Ierland ontdekken langs de Zuidwestelijke Wild Atlantic Way

6-6-23. Maak kennis met Cork: de gelijknamige stad en county. Neem Cork als startpunt voor de ontdekking van de Wild Atlantic Way én als culinaire hotspot.
Ierland-Cork-St_Finbarrs_Cathedral.jpg

Ruig en verrukkelijk 
Slechts anderhalf uur vliegen vanaf Schiphol land je in een totaal andere wereld. Het zuidwestelijke stukje Ierland – oftewel County Cork, is een boeiende combinatie van ruige schiereilanden, imposante vergezichten, fascinerende eilanden en de kosmopolitische buzz van de stad Cork. Waar vruchtbare gronden zorgen voor heerlijke streekproducten, die weer leiden tot gastronomische hoogstandjes. Bovendien is Cork een ideale uitvalsbasis om de 2500 kilometerslange kustweg Wild Atlantic Way te ontdekken. KLM en Aer Lingus vliegen je dagelijks rechtstreeks van Amsterdam Schiphol naar Cork Airport.
Ierland-Cork-Baltimore_Beacon_Baltimore_Co_Cork.jpg
Ierland-Cork-Cobh_Houses_Co_Cork.jpg

Levendige cultuur, muziek en eeuwenoude tradities
Ierland zonder muziek is ondenkbaar. Er zijn weinig landen waar de tradities en muziek zo met elkaar zijn verweven. Muziek is hier veel meer dan een verzameling klanken en een melodie. De traditionele liedjes vertellen stuk voor stuk een verhaal, dat door de muzikanten tot leven worden gebracht. Daarnaast zorgt de Ierse muziek voor warmte en de hartelijke uitstraling. Zo voel je je direct welkom in een gezellige pub, het volkstheater of in de oude straten van de stad, waar muziek nooit ver weg is.
Ierland-Cork-Fadó_Fado_-_Dancers_Siamsa_Tire_National_Folk_Theatre_Tralee_Co.Kerry_SiamsaTire.jpg

Te voet zie je zoveel meer
De Wild Atlantic Way laat zich voor wandelaars van haar beste kant zien. Langs de grillige kustlijn van kliffen, baaien, glooiende groene heuvels en havenplaatsjes zijn talloze routes uitgezet voor zowel kleine als grote wandelingen, makkelijke trajecten voor beginners en uitdagende hikes voor de meer gevorderde wandelaar. Het milde klimaat, de frisse buitenlucht en de afwisselende landschappen maken van Ierland een ideale wandelbestemming.
Ierland-Cork-Beyond_the_Glass_Adventure_Tours_Cork_City.jpg

Verrukkelijk in food
Niet voor niets wordt Cork de foodie-hoofdstad van Ierland genoemd. De verscheidenheid en de kwaliteit van verse producten is indrukwekkend en reikt van ambachtelijke kaas tot gerookte vis. Cork zit bomvol fantastische eetgelegenheden en gezellige pubs waar je kiest, net waar je zin in hebt, voor regionale specialiteiten of een verfijnd gerecht. Een absolute must-visit voor elke liefhebber van lekker eten, is de English Market. Deze overdekte Foodmarket in het centrum van de stad wordt internationaal geroemd en is een culinaire rollarcoaster met het beste eten uit de regio. Simpelweg verrukkelijk.
Ierland-Cork-English_Market_Cork-bovenaanzicht.jpg
Ierland-Cork-The_English_Market_Cork_City.jpg

Van landhuis tot hippe hotspot
Gastvrijheid zit Ieren in hun bloed. Waar je ook bent, overal vind je aangename verblijfadressen, of je nu zoekt naar landelijke rust, een hippe plek in de stad, een sfeervolle kasteelkamer of een uitzicht over zee.
Ierland-Cork-Panorama_Terrace_The_Montenotte_Hotel.jpg
Een onvergetelijke vakantie begint in een Bed & Breakfast in Ierland!
De Ieren openen graag hun deuren voor bezoekers, dat blijkt ook wel uit het grote aantal B&B’s, waar het hartelijk welkom van de gastheer of gastvrouw je direct op je gemak stelt. Ook die zijn er in alle soorten en maten, van statig landhuis tot een rietgedekte cottage of een rustige stek aan het strand.
Ierland-Cork-B_B_cottage.jpg