Causeway Coastal Route mooiste roadtrip van Ierland

Causeway Coastal Route zee9-4-20. Er zijn vele routes die de essentie van Ierland raken, maar de adembenemende Causeway Coastal Route is de meeste betoverende!

 

 

Een landschap dat zich wendt en draait om en langs de ruige kustlijn van het Noord-Ierse County Antrim. Het is een van de meest indrukwekkende landschappen ter wereld. De woeste kustwegen naast de majestueuze kliffen voeren je afwisselend langs kastelen, pittoreske vissers- en vakantiedorpjes kilometers gouden zandstranden , fraai gelegen in de kolkende branding.
Causeway Coastal Route heuvels

Met drie aangewezen gebieden van buitengewone, natuurlijke schoonheid als decor, het UNESCO Werelderfgoed de Giant’s Causeway als middelpunt en de negen Glens of Antrim op de achtergrond, is dit opmerkelijke landschap in staat de meest ervaren reiziger te betoveren. Of je nu per auto, fiets, touringcar of te voet bent, je rijdt of stapt een wereld in waar de natuur een landschap heeft gecreëerd van een onovertroffen schoonheid en waar de mens zijn rijke historie, cultureel erfgoed en mythes doorheen heeft geweven.

Welke vorm van transport je ook kiest, en welke route je ook neemt, het avontuur ligt op je te wachten. Klifwandelingen langs de rand van het afgelegen Fair Head waar het zweet je van in de handen gaat staan, surfen bij Portrush, golfen op linksbanen van wereldklasse of Game-of-Thronesfilmsets bekijken bij Ballintoy, de Dark Hedges of Downhill Beach.
Causeway Coastal Road Dark Hedges
Loop over de Carrick-a Rede touwbrug, dat een diepte van 80 meter overspant, terwijl de golven onder je op de rotsen stukslaan. Als je de overkant haalt, krijg je een certificaat. Of leer hoe Ierse whiskey wordt gestookt bij Old Bushmills Distillery, de oudste onder licentie opererende whiskey distilleerderij ter wereld. En vergeet vooral ook niet het gouden vocht te proeven!
Carrick a Rede Rope Bridge

Ontdek de beroemde Glens of Antrim. Met namen die tot de verbeelding spreken en hun rijke cultuur en folklore, bieden deze valleien een rustgevend alternatief voor de levendige drukte in de Ierse badplaatsen.

Voor een bijzondere ervaring te midden van spectaculaire landschappen ga je mee op een van Eimear Flanagans ‘Away a Wee Walk’ tours. Of je nu een Giant’s Causeway klifpadwandeling van een hele of een halve dag kiest –het imposante landschap doet je snakken naar adem.
Causeway Coastal Route pub

Op de wandelingen zul je ook Noord-Ierlands ‘Most Epic View’ te zien krijgen. Een titel voor het meest prachtige uitzicht gegeven door het publiek bij de WalkNI Awards. Dit adembenemende uitzicht over Benbane Head, ligt op slechts enkele kilometers van de Causeway.

Of blijf wat langer aan de Causeway Kust en Glens door naar Glenariffe, de ‘Koningin’ onder de Glens te gaan. Bezoek dan ook de schatten van Cushendall, ‘Hoofdstad’ van de Glens’; en ga op zoek naar de beste traditionele muziek en verhalen in Ierland.
Causeway Coastal Road North Coast

Rathlin Island lonkt ook. Neem de pont ernaar toe en geniet van het uitzicht op het vasteland vanaf het historische Manor House, voorzien van een onlngs gerenoveerde Lighthouse Café en Island Restaurant.
mussenden temple

Neem de tijd en geniet: deze ultieme reis moet je niet overhaasten.
www.ireland.com 
www.visitcausewaycoastandglens.com