Les Gets en Châtel presenteren yoga-trends uit de Franse Alpen

25-1-22. Onderzoek laat zien dat bewegen in koude temperaturen zorgt voor een beter herstel en uithoudingsvermogen, maar ook voor meer focus, energie en verbetering van het immuunsysteem.
Chatel-chalet.jpg

Dit maakt 't een ideale combinatie met yoga dat door de ademhalingsoefeningen stress mindert. Het resultaat is dat je uiterst soepel en ontspannen op de ski's staat. Door de prachtige natuur zijn bergplaatsen Châtel en Les Gets perfecte plekken om de activiteit te beoefenen.

Snowshoeing & yoga 
Deze activiteit combineert snowshoeing en yoga. Onder leiding van ervaren berggids Emilie start je op snowshoes. Emilie leidt je naar Mont Caly, een gehuchtje, genesteld in de bergen net buiten Les Gets. Er wordt gestart met een stiltewandeling waarbij je op eigen tempo over besneeuwde paden met uitzicht op de Mont Blanc loopt. Eenmaal boven gekomen doe je onder begeleiding van Barbara een dynamische yoga sessie waarna je als herboren de dag kunt starten. Elke zondag. Meer informatie via https://en.yogakeolan.com/
Les-Gets-sneeuwschoenen.jpg

Spa in een oud bergchalet
Séréni Cimes (wat héél erg zen betekent in het Nederlands) is een spa van niet minder dan 800m2 in een oud bergchalet midden in het centrum van Les Gets. Je kunt er ontspannen in de aromatische stoombaden, meditatie sauna of vijf zintuigen douche. Séréni Cimes is een gecertificeerde "Spa de France" - dat de kwaliteit waarborgt. Meer informatie via https://bit.ly/3rIc389

Mini yogafestival - Les 100 Ciels d'hiver
Leg yogamat en legging alvast klaar want begin maart vindt Les 100 Ciels d'hiver in Les Gets plaats. Vanwege Covid maatregelen dit jaar in intieme setting. In de gite Du Changement dans l'Air - die op zichzelf al een bezoek waard is - organiseren Barbara en Catherine verschillende workshops. Denk aan yoga en qi-gong maar ook voetreflexologie en shiatsu. Barbara is yogalerares en Catherine is energetisch therapeut. Meer informatie via https://en.yogakeolan.com/ en het VVV van Les Gets.
Mont-Caly-Yoga.jpg

Snowga bij Alpenmeer Lac de Vonnes
De omliggende bergen, zuivere lucht en het water van bergmeer Vonnes zorgen voor een extra dimensie tijdens deze snowga sessie. Er zijn sessies voor zowel beginners als voor gevorderden. De oefeningen zijn goed in wintersportkleding te doen, zolang deze comfortabel zitten. Yoga matjes worden voorzien. Elke maandag van 10-11u bij het Lac de Vonnes in Chatel. Inschrijven is mogelijk via het VVV.
Lac-de-Vonnes.jpg

Les Sources du Chéry
Een luxe spa van niet minder dan 1000 m² met sauna's, hammams, jacuzzi's, koudwaterbaden, zouttherapie en nog veel meer ontspanningsruimten. Meer informatie https://www.sourcesduchery.com/en/.
Sources-du-Chery.jpg

Forme d'O
De spa Forme d'O is gemaakt van natuurlijke materialen steen en hout waardoor het gebouw perfect opgaat in de omgeving. Het beschikt over zowel een binnen- als een buitenbad, sauna's, hammans, massagedouches en je kunt er prettige spabehandelingen boeken. Meer informatie https://chatel-formedo.com/.
Chatel-Forme-d-O.jpg

Over Châtel en Les Gets
Châtel is een oud-Savoyaards dorpje met een lange landbouw-traditie. Nog steeds is een dertigtal (jonge) boerenfamilies actief die vooral Abondance kaas maken. Les Gets is een traditioneel Frans bergdorpje met houten chalets. Beide plaatsen liggen in het wintersportgebied Portes du Soleil.