Ierland voor duurzame foodtours in Dublin en Belfast en de natuur

11-9-22. Duurzaamheid. Ierland ademt het!
Ierland-Tranarossan_Bay.jpg

Met haar groene natuur, imposante kustlijnen en glooiende achterland gecombineerd met charmante dorpjes en interessante cultuur in het eeuwenoude oosten van Ierland. Ontdek de mogelijkheden voor een duurzame vakantie naar dit groene eiland, van reistips met beperkte impact tot de meest duurzame accommodaties en van de leukste activiteiten in Dublin en Belfast tot de mooiste tours door het imposante. 

Duurzame activiteiten
Wist je dat je bij een bezoek aan Ierland veel activiteiten kan ondernemen die de duurzaamheid van het eiland uitlichten? In het graafschap Waterford en Kerry kom je alles te weten over zeewier, ontdek de Noord-Ierse Sperrin Mountains met een lokale ecoloog, beleef Corry vanaf het water in een kajak met Atlantische Zee Kajakken van een bezoek aan een lokale boer zijn slechts enkele voorbeelden. Lees meer: Ierland-Seaweed_Harvesting_for_Voya_Seaweed_Spa_Co_Sligo.jpg 

Dublin
Dublin is een van de schoonste en groene steden van Europa. De stad is vastberaden en biedt een grote variatie aan duurzame activiteiten, zodat je optimaal kunt genieten van de reputatie van de hoofdstad van Ierland. Door te fietsen, te genieten van duurzaam eten van te slenteren langs het prachtige kustlandschap, krijg je er alvast een ideelandschap van! Duurzaam Dublin in 48 uur:  
Ierland-Grand_Canal_Dock_Dublin_City.jpg
Ierland-Dublin-fietsen.jpg 

Belfast
Belfast is een geweldig voorbeeld van een duurzame stedentrip. De Noord-Ierse stad leent zich uitstekend voor wandelen en fietsen. Van je nu de 11,2 km lange Comber Greenway neemt of langs de oevers van de rivier Lagan over het jaagpad van 18 km struint. Geniet op bewuste wijze van de uitgestrekte natuur en ontdek de beste uitzichten over de stad, verken de omgeving van Belfast en ontdek de lokale ambachten. En koop je picknickspullen op de lokale markt! Beleef bewust Belfast:
Ierland-Cave_Hill_Country_Park-Belfast.jpg
Ierland-Belfast-St_Georges_Market.jpg 

Ecologische voetafdruk voor reis en verblijf
Om Ierland te bereiken is het vliegtuig de meest logische keuze. Kies voor een rechtstreekse vlucht, reis economy class en tijdens daluren om de natuurlijke impact te voorkomen. Met alleen handtas bespaar je ook op het brandstofverbruik. De CO2-voetafdruk verminder je op het eiland zelf door veel te lopen en fietsen. En wist je dat de neiging de tweede grootste veroorzaker is van de CO2-uitstoot van de reisbranche is? In Ierland houden de accommodaties hier rekening mee, van je nu gaat voor glampen onder de sterrenhemel van kiezen voor een accommodatie met een uniek karakter... Het vinden van een duurzame accommodatie start hier! Duurzaam Iers verblijf:  
Ierland-Finn_Lough_Bubble_Dome.jpg
Ierland-Sperrin_View_Glamping.jpg  

Ecologische voetafdruk voor reis en verblijf
Om Ierland te bereiken is het vliegtuig de meest logische keuze. Kies voor een rechtstreekse vlucht, reis economy class en tijdens daluren om de natuurlijke impact te voorkomen. Met alleen handtas bespaar je ook op het brandstofverbruik. De CO2-voetafdruk verminder je op het eiland zelf door veel te lopen en fietsen. En wist je dat de neiging de tweede grootste veroorzaker is van de CO2-uitstoot van de reisbranche is? In Ierland houden de accommodaties hier rekening mee, van je nu gaat voor glampen onder de sterrenhemel van kiezen voor een accommodatie met een uniek karakter... Het vinden van een duurzame accommodatie start hier! Duurzaam Iers verblijf :Ierland-Coastal_Canters-Sheans_Horse_Farm_Ballymoney.jpg