Kilkenny Arts Festival 10 dagen bijzonder Iers feest

Film 30Kilkenny Arts Festival vlieg7-7-19. Het 10-daagse kunstfestival dat Kilkenny extra bijzonder maakt De mooie, middeleeuwse, Ierse stad verwelkomt 's werelds beste muzikanten, artiesten en kunstenaars voor het opwindende Arts Festival.


Van 8 t/m 18 augustus neemt een van de toonaangevendste festivals van het land deze fraaie stad over en lopen de historische gebouwen en straten van Kilkenny, gelegen in het eeuwenoude oosten van Ierland, vol met muzikanten, artiesten en bezoekers. Het Kilkenny Arts Festival is in de kern op klassieke muziek gericht, maar presenteert traditie naast innovatie met unieke samenwerkingsverbanden op muzikaal en literair gebied. De podia voegen een magisch element toe aan de optredens, die plaats zullen vinden in een kasteel, kerken, binnenplaatsen, herenhuizen, tuinen, pubs en theaters. 
Kilkenny Castle
Een van de hoogtepunten van dit jaar is een uitvoering van het meesterlijke Histoire du Soldat van Stravinsky, over een soldaat die zijn viool aan de duivel verkoopt in ruil voor onmetelijke rijkdom. De Ierse topacteur Ciarán Hinds speelt de verteller, soldaat en duivel tijdens dit aangrijpende concert, uitgevoerd door het Fews Ensemble en met bewegingskunst door de moderne danser Emily Ayers. 
Kilkenny Arts Festival vlieg
Richard Thompson, folkrocklegende en winnaar van een Ivor-Novello, wordt beschouwd als een van de grootse songwriters en gitaristen en zal te horen zijn in het Set Theatre. Veel klassieke concerten zullen 's middags en 's avonds verspreid over de stad te beluisteren zijn. 

Quatuor Mosaïques speelt Beethoven in de magnifieke Black Abbey en de befaamde Oekraïense pianist Alexander Gavrylyuk zal de St. Canice’s Cathedral vullen met zijn virtuositeit en passie. 
Kilkenny Arts Festival kerk
Het orkest-in-residence van het festival, het Irish Chamber Orchestra, zal samenwerken met nationale en internationale artiesten van naam tijdens een concertreeks waarbij het traditionele samengaat met het hypermoderne.