Top 10 kastelen in het historische Oosten van Ierland

Lismore castle6-4-18. In het eeuwenoude oosten van Ierland vind je overal kastelen. Sommige zijn vervallen, andere perfect bewaard gebleven en vele veranderd in luxe hotels. Wij geven een overzicht van de top 10.

 

 


1. Trim Castle in county Meath
Trim Castle is het grootste Anglo-Normandische kasteel in Ierland. Het is ruim 800 jaar oud en heeft een ongewone donjon (woontoren) die bestaat uit drie verdiepingen. Het kasteel werd gebruikt als filmlocatie voor de film Braveheart.
Trim Castle
2. Kilkenny Castle
Kilkenny Castle is nog zo’n imposant Normandisch bastion, met majestueuze vertrekken en uitgebreide kasteeltuinen. Gedurende de eeuwen is het uitgebreid en herbouwd en veranderde het in een complex geheel van allerlei verschillende bouwstijlen.

3. Blarney Castle in county Cork
Blarney Castle is vooral bekend om de Blarney Stone, maar er is hier zoveel meer te ontdekken. De schitterende tuinen, de betoverde rotsdoorgang, de dassengrot, de heksensteen en de wenstreden maken allemaal deel uit van dit magische kasteel.
Blarney Castle
4. Lismore Castle in county Waterford
Lismore dateert uit het jaar 1170 en is in privébezit. Je kunt het kasteel met luxe onderkomen in zijn geheel huren. Het is een uitzonderlijke Ierse bestemming, een plek om je vakantiedroom te verwezenlijken.
Lismore castle
5. Castle Leslie Estate in county Monaghan
Gelegen op een bosrijk, landelijk en groen terrein van 400 hectare biedt het hotel Castle Leslie bijzondere en betoverend onderkomen, een authentiek kasteelinterieur en klassieke grandeur.
Leslie Castle
6. Huntington Castle in county Carlow
Dit fascinerende kasteel wordt nog steeds bewoond door nazaten van de familie die het liet bouwen. Je kunt meegaan op een rondleiding van een half uur waarbij de geschiedenis en verhalen van de bewoners tot leven komen. De tuinen zijn indrukwekkend, met formele aanplanting en indeling.
Huntington Castle
7. Birr Castle in county Offaly
Het kasteel zelf is niet voor publiek geopend, maar het is de moeite waard om het Science Centre te bezoeken, dat is ondergebracht in de stallen. Hier staat de Great Telescope, gebouwd in de jaren 1840, en destijds de grootste ter wereld.
Birr Castle
8. Killeen Castle in county Meath
De geschiedenis van Killeen Castle gaat terug tot 1181, toen Hugh de Lacy het liet bouwen. In de vroeg 19e eeuw werd het gemoderniseerd, wat resulteerde in het gebouw dat er nu staat. Het ligt midden op een fantastisch landgoed dat vooral beroemd is door zijn golfbaan die door Jack Nicklaus is ontworpen.
Killeen Castle
9. Slane Castle in county Meath
Omgeven door parktuinen en met op de achtergrond de rivier de Boyne en staat Slane net zo bekend om zijn geweldige openluchtpopconcerten als om zijn kasteel. Het ligt op een landgoed van 600 hectare in het hart van de Boyne Valley en is een bezoek meer dan waard.
Slane Castle
10. Castle Roche in county Louth
De ruïne van het 13e-eeuwse Castle Roche staat bovenop een rots, vanwaar je een fantastisch uitzicht hebt. Er wordt gezegd dat het in en om het kasteel spookt.
Roche Castle
Meer informatie vind je op: http://www.ireland.com/nl-nl/