Noord-Ierland veelzijdig met ruige natuur en boeiend Belfast

21-11-23. Noord-Ierland is een deel van Ierland dat je niet wilt missen. 
Noord-Ierland-Giants_Causeway-_2017-opening.jpg

Noord-Ierland met zijn ruige kusten, de boeiende stad Belfast, rijke geschiedenis, herinneringen aan de Titanic, een levendige foodscene, een fascinerend landschap en fantastische golfbanen. Alles is binnen handbereik en gemakkelijk bereikbaar met dagelijkse vluchten vanuit Amsterdam.

Belfast
De allermodernste foodscene, traditionele pubs en de Titanic-geschiedenis maken Belfast zo onweerstaanbaar. Welkom in een van de meest opwindende steden van Ierland.
Noord-Ierland-Belfast_Cathedral_Quarter_Cobbled_Streets_Belfast._Co_master.jpg

Het verhaal van de Titanic grijpt mensen al ruim een ​​eeuw aan. En Belfast is de stad waar het allemaal begon… Het wrak van de RMS Titanic roest op ongeveer 600 km van de Canadese kust, maar Belfast is de plaats waar het schip der dromen werd ontworpen, gebouwd en te water gelaten. Het verhaal van de Titanic beleef je mee in het interactieve museum Titanic Belfast.
Noord-Ierland-Belfast_Titanic_museum.jpg
48 uur in teken van Titanic en zeevaartgeschiedenis van Belfast.

De Causeway kustroute
De Causeway kustroute van het zinderende Belfast naar het historische Derry~Londonderry komt langs een aantal van Ierlands bijzonderste bezienswaardigheden en zal je hart sneller doen kloppen.
Noord-ierland-Dunluce_White_Cliffs_Portrush_Co_Antrim.jpg
Dus kies een B&B, vakantiecottage of hotel in een van de hartelijke stadjes en dorpen in de omgeving en ontdek elke dag een paar bijzondere plekken naar keuze.
Net zoals een slokje Bushmills-whisky moet je van elke seconde en elke meter van de Causeway kustroute met volle teugen genieten.
Noord-Ierland-Bushmills_Inn_Bushmills_Co_master.jpg
De Causeway kustroute in 6 dagen

Game of Thrones
Geen plek op aarde telt zoveel filmlocaties van de Zeven Koninkrijken: Noord-Ierland IS het land van Game of Thrones®.
Noord-Ierland-Mourne_Mountains_Co_master.jpg
The Dark Hedges, van wel The King's Road in Game of Thrones®
Noord-Ierland-The_Dark_Hedges.jpg

Volg de verhalen van de Zeven Koninkrijken op het grondgebied van Game of Thrones®.
Noord-Ierland-Game_of_Thrones_Studio_Tours_Banbridge_Co_master.jpg
Game of Thrones grondgebied in 3 dagen

Sla je slag op golfbanen van wereldklasse in Noord-Ierland
Veel topgolfers komen uit Noord-Ierland en je vindt hier een aantal van de adembenemendste en meest duurzame banen ter wereld. Met een mix van linksbanen pal aan zee en luxueuze parkbanen is dit een unieke bestemming.
Maar het gaat om meer dan de banen alleen. Golfer Keegan Bradley slaat de spijker op zijn kop als hij zegt dat 'het een gevolge omgeving is en de mensen er fantastisch zijn'. Volg onze reis naar de voldoening gevende greens verspreid in het landschap van de county's Down, Antrim, Derry~Londonderry en Fermanagh. Tijd voor de tee!
Noord-Ierland-Royal_Co_Down_Mournes_Co_Down.jpg
De mooiste golfbanen