Frankrijk grote smaakmaker op Fiets en Wandelbeurs

Rando du Marais fietsen24-2-18. Bijna veertig Franse toeristische regio's geven acte de prèsence op de Fiets en Wandelbeurs op 2, 3 en 4 maart in Utrecht. Inclusief wijnproeverij en pétanquebaan!

 


Ze vertegenwoordigen Frankrijks mooiste fietsroutes, wandelgebieden, hotel- en kampeerorganisaties en tientallen streken en bestemmingen die ideaal zijn voor een actieve vakantie. Zo is dit jaar de Provence-Alpes-Côte d’Azur (stand 3D80) onmiskenbaar aanwezig op een grote stand inclusief een pétanquebaan, zodat iedereen vast een voorproefje kan nemen van lekker ontspannen bezig zijn!

Provence Alpes Cote dAzur wandelen zee

De Provence-Alpes-Côte d’Azur presenteert zich uitgebreid
De regio komt naar Utrecht met een zeer gevarieerde delegatie namens de Provence-Alpes-Côte d’Azur, Hautes Alpes, Serre-Chevalier (Briançon), Hyères, de Vaucluse, de vallei van Ubaye, de Alpes de Hautes Provence, hotel Les Lavandins (Ventoux), de campings van de Côte d’Azur en Velo Loisir Provence.

Provence Alpes Cote dAzur wandelschoenen

Deelnemers uit heel Frankrijk
Op de Frankrijkstand (stand 3C80 en 3C90) presenteert zich verder onder meer een aantal grote en populaire fietsroutes, zoals de Maasfietsroute, la Vélodyssée, Via Rhôna en La Vélo Francette. Ook is een verrassende selectie aanwezig van kleine en grote toeristenbureaus, reisorganisaties en specifieke bestemmingen aanwezig, uit alle Franse windstreken. En heel toepasselijk: bezoekers van de Frankrijkstand kunnen er de biologische Franse wijnen van EkoPlaza proeven.

Rando du Marais fietsen

Veel aandacht voor gezinsvakanties
Directrice Fabienne Javault van het Frans Bureau voor Toerisme in Amsterdam benadrukt dat fietsliefhebbers bij Frankrijk niet alleen aan de spectaculaire cols uit de Tour de France moeten denken. “Er zijn juist ook enorm veel gemakkelijke, landelijke trajecten voor mensen die rustig aan willen doen, bijvoorbeeld met het hele gezin. Meer dan ooit beseffen families met kinderen het belang van samen op pad gaan, de natuur in, ver weg van alle beeldschermen die het dagelijks leven zo makkelijk beheersen. En ‘après l’effort, le réconfort’, oftewel na inspanning komt ontspanning: Frankrijk beloont je altijd met een heerlijke dagafsluiting aan een smakelijke tafel, met de beste streekproducten, bronwaters en wijnen. Ik hef graag met u een proefglaasje in ons Frankrijkpaviljoen!”