Ierland viert de zomer met topactiviteiten

Dun Aonghasa Inishmore Aran Islands9-6-18. Ierland heeft deze zomer weer van alles te bieden met enerverend surfen, unieke kampeertrips, fantastische festivals, geweldige trip langs de Causeway Coastal Route en erg vrolijke locals!

 

 

Ga naar een festival
Ben je gek op muziek? Dol op eten? Een echte cultuurfanaat? Ierland heeft enorm veel festivals die het hele jaar door de straten opluisteren – maar als de zon zich laat zien, gaan we helemaal los! Van het Westport Folk and Bluegrass Festival (Sligo) tot het Sea Sessions Surf and Music Festival (Donegal) en van het excentrieke Dalriada (Antrim) tot Ballymaloe Litfest of Food and Wine (Cork), we vieren gewoon graag bijna alles. Geloof je ons niet? Kijk dan maar eens naar Puck Fair, waar we een geit tot koning van het dorp kronen (echt waar)!
Donegal strand

Maak een roadtrip
Het mooie van een reis naar Ierland is de enorme gevarieerdheid die dit groene stipje in de Atlantische Oceaan te bieden heeft. Misschien is een auto huren wel de beste manier om zoveel mogelijk te kunnen zien op je eigen tempo. Rijd naar de Giant’s Causeway en de touwbrug van Carrick-a-Rede op de Causeway Coastal Route. Word verliefd op de 5000 jaar geschiedenis te midden van de kastelen en historische figuren van het eeuwenoude oosten van Ierland. Of ontdek de volledige 2500 km van ‘s werelds langste kustroute: de Wild Atlantic Way. Geloof ons: door de vriendelijke glimlach van de bewoners voel je je in elk dorp thuis.
Causeway Coastal Route Fair Head

Ga kamperen
Overal op het eiland is overnachten in een caravan en glamperen ontzettend populair. Behalve dat deze plekken gerieflijk zijn, bieden ze een fijne middenweg tussen een dak boven je hoofd hebben en slapen onder een stuk doek op stokken. Er gaat haast niets boven wakker worden op een heuvel met alleen een slaapzak en een rits tussen jou en de vrije natuur! Voor wie niet per se één hoeft te worden met de natuur raden we de Bubble Domes (glazen koepels) van Finn Lough aan in county Fermanagh: net zo’n mooi uitzicht maar geen last van insecten!
Kamperen

Surfparadijs
De golven aan de westkust staan voor het woord wild in de Wild Atlantic Way! Het stuk van de plaats Donegal naar Sligo tot aan county Mayo en verder staat bekend als de Surf Coast. Deze kust is een paradijs voor wie gek is op een dag op het woelige water. Verder weg zijn de Klippen van Moher in county Clare, het East Strand van Portrush in county Antrim en Brittas Bay in county Wicklow allemaal superspannende plekken voor dappere avonturiers. Ga langs bij een van de vele surfscholen voor de beste lokale tips.
Surfen

Eilandhoppen
Van het heilige Boa en Devenish naar het ruige Rathlin en de Skelligs met sterallures, de eilanden van Ierland zijn plekken als nergens anders op aarde. De zomer is het ideale seizoen om in een boot te springen en over de golven te varen om er een paar te bezoeken. Wandel over de paden waar ooit de eilandbewoners van Blasket liepen. Neem een kijkje in het huidige eilandleven tussen de stenen stapelmuurtjes op de Aran Islands. Of ga zitten in de enige kabelbaan van Ierland en laat je vervoeren over het water naar Dursey Islandvoor de kust van county Cork.
Dun Aonghasa Inishmore Aran Islands

Paardenrennen op het strand
Paardenraces op de vlakke zandstranden langs onze kust zijn populair op veel plaatsen op het eiland. Het is al generaties lang een leuke familietraditie. Na 28 jaar zonder een paardenrace is er in Carrowniskey in county Mayo weer een heuse opleving, dus je kunt hier iets speciaals verwachten. De Laytown Races in county Meath zijn wellicht de beroemdste en populairste. Hier zijn de stampende hoeven en enthousiaste toeschouwers al sinds 1868 van de partij!
Paardrijden