Cabaret Vert groen festival in Franse Ardennen met o.a. Stromae

12-5-22. Het groene festival Cabaret Vert is terug en vindt dit jaar van 17-21 augustus 2022 plaats in Charleville-Mézières in de Franse Ardennen.
CabaretVert-22-tekst.jpg

De muzikale line-up is veelbelovend met honderd geprogrammeerde artiesten waaronder niet alleen Stromae, maar ook Slipknot, Liam Gallagher, Orelsan, Pixies, H.E.R., Madness, Laylow, Veronique Sanson, Vitallic, Vald, Eddy de Pretto en nog honderd andere bekende en (nog) onbekende artiesten die deelnemen.

Muziek als verbindend middel voor inclusiviteit en ecologie
Duurzaamheid stond aan de basis Cabaret Vert. Het festival zet niet alleen in op ecologie maar ook op inclusiviteit en verantwoord ondernemen. Muziek is het verbindende middel om dit mooie doel te bereiken. Cabaret Vert gaat duidelijk veel verder gaat dan het beleven en bijwonen van fantastische concerten. Onderdeel hiervan is het "l'IDEAL village" waar door middel van conferenties, workshops en film het ideale dorp van de toekomst vorm krijgt. Ecologie, inclusiviteit en verantwoord ondernemen spelen door in alle onderdelen. Of het nu gaat om de ontvangst van mensen met een handicap, korte ketens, afvalbeheer, energie of biodiversiteit.
CabaretVert-22-vuurwerk.jpg

Workshops over biodiversiteit en droge toiletten
Concreet ziet de festivalganger dit ter plaatse op de volgende manieren terug. Er wordt een gezonde catering op basis van lokale producten aangeboden. Niet minder dan 70% van de CO2 uitstoot van festival wordt veroorzaakt door de reis ernaar toe. Via de website van Cabaret Vert vind je daarom tips om je op een zo duurzaam mogelijke manier te verplaatsen. Uiteraard wordt er gerecycled en gebruik gemaakt van droge toiletten. Tijdens het festival kun je naast concerten ook workshops bijwonen over biodiversiteit en regeneratie. Een overzicht van de initiatieven vind je hier: https://cabaretvert.com/.

Detox & Festival, Hikes & Festival, Family & Festival
Speciaal voor degenen die hun verblijf in de Franse Ardennen willen verlengen heeft de organisatie Arden Et Vous drie toffe opties. Voor families is er het festival & family programma waarbij je voorafgaand aan Cabaret Vert de prachtige natuur van de Ardennen intrekt. Voor liefhebbers van lokale biertjes, festivals en hikes is hikes & festival een tip. Tijdens het programma van detox & festival ga je wildplukken en bereid je een maaltijd op basis van je eigen geplukte ingredienten.
CabaretVert-22-publiek.jpg

Over Cabaret Vert
Het groene festival Cabaret Vert is een vijf-daags festival dat een waaier aan muziek aanbiedt, van rock tot reggae, electro en rap, blues, metal, pop en jazz. Het vindt jaarlijks in de Franse Ardennen plaats in Charleville-Mézières. Naast concerten is er straattheater, zijn er artistieke workshops en graffiti tentoonstellingen te bezoeken. De naam is geïnspireerd op de titel van een gedicht van Arthur Rimbaud, een dichter uit Charleville. Cabaret Vert behoort inmiddels tot de top twaalf muziekfestivals in Frankrijk met meer dan 100.000 festivalgangers. Ondanks deze dimensie is het gelukt om het persoonlijk, sociaal en inclusief te houden. Dit komt onder andere door de deelname van meer dan 2.500 gepassioneerde vrijwilligers van alle leeftijden. De jongste is 14 jaar oud en de oudste 82 jaar. Cabaret Vert werd voor het eerst in 2005 georganiseerd.
CabaretVert-22-bij.jpg

Over de Franse Ardennen
De Franse Ardennen is de plek voor liefhebbers van natuur. Het gebied is erg bosrijk. Meer dan een derde bestaat uit loof- en naaldbomen. De Ardennen kennen een gevarieerde flora en fauna. Je vindt er herten, wilde zwijnen, zwarte ooievaars, uilen en bevers. Bloemen zoals de zonnedauw en veenmosorchideeën groeien er goed. Met de auto reis je in 3,5 uur vanuit Rotterdam naar de Franse Ardennen. Lekker dichtbij! Denk voor het afreizen naar de Ardennen eens aan car sharing via bijvoorbeeld www.blablacar.nl. Zij zijn goed georganiseerd in Frankrijk. Of reis per Thalys en trein via Parijs naar Charleville-Mezières. Overnachten in een mens-, milieu- én natuurvriendelijke accommodatie? Klik op: https://bit.ly/3P7NQTw. Meer informatie over de Franse Ardennen via http://nl.ardennes.com/.