Puy du Fou steeds populairder bij Nederlanders

Puy du Fou fontein12-5-18. Het Franse themapark Puy du Fou in de regio Vendée trekt steeds meer bezoekers. Vooral het aantal Nederlandse toeristen groeit opvallend sterk.

 

 

Sinds 2012 heeft Puy du Fou tal van internationale prijzen gewonnen en het aantal buitenlandse bezoekers groeit jaar na jaar. In 2017 kwam 15% van de bezoekers van Puy du Fou uit het buitenland en met name uit Nederland. De Nederlandse bezoekers van de website www.puydufou.com zijn met 50% gestegen tegenover 2017 en er zijn ruim 41% meer onlineboekingen (tickets of overnachtingen) van Nederlanders. Een bewijs van de groeiende belangstelling van het Nederlandse publiek voor Puy du Fou. En 2018 ziet er opnieuw veelbelovend uit met adembenemende nieuwe voorstellingen en een verlengd seizoen. Redenen genoeg dus om naar de Vendée te trekken.
Puy du Fou Le Signe du Triomphe

DE BESTE PERIODES
Dit jaar zijn de deuren van Puy du Fou geopend van 6 april tot 4 november. Een verlengd seizoen om iedereen voluit te laten genieten van de nieuwe voorstellingen van 2018. In de zomer komen er meer bezoekers over de vloer van het park. Wil je die periode liever vermijden, dan raden we je aan in mei of juni het park te bezoeken, of in het najaar vanaf september. Het is dan rustiger maar even zonnig. Puy du Fou zorgt ervoor dat zijn 2.26 miljoen bezoekers per jaar het beste uit hun bezoek kunnen halen door het aantal voorstellingen van zijn spektakels elke dag aan te passen aan het aantal bezoekers om wachttijden te vermijden.

2 NIEUWE ORIGINELE VOORSTELLINGEN IN 2018
Le Mystère de La Pérouse
Bij deze nieuwe, originele creatie van Puy du Fou ga je aan boord van een van de schepen van ontdekkingsreiziger La Pérouse. Je verlaat de haven van Brest in 1785 en kiest het ruime sop om een reis rond de wereld te maken. Je beleeft van binnenuit de volledige expeditie.
Puy du fou 18 schip
Le Café de la Madelon
‘Le Café de la Madelon’ is een nieuw restaurant, waar je in de warme sfeer van de Belle Époque belandt. Je neemt er deel aan een echt spektakel vol onverwachte wendingen en leuke verrassingen, terwijl je een menu proeft uit de jaren 1900. ‘Le Café de la Madelon’ dompelt je onder in een rijkelijk versierd interieur in de typische stijl van de cafés van het begin van de 20ste eeuw.

KIES DE EEUW WAARIN JE WILT OVERNACHTEN
Ook de themahotels in het park ademen de sfeer uit van Puy du Fou. Het gloednieuwe hotel ‘La Citadelle’ is heel populair. Deze burcht katapulteert je naar het hartje van de middeleeuwen. Je verblijft er in een van de 74 ‘klassieke’ kamers (5 bedden) of 26 ‘comfortkamers’ (voor max. 3 personen). Bedden in sierlijk eikenhout, gebrandschilderd glas, kalkmuren, weelderige stoffen en lantaarns… Elk detail is tot in de puntjes uitgewerkt om een gezellige sfeer te creëren met veel licht. Met nog 4 andere themahotels in de Cité Nocturne beschikt Puy du Fou over een capaciteit van 2 000 bedden.
Puy du Fou Le Bal des Oiseaux Fantomes 

PRAKTISCH
Seizoen 2018: van 7 april tot 4 november 2018
Prijzen:
Ticket:
•Ticket volwassene vanaf € 35, ticket kind vanaf € 25
•Alle info op de website van Puy du Fou.

Overnachting:
•Overnachting in hotel van het park vanaf € 59
•Alle info op de website van Puy du Fou.

Informatie en reserveringen: telefonisch op het nummer 0 820 09 10 10 (0,12 €/min. vanaf een vast toestel) of via de website www.puydufou.com 

Over Puy du Fou
Puy du Fou logoPuy du Fou werd opgericht in 1978 en is een volledig atypisch themapark. Het werd twee keer verkozen tot beste park ter wereld: in maart 2012 in Los Angeles (Thea Classic Award) en opnieuw in november 2014 in Orlando (Applause Award). Vandaag is het het tweede grootste park van Frankrijk met meer dan 2 260 000 bezoekers in 2017. Puy du Fou is een groep die bestaat uit hoofdzakelijk een Association Loi 1901 (een vereniging zonder winstoogmerk) en een SAS (Société par Actions Simplifiées). De vereniging organiseert het Cinéscénie spektakel met 4000 vrijwilligers en heeft de SAS in handen die het Grote Park beheert (60 dag- en avondspektakels, 4 historische dorpjes, 27 restaurants en 5 themahotels). De twee organisaties verzekeren hun toekomst door Puy du Fou Academie (een lagere school ‘kunst & studies’) en Junior Academie (artistiek opleidingscentrum) te financieren. Beide leiden jaarlijks ruim 600 jongeren op in de spektakelkunsten en -technieken. Met Puy du Fou International verspreidt het park zijn knowhow over de wereld en geeft het advies over de creatie van parken en spektakels volgens het model van Puy du Fou. Sinds zijn oprichting kent Puy du Fou een constante groei dankzij zijn artistieke lef en permanente investeringen.