May the 4th Be With You Star Wars festival in Ierland

May 4 festival robot22-4-19. Een vrolijk festival vol evenementen aan de schitterende westkust van Ierland keert terug op de belangrijkste datum voor Star Wars-fans. May the 4th Be With You op de Wild Atlantic Way.


Het May the 4th Be With You-festival wordt georganiseerd van 3 t/m 5 mei en verwelkomt Stormtroopers, Darth Vaders, leden van de Rebel Alliance en iedereen die zin heeft om zijn of haar lichtzwaard tevoorschijn te halen en samen het magnifieke universum van Star Wars te vieren. Het festival vol sterrenevenementen vindt dit jaar plaats in de county's Kerry en Donegal, waar de bovennatuurlijke landschappen dienst deden als adembenemend decor voor belangrijke scènes uit de laatste twee Star Wars-films.
May 4 festival robot

In county Kerry ligt Skellig Michael met zijn beroemde 6e-eeuwse, bijenkorfvormige stenen huisjes. Luke Skywalker maakte er zijn langverwachte rentree in Star Wars: The Force Awakens en in deze county, in de plaats Portmagee, gaat het festival van start.
Portmagee
Dit fraaie vissersplaatsje op de Ring of Kerry diende als productiecentrum voor de opnames op Skellig Michael en de bewoners herinneren zich nog goed de opwinding die gepaard ging met de komst van Hollywood.
Skellig Michael
Ook het prachtige Inishowen Peninsula in Donegal viert zijn connecties met de supersuccesvolle filmserie. Op Malin Head, het noordelijkste puntje in Ierland, werd de filmploeg opnieuw met open armen ontvangen toen zij Star Wars: The Last Jedi kwamen filmen.

Malin Head
In Farren’s Bar kwamen cast en crew regelmatig langs voor een pint en op de gevel van de pub prijkt een muurschildering van Yoda.
May 4 festival Malin Head

Het festival van dit jaar biedt leuke belevenissen voor alle leeftijden, zoals een geodetische ruimtetent waar fans zich in een ver, ver sterrenstelsel wanen, met interactieve activiteiten uiteenlopend van paneldiscussies tot videogamewedstrijden. 
Er zijn zandsculpturen in Star Wars-thema, een AR-speurtocht, exposities die een kijkje achter de schermen bieden, een fenomenaal lichtzwaardgevecht, tours en proeverijen. Je kunt genieten van exclusieve vertoningen van Star Wars: The Last Jedi op de locaties waar de film daadwerkelijk werd opgenomen. Ook krijg je de kans om op dezelfde manier te trainen als de Jedi.

Dit alles aan de kosmische kust van de Wild Atlantic Way. Opnames voor de recentste delen van Star Wars vonden plaats in de county's Kerry, Donegal, Cork en Clare en daarmee vertolkte de Wild Atlantic Way, die Mark Hamill 'onbeschrijfelijk mooi' noemde, een sterrenrol in deze epische films. Reis dus westwaarts naar de galactische, uitgestrekte Ierse westkust en treed in het voetspoor van de Jedi.
Meditation Rock Star Wars Co Kerry
En ... May the 4th Be With You.