Ierse traditionele muziek laat je genieten met hart en ziel

17-11-22. Winter is het perfecte seizoen om een gezellige Ierse pub in te duiken en er te luisteren naar geweldige traditionele muziek.
Ierland-Tradfest-Women-Of-Note-2022-Temple-bar-Dublin-City.jpg

Wanneer het buiten kouder wordt is het in Ierland helemaal niet erg om naar binnen te moeten, in de vele pubs vindt je dan zeker een traditionele muzieksessie; een ervaring die je nooit meer vergeet.

Om vijf dagen te genieten van de beste 'trad' sessies op aarde moet je in januari in Dublin zijn voor het muziekfestival TradFest.
TradFest kent geen grenzen. Het festival is een podium voor de allerbeste Ierse en internationale traditionele en folkmuzikanten en promoot ook de volgende generatie muziektalenten.

Met zo'n 200 concerten op historische locaties zoals Dublin Castle, St Patrick’s Cathedral en Kilmainham Gaol, maar ook in kerken, pubs, clubs en theaters in de stad, is TradFest het allerbeste traditionele muziekfestival in Ierland.
Ierland-Tradfest-22-Seamus-Caoimhe-O-Fhlatharta-Temple-Bar-Dublin-City.jpg

Luister naar de traditionele Ierse vioolspeler Sorcha Costello in de Collins Barracks. Geniet van een van Ierlands meest geliefde traditionele bands, Dervish, die 's avonds vergezeld worden door een groot aantal speciale acts, waaronder Eddie Reader en Cara Dillon. 

Als je niet in Dublin bent tijdens TradFest kun je ook op elke andere avond van het jaar genieten van traditionele muzieksessies in Dublin en op heel veel andere plekken op het eiland Ierland.

O Donoghue’s op Merrion Row hoort bij de beste trad pubs van de stad. Het is heilige grond voor muzikanten van traditionele Ierse muziek, omdat legenden als de Dubliners en Christy Moore hen hier voorgingen.

En in Dublins drukke, culturele wijk Temple Bar vind je de pub Auld Dubliner, die bekendstaat om zijn levendige trad sessies waar je vaak op straat nog van kan meegenieten.
Ierland-Tradfest-Kila-2022-Temple-ba-Dublin-City.jpg

Als je niet stil wil blijven zitten tijdens de aanstekelijke traditionele liedjes zit je goed in The Celt op Talbot Street. Deze pub heeft een grote dansvloer waar je reels en jigs kunt dansen of er lekker op los kunt improviseren.

Voor een diepgaandere ervaring volg je de Belfast Traditional Music Trail, waarbij je in het gezelschap van professionele muzikanten de muziekkant van het bruisende Cathedral Quarter ontdekt.

De route begint en eindigt met een drankje in twee van de populairste trad pubs van Belfast. Je leert van alles over de instrumenten, taal, gebruiken en geschiedenis die gepaard gaan met Ierlands levendige muziektraditie. Ook kun je genieten van een optreden met traditionele liedjes en verhalen.