Frankrijk nodigt je virtueel uit voor culturele uitstapjes

La Piscine museum18-4-20. Enkele Franse steden en musea bieden een bijzonder alternatief in deze tijd waarin reizen onmogelijk is.

 

 

Virtuele tours maken het mogelijk om toch te kunnen profiteren van de culturele hoogtepunten die Frankrijk rijk is. Waan je voor even in een bruisende stad, een artistiek museum, een mysterieuze grot of een imposante kathedraal. Laat jezelf meevoeren naar bijzondere, Franse plekken die het hart van menig cultuurliefhebber sneller zullen laten kloppen.

Het huis van Monet in Giverny
Een absolute must voor tuin en kunstliefhebbers. Kijk in alle rust rond en bewonder het kleurrijke huis in Giverny waar van 1883 tot 1926 een van de meest beroemde schilders uit de Franse kunstgeschiedenis heeft gewoond: Claude Monet. Neem een kijkje om een indruk te krijgen van hoe de meester van het impressionisme heeft geleefd en leer meer over zijn grote inspiratiebronnen: waterlelies en bloemrijke tuinen. Start hier de virtuele tour door het huis van Monet: https://bit.ly/2yQ7scl
Giverny Monet huis keuken

De kathedraal van Reims
De imposante kathedraal van Reims speelt al ruim 800 jaar een centrale rol in de Franse geschiedenis, mede door het feit dat dit de plek was waar de koningen van Frankrijk werden gekroond. Wereldwijd wordt het monument erkend als een belangrijk voorbeeld van de gotische kunst en sinds 1991 is de kathedraal zelfs door UNESCO als werelderfgoed geklasseerd. Stap het bouwwerk virtueel binnen en let goed op de prachtige steunberen, de glas-in-loodramen en de vele beelden die van waardevolle toevoeging zijn voor de schoonheid van de kathedraal. Vergeet daarnaast ook vooral niet om je geluid aan te zetten voor de volledige ervaring.
Start hier de virtuele tour door de kathedraal van Reims: https://bit.ly/3aZBoRa
Reims kathedraal

Museum La Piscine: een unieke plek
Wat ooit een Art déco zwembad in Roubaix was, is vandaag de dag hét Museum voor Kunst en Industrie. Sinds de opening in 2001 is het een populaire bezienswaardigheid waar zowel jong als oud zich uitstekend kunnen vermaken. Op deze magische locatie vind je een grote hoeveelheid collecties toegepaste-en beeldende kunst zoals doeken, beelden en andere kunststukken. Ook is er een beeldentuin gemaakt rond een waterstraal, verwijzend naar het voormalige zwembad.
Start hier de virtuele tour door het Musée La Piscine: https://bit.ly/3e7DqRb
La Piscine museum

De grotten van Lascaux
In september 1940 ontdekten vier tieners een grot met honderden prehistorische tekeningen van dieren. Later bleek dit een van 's werelds beste voorbeelden van prehistorische kunst te zijn! De grot van Lascaux werd na de Tweede Wereldoorlog een populaire toeristische trekpleister maar moest in 1963 sluiten voor het publiek om beschadiging van de bijzondere muurschilderingen tegen te gaan. Desondanks is er een uitzonderlijk realistische replica gemaakt. Neem een kijkje en laat je virtueel rondleiden door een ondergrondse wereld vol mystiek.
Start hier de virtuele tour door de grotten van Lascaux: https://bit.ly/34ulD2j
Lascaux grotten
Katten in de kunstgeschiedenis
The Universal Museum of Art in Parijs presenteert een tentoonstelling in virtuele realiteit en is speciaal gewijd aan een bijzonder thema: katten! Je wordt meegenomen door zalen van een privé-herenhuis, met gemodelleerde decors variërend van neoklassieke zalen tot gastvrije boudoirs. In ieder kunstwerk dat je zal tegenkomen, is ergens een kat te zien – soms op de voorgrond, soms een beetje verstopt. Het museum nodigt je uit om de meest opvallende katten uit de kunstgeschiedenis te ontdekken, gebaseerd op het idee van het Réunion des Musées Nationaux-Grand Palais.
Start hier de virtuele tour door The Universal Museum of Art: https://bit.ly/3bcs3pn
UMA Cats
Op citytrip naar het veelzijdige Rennes
Ga op virtuele citytrip naar de Bretonse hoofdstad Rennes! Breng een bezoek aan het Parlement van Bretagne en zijn majestueuze wandtapijten, de groene steegjes, de beroemde rozentuin van het Parc du Thabor, het Place des Lices en zijn kleurrijke markt maar ook de vakwerkhuizen en het panoramische uitzicht vanaf het dak van de Saint-Pierre-kathedraal. Dankzij de virtuele tour door Rennes kan je het allemaal bewonderen en dat gewoon vanuit huis… Nog meer ontdekken? Dat kan! Vaar met een kano over de rivier de Vilaine en ontdek de schoonheid van de stad op een unieke manier!
Start hier de virtuele tour door Rennes: https://bit.ly/3bfA3WE
Rennes restaurants

Verken le Musée Départemental Breton in Quimper
Dit museum werd in 1846 opgericht en is gevestigd in het voormalige paleis van de bisschoppen van Cornouaille. De begane grond is gewijd aan de prehistorie en de oude kunst, terwijl op de eerste verdieping traditionele klederdracht, antiek meubilair, glas in lood, goud- en zilverwerk en Quimper aardewerk te zien zijn. De collectie maakt dit museum tot het belangrijkste conservatorium voor geschiedenis, etnografie en regionale kunst in Finistère.
Start hier de virtuele tour door het Musée Départemental Breton: https://bit.ly/2VspOaV 
Quimper musee departement breteon

Kijk voor meer Franse inspiratie op onze website France.fr. Hier vind je onder andere de leukste Franse films en series die je op Netflix kunt zien, de lekkerste Franse recepten om zelf aan de slag te gaan in de keuken en de fijnste boeken waarmee je je even helemaal in La Douce France kunt wanen.