Morzine wordt nog groener door initiatieven van Montagne Verte

Morzine 21 toerskien schemer8-1-21. Er is gelukkig steeds meer aandacht voor het thema duurzaam vakantie vieren. Non profit organisatie Montagne Verte werkt aan een duurzame Morzine Vallei. Voorbeelden.

 

Een nieuwe treinverbinding
Montagne Verte lobbyt voor een nieuwe treinverbinding zodat je binnenkort via Lille naar Cluses (op 28km van Morzine) kunt reizen. Makkelijker dan de huidige verbinding via Parijs. Van de totale CO2 voetafdruk tijdens de wintersportvakantie in Morzine is 75% CO2 uitstoot afkomstig van de reis per vliegtuig. Door te reizen per trein boek je een winst van 90% uitstoot.
Morzine 21 toerskier

Green Pages
En dan zijn er de Green Pages. Hier vind je niet alleen allerlei tips voor fijne lokale producten, maar ook voor duurzaam skimateriaal, groene energie en - schoonmaakmiddelen. 
Morzine 21 Mountain clean up

Groene Festivals
Een derde pijler van Montagne Verte is educatie. Door groene festivals zoals het fix-it festival met Burton, zero-plastic kookworkshops en climb it for climat acties leer je op een ludieke manier over de lokale natuur en circulaire economie.
Morzine 21 Climb it for Climate logo

Toerisme en natuurbehoud
Morzine zet zich in om natuurbehoud en de komst van toeristen hand in hand te laten gaan. Samen met de nationale Franse boswachterij zette het dorp een bosproject en plantten ze inheemse bomen. Ook wordt er veel gebruik gemaakt van zonnepanelen in het gebied.
Morzine 21 bomen

Over het dorpje Morzine
Morzine is een traditioneel Frans bergdorpje met houten chalets en telt 3.000 inwoners. Het dorp ligt in het skigebied Portes du Soleil in de Franse Alpen.
Morzine 21 toerskien schemer

Maatregelen Covid-19
Aangezien de ontwikkelingen rond het virus continue veranderen vind je via DEZE LINK link de meest actuele status.

Meer informatie vind je via www.morzine-avoriaz.com en www.montagnevertemorzine.com