Tour de Bourgogne à Velo schitterende fietsroute

Bourgogne Cycling voie vignes27-2-20. De Tour de Bourgogne à Vélo® bestaat uit 5 veilige en bewegwijzerde routes van in totaal 800 km. Over fietspaden, jaagpaden, oude spoorlijnen of weggetjes door de wijngaarden.



Langs het Canal de Bourgogne tussen Migennes en Dijon (212 km) loopt de route door de wijngaarden van de Tonnerrois, dicht langs de kastelen van Tanlay en Ancy-le-Franc en vervolgens langs de abdij van Fontenay (UNESCO locatie).
Fontenay abdij
De Voie des Vignes (36 km), ten zuiden van Dijon, van Beaune naar Santenay en Nolay doet zijn naam eer aan. In de Zuid-Bourgogne gaat de Voie Verte van Chalon via Cluny naar Macon en de Voie Bleue voert van Chalon langs de Saône naar Tournus (totaal 91 km).
De route langs het Canal du Centre verbindt de Saône met de Loire via Paray-le-Monial en Digoin (171 km). Het Canal Latéral à la Loire stelt u in staat om de grote rivier te bereiken via Nevers (137 km). Langs het Canal du Nivernais, tussen Decize, de meren van Baye en Auxerre, roept de route herinneringen op aan de tijd van de houtvlotters (175 km).
Bourgogne Canal du Nivernais Mailly la Ville
De routes bieden kleine zijroutes die u in de gelegenheid stellen iets meer van de lokale omgeving te zien. Overal langs de routes vindt u bedrijfjes met het label ‘Accueil vélo’, een kwaliteitskeurmerk dat fietstoeristen een persoonlijk onthaal en service op maat garandeert. www.francevelotourisme.com/itineraire/le-tour-de-bourgogne-a-velo  
Bourgogne Cycling voie vignes

MIS DIT NIET
• Montbard en het park Buffon
• Cluny, Romaanse stad met abdij
Cluny Abbaye
• Nevers, Stad van kunst en geschiedenis
• Auxerre, Stad van kunst en geschiedenis, mooi uitzicht op de rivier 

Dé start van het nieuwe fietsseizoen
De Jaarbeurs staat 28 februari tot en met 1 maart in het teken van de start van het nieuwe fietsseizoen. Naast E-bike Xperience vinden ook de Fiets en Wandelbeurs en Bike MOTION Benelux plaats. Één ticket is geldig voor toegang tot drie beurzen. Op de Fiets en Wandelbeurs is er inspiratie voor fietsvakantiebestemmingen. De Bike MOTION Benelux is een paradijs voor de sportievere fietsers.

Frankrijk op de Fiets en Wandelbeurs
De ruim 40 Franse exposanten staan op de stands 3D40, 3D48 EN 3D50. Lezingen van reisjournalist Bert Sitters, over Franse fietsroutes, staan gepland op vrijdag en zaterdag, van 12.00 tot 13.00 uur.
Dijon Place de la Liberation

Meer info over de aanwezige exposanten op https://nl.france.fr/nl/nu-in-frankrijk/fiets-en-wandelbeurs