WOW Cyclothon rondom IJsland op de fiets

IJsland WOW Cyclothon 18 fietser18-2-18. Ben je op zoek naar een ultieme fietsuitdaging? Wat denk je van een 'rondje' IJsland. 1.332 kilometer! De inschrijving voor de jaarlijkse WOW Cyclothon is begonnen.

  

Van 26 tot 30 juni 2018 brengt WOW Cyclothon voor de zevende keer fanatieke fietsers naar IJsland voor een non-stop estafetterace op The Ring Road, een 1.358 kilometer lange route door heel het land. Een unieke kans om IJsland op een andere manier te ontdekken, individueel of in teamverband!

De non-stop estafette race is de enige in zijn soort in IJsland, de drie dagen lang durende wedstrijd vindt plaats tijdens de legendarische midzomernachttijd. In deze periode is het 24 uur licht op IJsland. Teams bestaan uit 4 of 10 fietsers, gevolgd door een volgauto. Door teams van 10 personen kan er per persoon een kortere afstand worden gereden, waardoor minder ervaren wielrenners zo ook kunnen deelnemen aan de WOW Cyclothon. Voor de echte die-hards is er ook een individuele categorie beschikbaar.

IJsland Cyclothon 18 berg 

The Ring Road
De 1.358 kilometer lange route begint in Reykjavik en voert de deelnemers via The Ring Road langs de mooiste landschappen van IJsland onder de middernachtzon, waaronder gletsjers, machtige watervallen, de spectaculaire kustlijn, fjorden, nationale parken en opvallende vulkanen. De race wordt vaak binnen 48 uur afgerond door het winnende team. Sommige teams doen mee met de Cyclothon met slechts één doel, het winnen van de eerste prijs. Andere teams doen mee voor de unieke ervaring en te genieten van de sfeer van de wedstrijd en het prachtige uitzicht die het landschap langs de route biedt.

IJsland WOW Cyclothon 18 fietser

WOW Cyclothon
IJsland WOW logo 18De afgelopen jaren hebben al meer dan 1.250 deelnemers de non-stop estafette van de WOW Cyclothon uitgefietst, waaronder 110 teams van 10 personen, 13 teams van 4 personen. Slechts 4 mensen hebben het aangedurfd om de tocht in hun eentje te fietsen. Het aantal deelnemers is de laatste jaren flink toegenomen, de eerste WOW Cyclothon telde slechts 78 deelnemers. Het sportevenement is opgericht en gesponsord door de CEO van de IJslandse luchtvaartmaatschappij WOW air, Skúli Mogensen. De WOW Cyclothon is niet slechts een fietswedstrijd, maar zamelt elk jaar ook geld in voor goede doelen. In 2017 werd er meer dan 160.000 euro opgehaald voor de Icelandic Association for Search and Rescue. Het goede doel van 2018 zal op een later moment bekend gemaakt worden.

Voor meer informatie over de WOW Clyclothon, zie www.wowcyclothon.is