Genieten van veelzijdige authentieke gastronomie in Ierland
5-10-24. Eten in Ierland is een authentieke ervaring.
In gerenommeerde restaurants of lokale pubs, langs culinaire routes, tijdens eetfestivals, in kookscholen of op boerenmarkten overal vind je de zuivere, natuurlijke producten die ervoor zorgen dat het eiland een van de meest besproken foodiebestemmingen in Europa is.
https://www.ireland.com/nl-nl/magazine/food-and-drink/food-in-ireland/
https://www.ireland.com/nl-nl/magazine/food-and-drink/foodie-destinations-in-ireland/
Noord-Ierland staat alom bekend om zijn uitstekende vis, rundvlees, kaas en whiskey.
Je kunt er dineren met het beste van het beste … van moderne Michelinsterrengerechten in Belfast tot super verse vis in een leuk eettentje pal aan het strand in Portstewart. Het mooie is dat streekproducten altijd de scepter zwaaien.
https://www.ireland.com/nl-nl/magazine/food-and-drink/ni-food-scene/
Sommige lokale producenten ontvangen graag bezoekers en leiden je rond in het proces. Zoals de Armagh Cider Company waar je uiteraard ook kunt proeven.
En wie de ruige kust van Noord-Ierland verkent, vindt in Derry~Londonderry wel een heel bijzonder eetadres. Pyke ‘N Pommes serveert gerechten met een gastronomische en lokale twist. Van wagyuburger tot superverse vis – heerlijk eten in informele sfeer.
Voor een kleine stad is Dublin zeer ambitieus als het om eten gaat. De nadruk ligt op lokale ingrediënten, een ontspannen omgeving en de allerbeste smaken. Of je nu een luxe restaurant of een gastropub binnenstapt, het wordt een culinair feest.
De traditionele keuken maakt een succesvolle comeback, gerechten als bacon en kool of coddle met bruinbrood zijn door moderne chefs herontdekt en aangepast aan de stijl van de 21e eeuw.
https://www.ireland.com/nl-nl/magazine/food-and-drink/dublin-food-and-drink/
Of je nu whiskey-liefhebber bent of niet, een bezoek aan de Jameson Distillery met z’n grote koperen ketels, is fascinerend. Ook leuk, het Irish Whiskey Museum. Een leuk weetje over de afwijkende schrijfwijze, Ierse whiskey is ‘anders dan andere’, aldus de Ieren en kreeg daarom een extra ‘e’.
Heerlijk uit eten in het Eeuwenoude Oosten van Ierland.
Van culinaire hoogtepunten tot werkelijk unieke eetervaringen, hier worden je smaakpapillen verwend.
https://www.ireland.com/nl-nl/magazine/food-and-drink/food-in-irelands-ancient-east/
Ontdek heerlijke culinaire schatten en ontmoet de gepassioneerde producenten van Ierlands Hidden Heartlands.
Dit is een heerlijk afgelegen deel van het eiland dat je meeneemt op een culinaire rondreis over de meren van Cavan, de mooiste plekjes van Leitrim en langs de machtige rivier Shannon. Dit is ook een plek om zelf op zalm te gaan vissen; met je hengel tot je dijen in het water, een onvergetelijke ervaring.
https://www.ireland.com/nl-nl/plan-your-trip/trip-ideas/flavours-of-irelands-hidden-heartlands/
Proef de afternoontea op Lough Rynn Castle Estate voor een authentieke ervaring.
Van de vele unieke eetgelegenheden in Donegal via het befaamde oesterfestival in Galway tot de English Market in Cork, de Wild Atlantic Way brengt je langs een buitengewone culinaire route. De dagelijkse aanvoer van verse vis en de rijkdom aan andere verse ingrediënten creëren de ideale omstandigheden voor chefs.
Ontdek het zelf. Ga eens mee met een oesterkweker of boek een kookworkshop.
De stad Cork in de gelijknamige regio staat bekend als de culinaire hotspot van Ierland, maar eigenlijk zijn foodies overal In Ierland thuis.
https://www.ireland.com/nl-nl/magazine/food-and-drink/donegal-where-to-eat/