Méribel - Ontdek prachtige natuur en schitterende wandelpaden

22-7-22. Natuur, bergen, grandioze panorama's, smaragdgroene meren, kleurrijke flora, diverse fauna en beschermde gebieden, welkom in de Méribel vallei.
Meribel-22-wandelpaden.jpg

Zowel kinderen als volwassenen zullen zich tijdens hun verblijf in de bergen vermaken en genieten van de vele ontdekkingen in het Nationaal Park Vanoise. Het is een paradijs voor natuurliefhebbers en wandelaars: het biedt een enorme verscheidenheid aan landschappen met 53.000 hectare en 500 km aan wandelpaden.
Het toeristenbureau van Méribel biedt gidsen speciaal voor wandeltochten. Deze gidsen zorgen voor uitgestippelde routes, advies en contacten om goed voorbereid de schatten van de 3 Valleien te ontdekken. Ga naar de vallei van Méribel om de fauna, de flora en de gletsjerkunde te ontdekken in de bergen.

HET GLETSJERPAD VAN GÉBROULAZ
Welkom in de Doron des Allues vallei. Hier loopt het borrelende, levende water van de Doron, die gaat tot de bron: de gletsjer. Pas na 3 uur klimmen zul je de rivier van ijs ontdekken van Péclet-Polset. Ontdek te voet de geschiedenis van deze gletsjer van enkele duizenden jaren oud. Dit parcours zal je helpen om het fascinerende leven van deze rivier van ijs sinds de laatste ijstijd te ontdekken. Via genummerde markeringen die langs een pad staan, klim je naar de Sulphur Pass op een hoogte van 2.819 meter. Je gaat wandelen in een uitzonderlijk gebied: respecteer het.
Meribel-22-Sulphur-Pass.jpg

IN HET HART VAN HET NATUURRESERVAAT PLAN DE TUÉDA
Het natuurreservaat Plan de Tuéda is in 1990 aangelegd aan de westelijke rand van het Nationaal Park Vanoise. Het strekt zich uit van het gelijknamige meer tot aan de gletsjer van Gébroulaz, via de Refuge du Saut. Aan beide oevers van de Doron zijn 1.200 hectare van een uitzonderlijke natuurlijke omgeving bewaard gebleven.
Meribel-22-Lac-de-Tueda.jpg

DE BOTANISCHE ROUTE
Tijdens deze route van 180 meter hoogteverschil en 2 km lang kun je veel verschillende natuurlijke omgevingen ontdekken: de moerassen, de rotsen, de droge graslanden, de weiden, oevers van beken en natuurlijk de bijzondere dennenbomen, La Cembraie. Deze dennenboom is de grootste originaliteit van het reservaat en de belangrijkste reden voor de oprichting ervan in 1990. Het pad begint 200 meter na de parkeerplaats van Plan Ravet, aan de linkerkant en eindigt bij het informatiepunt van het reservaat aan de rand van het meer. Reken 1,5 tot 2 uur voor de wandeling, dat geeft de tijd om de natuurlijke rijkdommen van het gebied volledig te ontdekken.
Meribel-22-Botanische-route.jpg

EXPLOR GAMES®
Deze zomer biedt Méribel de kans om een leuke activiteit uit te proberen. Het is origineel en volledig gratis, voor jong en oud en bevordert de biodiversiteit: de Explor Games®. Dit concept is een mix tussen een ontsnappingsspel en geocaching. Met de Explor Games® heb je een unieke ervaring en loop je over een schilderachtige route. Het wordt aangeboden in de winter en in de zomer in het prachtige natuurgebied Plan de Tuéda en de 1.200 hectare aan beschermd gebied. Begeleid door een gratis mobiele applicatie kun je met familie of vrienden op avontuur gaan, de valstrikken omzeilen op de weg en de uitdagingen aangaan die op je wachten! Jullie zijn een groep avonturiers op verkenning in Méribel en zijn de enigen die de vallei van Méribel kunnen redden. De Explor Games® is een unieke kans om de geschiedenis van de vallei en vooral de vele geheimen van de alpiene fauna en flora te ontdekken. Het is aan jou om te spelen! Reken 2 uur voor de wandeling.

WANDELING TUÉDA MEER EN REFUGE DU SAUT
Deze wandeling biedt een onderdompeling in het Plan de Tuéda natuurreservaat, in het Nationaal Park Vanoise. Vanaf het Tuéda meer stijgt het pad in de richting van de Vallon du Fruit naar de Refuge du Saut. Een route die in een lusvorm loopt en je in staat stelt om een diversiteit aan landschappen, flora (arcocussen, sparren, arolles, dennen) en fauna (marmotten, adelaars, gemzen, steenbokken) te ontdekken. Na een start in het Bois des Ramées biedt deze route de mogelijkheid om het Plagne plateau op een hoogte van 2.000 meter aan de voet van de Aiguille du Fruit te bereiken.
Meribel-22-Lac-de-Tueda-refuge-du-Saut.jpg

HET ''ERFGOED'' DE BOERDERIJ VAN DE FAMILIE PERRET
Bij Lac de Tuéda vind je een kaasmakerij met veel dieren. Jong en oud zullen zich verbazen over de vele ontdekkingen in het Nationaal Park Vanoise tijdens hun verblijf in de bergen. Begeleid en onder toezicht van Cécile of Freddy, ontdek je de geheimen van de Beaufort kaasproductie op de boerderij van de familie Perret. Je kunt zelfs een stukje van deze uitzonderlijke kaas met de bijnaam "de prins van Gruyères" proeven.
Meribel-22-Boerderij-Perret.jpg

EEN GOEDE VOORBEREIDING VOOR WANDELAARS REFUGE DU SAUT
Gelegen in het Plan de Tuéda natuurreservaat vind je Refuge du Saut. Dit is het ideale basiskamp voor alle wandelaars en liefhebbers van het hooggebergte. Dit toevluchtsoord in de bergen biedt alle comfort en is geschikt voor maximaal 25 personen (maaltijden en logies) met kamers en slaapzalen voor 2, 4, 6 en 8 personen. Daarnaast is het is volledig eco-verantwoord: fotovoltaïsche panelen, ventilatie door een windturbine, water ter plaatse behandeld, sanitaire voorzieningen in de buurt en hout dat als brandstof voor verwarming wordt gebruikt.
Meribel-22-Refuge-du-Saut.jpg