Belfast beste reisbestemming volgens Lonely Planet

Belfast Cathedral Quarter2-11-19. De hoofdstad van Noord-Ierland staat voor een onverslaanbare stedentrip. Lonely Planet heeft Belfast zelfs uitgeroepen tot de beste reisbestemming van 2018. Ontdek deze energieke stad.De hoofdstad van Noord-Ierland is compact en staat vol eersteklas bezienswaardigheden. Ook vind je hier een fantastische foodscene en pubs die zich bij de beste van Groot-Brittannië en Ierland mogen rekenen. Deze metropolis van victoriaanse grandeur, industrieel lef en levende geschiedenis wordt omringd door fraaie heuvels met spectaculaire wandelingen en panorama's over het Belfast Lough en de stad. Maar op straat gaat het erom dat je de karakteristieke verhalen en cultuur van de 'quarters' ontdekt.

Een succesvolle stedentrip in Belfast valt of staat met het hotel waar je verblijft. Recentelijk is er in het centrum veel keus bijgekomen, zodat de levendigheid, waar Belfast beroemd om staat, nog verder is opgevoerd. 
Het Titanic Hotel is eind vorig jaar geopend in het voormalig kantoor van de legendarische oceaanstomer. Het Grand Central, het Maldron, het AC Hotel Belfast van Marriott en het Hampton van Hilton zijn allemaal voorbeelden van hotels die er in 2018 zijn bijgekomen.
Belfast Black Taxi tour
Nadat je bent ingecheckt, kun je de stad met een Black Taxi Tour langs de politieke muurschilderingen in authentieke Belfast-stijl bekijken. Of maak een uitstapje naar de City Hall met zijn groene koepeldak, het Ulster Museum en de Crumlin Road Gaol voordat je aansluit op een culinaire tour of over de overdekte St. George Market slentert vol eten, handwerk en entertainment.
Belfast St George Market

Ga op avontuur in de trendy Titanic Quarter en ontdek er het verhaal van de RMS Titanic. Het bijzondere Titanic Belfast vertelt de geschiedenis van het beroemdste schip ter wereld op precies dezelfde locatie als waar het ruim 100 jaar geleden te water werd gelaten. In het interactieve museum sta je midden op de scheepswerf, reis je af naar de diepe oceaan, zie je de nagebouwde hutten en nog veel meer.
Belfast Titanic museum
In de Titanic Quarter druipt de geschiedenis van de kades, dokken en rivieroever af. Je vindt er het Titanic Pump House and Dock en ook de museumboten SS Nomadic (de tender van de Titanic) en HMS Caroline, het laatst overgebleven schip van de Zeeslag bij Jutland uit de Eerste Wereldoorlog.
Belfast HMS Caroline
Een theaterreisje door de geschiedenis in het gezelschap van twee acteurs is nog zo'n must do in Belfast. Een lach en een traan zijn gegarandeerd in de vijf sketches over het leven in de stad, waaronder eentje over Game of Thrones.

Sluit 's avonds je dag af met een wandeling over de oude binnenplaatsen, langs Michelinsterrenrestaurants, chique cocktaillounges en rooftopbars, theaters en kunstpodia in het Cathedral Quarter.
Belfast Cathedral Quarter
Meer informatie vind je op: www.ireland.com en www.titanicbelfast.com