, waarvan de geschiedenis is gevormd door ertswinning, haar sociale en culturele diversiteit laten zien door middel van ongeveer 140 projecten. Centrale thema is "Remix Culture" en het programma vertelt het verhaal van een industriële regio in het hart van Europa.

De ultieme vrijheid: kamperen aan het water
e Moezel, de Sûre, de Our of de Alzette, allemaal rivieren in Luxemburg die het perfecte uitgangspunt vormen voor een kampeervakantie in de natuur deze zomer. Of je als kampeerder nu dol bent op het geluid van kabbelend water of actief erop uit wil met je SUP-board, kano of hengel, Luxemburg heeft heel veel kampeerplekken en campings langs het water in zijn aanbod. Kamperen geeft dat extra gevoel van vrijheid en dat is zeker in deze tijden een welkome eigenschap. Campings in de regio's Éislek of Müllerthal zijn populair bij families vanwege de vele buitenactiviteiten in de nabijgelegen natuur. Veel kampeerders ontdekken de omgeving op de kilometerslange wandelroutes, mountainbikepaden of brengen een bezoek aan historische kastelen, zoals het beroemde kasteel Vianden. Ook populair zijn de campings langs de wijnroute aan de Moezel, waar je 's avonds met een glas in de hand kunt genieten van de lange zomeravonden.
Kohnenhof Our camping