Méribel in zomer en winter een ideale vakantiebestemming

Meribel 21 bergenFilm 309-9-21. Méribel ligt in het hart van Les 3 Vallées in de regio Savoie Mont Blanc in Frankrijk. De streek biedt het hele jaar door voor ieder wat wils en onvergetelijk verblijf.

 

 

Of je nu houdt van een ontspannen of actieve vakantie. In de noordelijke Alpen van Frankrijk kun je in zomer en winter genieten in de bossen, op de bergweiden, van bergtoppen en meren en het grote aanbod van de diverse activiteiten.
Meribel 21 bergen

(Na)zomer in Méribel
Nu we steeds meer het wandelen en fietsen (her-) ontdekt hebben, past het Méribel resort perfect bij een najaarsvakantie in de bergen van Frankrijk. Ontdek per (elektrische) mountainbike de diverse downhill trails of per MTV het Méribel bikepark. Als Tour de France liefhebber is een poging wagen op de befaamde Col de La Loze een absolute aanrader. Deze 12,5 km lange weg is exclusief geopend voor racefietsen en mountainbikes en bereikt zijn hoogtepunt op 2.304 m. Het is een unieke route die begint in het bos, vervolgens door bergweiden kronkelt en eindigt met een spectaculair uitzicht op de Mont-Blanc. En het is niet ongewoon om marmotten langs de route te zien! 

Méribel biedt een verrassend groot aanbod aan activiteiten. Variërend van 18 holes lopen op een van de mooiste golfbanen in de Alpen tot ontspannen in de spa na een dag hiken. Baantjes trekken in het zwembad van het Olympisch Centrum of yogales met prachtig uitzicht op de bergen behoort ook tot de mogelijkheden. Voor meer inspiratie, lees hier meer. 

Family Friendly
Méribel is ook echt een family friendly bestemming en heeft het Franse Famille Plus-kwaliteitslabel, wat staat voor een gecertificeerd resort sinds 2014. Méribel zet zich in voor de voortdurende ontwikkeling van gezinsvriendelijke diensten en faciliteiten.

Willen de kids een dagje wat anders dan fietsen en wandelen? In het Parc Olympique gaat hun hart gegarandeerd sneller kloppen. Het Parc Olympique is een recreatiecentrum met een zwembad, een schaatsbaan, een klimmuur en een spa met gezinsarrangementen. Verder kunnen ze zich uitleven in de nabij gelegen outdoor-attracties zoals pumptracks, fun zones, avonturenparcours en Explor Game. Lees hier meer.
Meribel 21 meer fietsers

Winter
Méribel is het kloppende hart in het centrum van les 3 Vallées, op het kruispunt van Courchevel, La Tania, Brides-les-Bains, Les Menuires, Saint Martin de Belleville, Val Thorens en Orelle. 600 kilometer aan pistes zijn met elkaar verbonden via de toppen, en bieden meer dan 62.000 verticale meters skiën voor zowel experts, beginners, gezinnen en fanatieke sporters. Het is een juweel van een skigebied, met 15 toppen boven de 2.500 meter en 6 gletsjers.

Meribel 21 logoWedstrijd skiërs, freeriders, freestylers, boarders, telemarkers, skitour-ers en beginners: in Méribel kan iedereen in zijn eigen tempo zijn eigen sporen trekken. Het skigebied biedt plaats voor alle voorkeuren, alle niveaus en alle leeftijden.

De vele fun zones en snowparks vormen een reusachtige buitenspeeltuin die alle leeftijden en fans van alle wintersporten in vervoering brengt. Iedereen kan uitzonderlijke berglandschappen en vergezichten ontdekken, van met bomen omzoomde pistes tot de hoogste alpenweiden met uitzicht op de meest spectaculaire toppen van de Alpen, waaronder de Mont-Blanc.

Na een blik op de webcams van Meribel, de openingen van de pistes op de kaart van Meribel, je ski's/board aan je voeten, de skipas Les 3 Vallées op zak, on y va! 

Sneeuwzeker, elegante architectuur en verfijnde gastronomie, dat is wat je hier zult vinden: https://ski-resort.meribel.net/


Meribel winter 21 film

Food Altitude
In Méribel kan je het goede smakenpalet van de Franse Alpen ontdekken en de Savoyaardse gastronomie proeven in de talrijke restaurants, waarvan één met een Michelinster. Ga ook eens de hoogte in en test de Food Altitude-aanbiedingen, die liftpassen voor wandelaars combineren met een kwaliteitskeuken in de bergrestaurants.
Vakantie staat voor tijd om met familie en vrienden door te brengen. De 3 Vallées bergen hebben terecht de reputatie van gezellige avonden, met vleeswaren en kazen uit de streek, met (nog) onbekende Savoyaardse recepten en specialiteiten, afgerond met een bosbessentaart. Met elkaar herinneringen maken onder het genot van een glaasje Génépi, Chartreuse of denappellikeur uit de streek.
Meribel 21 gerecht

Voor meer informatie over lokale restaurants en keuken, check:

https://french-alps.meribel.net/book-your-stay-summer/restaurants/ 

https://french-alps.meribel.net/book-your-stay-summer/shopping-services/food-convenience-stores/ 

MICE bestemming Méribel
Wil je de binding met je collega’s of relaties versterken of hen een hart onder de riem steken? Méribel is de ideale bestemming voor groepen tot 100 personen, voor trainingen of een kick-off op grote hoogte. Voor meer incentive- of event ideeën in Méribel, neem contact met ons op en neem ter inspiratie hier alvast een kijkje

Bereikbaarheid Méribel
1100 km vanuit midden Nederland en ook goed bereikbaar per trein (Moutiers) of vliegtuig (via Genève, Lyon of Grenoble). Lees hier meer.