Méribel, in het hart van Les 3 Vallées, ook culinair op hoog niveau

24-12-21. Bergen vol sneeuw en grandioze uitzichten….Welkom in het grootste skigebied ter wereld! Het hart van Méribel klopt in de 3 valleien. Waar ook de gastronomie op hoog niveau staat.
Meribel-21-culinair-sneeuw.jpg

Met bijna 600 kilometer aan pistes biedt het gebied zowel experts als beginners, families en sporters geweldig skiplezier. Méribel ligt tussen 1.300 en 3.230 meter hoogte, verspreid over 25 verschillende bergtoppen en 6 gletsjers...het is een voorproefje van dit witte paradijs! 

Meribel-21-logo.jpgVoor een compleet en smakelijk verblijf is een stop in een van de restaurants een must. Méribel heeft tal van mogelijkheden: sterrenrestaurants, betaalbaar, voor de openhaard, op het terras, de Savoyaardse badplaats staat vol met restaurants die aan alle verwachtingen zullen voldoen. Van bekenden van het gebied als Le 80 in het Hotel de la Chaudanne, of de Clos Bernard...tot de allernieuwste restaurants, een echte gastronomische ervaring beleef je in Méribel. Alle restauranthouders en chef-koks nodigen je uit om de beste restaurants van het gebied te (her)ontdekken!
Download hier het mediadossier van de winter 2021-2022

DE OUDE BEKENDEN

L’Ekrin, het sterrenrestaurant in Méribel
Het toppunt van luxe, Le Kaila***** geleid door sterrenchef Laurent Azoulay. Azoulay geeft voorkeur aan vis, groenten (van Eric Roy) en vers vlees van de boerderij. Een zes-gangen menu kost 145,- euro en á la carte vanaf 140,- euro (voor-, hoofdgerecht en dessert).+33 (0)479 41 69 20 / lekaila.com 

Le plan des Mains
Aan de voet van de Mont Vallon, tegenover de gletsjer van Borgne, is alles geregeld. Draag zachte pantoffels terwijl je skischoenen kunnen drogen, laat de kinderen uitwaaien in de speeltuin of laat ze genieten van een tentoonstelling. Het restaurant serveert fastfood of huisgemaakte gerechten á la carte. +33 (0)4 79 07 31 06
Meribel-21-l-Ekrin.jpg

Le 80, Restaurant de la Chaudanne
Met als thema ‘rond de wereld in 80 dagen’ biedt dit restaurant in het hotel La Chaudanne traditionele gerechten. De sfeer is muzikaal. Het extraatje? Het restaurant serveert een uitzonderlijk ontbijt voor de openhaard die de smaakpapillen van de bezoekers in verrukking brengen. Menu vanaf 48,- euro (voor-, hoofdgerecht en dessert). +33 (0)4 79 08 61 76 / chaudanne.com 

Le Clos Bernard
In dit hooggelegen restaurant aan de kant van l'Altiport kun je eerst neerstrijken op de ligstoelen in de zon terwijl de kinderen genieten van de speeltuin, het sleeën en het kleuren. Daarna wordt je rond de Table d'hôtes geserveerd in de tipi. +33 (0)4 79 00 00 07 / restaurantleclosbernard.com 
Meribel-21-le-Clos-Bernard.jpg

Le Blanchot
Geniet van een adembenemend uitzicht vanaf het terras, geniet binnen van de gezellige sfeer van de open haard én geniet van het fijnproevers genot van verse producten van de verfijnde keuken (voorgerechten 9,- tot 16,- euro, hoofdgerechten 22,- tot 32,- euro) en goed bereide desserts (4,- tot 16,- euro). +33 (0)4 79 00 55 78 / leblanchotmeribel.com / Bereikbaar per ski of te voet. 

Les Pierres Plates
Dit restaurant, gelegen op de top van de Saulire, biedt een 320 graden panorama over de 3 valleien. De chef, Patrice Carron, serveert Savoyaardse met seizoen producten en Italiaanse gerechten op de verschillende verdiepingen van dit prachtige restaurant. Kies van de verfijnde wijnkaart om van een speciaal aperitief te genieten met een panoramisch solarium en een kleine thuiskeuken. +33 (0)4 79 00 42 38 / http://pierres-plates.com 

Le Kouisena
Dit restaurant, dat al meer dan 25 jaar een begrip is in Méribel, staat bekend om zijn traditionele muziek, personeel in Savoyaardse kledij en een typisch decor. Het menu combineert typisch Savoyaardse gerechten uit een oven die op hout gestookt is. +33 (0)4 79 08 89 23 

Le Rastro
Dit restaurant, dat sinds 1986 door dezelfde familie wordt gerund, ligt in de wijk Chatelet in Méribel Mottaret. Hier komen veel families, vriendengroepen en sporters door de overvloedige keuken (Savoyaardse specialiteiten, pizza’s, galetten, hamburgers…), de vriendelijke sfeer en het ontvangst. +33 (0)4 79 00 41 51 / https://lerastro.com 
Meribel-21-le-Rastro-.jpg

Le Télébar de l'Adray Télébar
Met zijn warme, bosrijke interieur heeft dit restaurant alles wat je hartje begeert. De ligging, de charme, het comfort, het terras op het zuiden, de open haard in het midden van de lounge, alles voor een vriendelijk onthaal. De keuken is lokaal en verfijnd, de ideale plek voor een lunchpauze tijdens het skiën. Het personeel ontvangt je met de gastronomische suggesties van de dag, de grills en natuurlijk de escalope à la crème. +33 (0)4 79 08 60 26 / telebar-hotel.com 

Le Cèpe
Het begint allemaal met mooie streekproducten, eekhoorntjesbrood uit de bergen en vis uit de naburige meren, hiermee presenteert chef-kok Alain Plouzané zijn gerechten trots aan de bezoekers. Hij creëert verse recepten op basis van deze lokale producten. Een inventief, kleurrijk en verfijnd menu tegen zeer betaalbare prijzen. Menu vanaf 34,- euro, a la carte van 34,- tot 54,- euro. +33 (0)4 79 22 46 08

NIEUWE AANWINSTEN

Le Maya Altitude
Dit nieuwe restaurant opent in december en maakt deel uit van de Maya Collectie. Dit restaurant is een bijzondere plek door de capaciteit van 400 gasten, een Himalaya geïnspireerde decoratie en een 360 graden panorama op de Mont Blanc en de vallei van Belleville. De gastheer, Christophe Hulot, biedt gastronomische gerechten aan met vlees uit een houtskooloven. +33 (0)4 58 24 07 07 / https://www.maya-altitude.com 
Meribel-21-le-Maya-Altitude.jpg

De nieuwe Coucou restaurants
De nieuwe CouCou restaurants bestaan uit de Beef Bar met zeldzame vleeswaren en Bianca Neve, een verfijnd Italiaans restaurant. Deze twee restaurants vullen elkaar met klasse aan in het 5 sterrenhotel Du Coucou, gelegen aan de voet van de piste. Op het menu van de Beef Bar staan een Black Angus uit Argentinië en de VS en Wagyu-rundvlees uit Japan. Bianca Neve houdt de trans Alpine keuken in ere met antipasti van mozzarella, uitzonderlijke vleeswaren en verfijnde pasta. 04 57 58 37 37 / https://www.lecoucoumeribel.com/fr/ 

La Coursive des Alpes
In de oude bioscoop zit nu een van de meest recente gastronomische restaurants onder leiding van chef Laurent Hillairet. Op het menu staan nobele lokale producten voor zeer redelijke prijzen. +33 (0)4 79 06 44 97 / https://www.meribel-restaurants.com 
Meribel-21-Coucou.jpg

La Table de la Traye, au Refuge de la Traye
Gedurende de hele winter zijn hier veel gastronomische momenten te beleven met een adembenemend uitzicht op de besneeuwde toppen. De chef Akrame Benalla biedt vanuit zijn moderne keuken voortdurend verrassende nieuwe creaties aan. Zijn missie is om een altijd een stapje extra te zetten en met liefde te koken. +33 (0)4 58 24 04 04 https://www.refugedelatraye.com 

Lilie neemt Bistrot de l’Orée over
Sylvain Chardonnet neemt het concept over van zijn grootmoeder, Lilie genaamd. Zij hield van de traditionele keuken met zelfgemaakte producten. Het restaurant is ideaal gelegen op ‘’Rond-Point des Pistes’’ en hier vind je Hélène en Sylvain aan het roer die een bar combineren met een restaurant en traiteur winkel. Alles is ingericht met een gezellige en warme sfeer. Aan de kant van het restaurant kan gekozen worden tussen huisgemaakte Franse gerechten en een open haard om op te warmen of een mooi zonnig terras met uitzicht op de piste! In de delicatessenwinkel kunnen een selectie aan belegen kazen, vleeswaren en huisgemaakte gerechten gekozen worden voor take away of bezorging. Daarnaast is er een wijnkelder vol verrassingen! Snacks vanaf 7,- euro, schotels vanaf 22,- euro en pizza vanaf 15,50 euro. +33 (0)4 79 00 31 29 / https://www.lilie-meribel.com 
Meribel-21-Lilie.jpg