Savoie Mont Blanc wintersporten met klein budget

Savoie Mont Blanc springer3-12-19. Wintersporten is meestal niet een goedkope manier van vakantie vieren, maar ook voor een kleiner budget zijn er legio mogelijkheden in de sneeuw.

 

Een klein budget betekent echt niet altijd het inleveren van ‘luxe’. Van het delen van een kamer tot voordeel skipassen en picknicken op de piste tot het speuren naar goede deals. 4 tips voor een budgetvriendelijke wintersportvakantie in het Franse Savoie Mont Blanc.
Savoie Mont Blanc zonsopkomst berg

1) Boek een hostel-ervaring in de sneeuw
Een hostel-ervaring is niet enkel meer in backpacker oorden te vinden, maar ook boven op de berg zoals in Chamonix, Val Cenis, La Clusaz en Chatel. In Les Menuires en La Plagne vind je het HO36 hostel, de perfecte plek voor vrienden om de wintersport op een relaxte manier te beleven. Boek een gedeelde kamer, bereid je eigen raclette in de gezamenlijke ruimte en ontmoet ook nog eens andere reizigers. Niet alleen gezellig, ook je bankrekening zal er blij van worden. Andere opties zijn een verblijf in de dorms en capsules van designhotel Base Camp Lodge in Bourg-Saint-Maurice / Les Arcs. Kies voor ‘geen stress’ een vakantie met de Franse organisatie UCPA, waar naast voordelige accommodaties, ook lessen, materiaalhuur en maaltijden tegen een mooie prijs worden geregeld. Als laatste zullen natuurliefhebbers en liefhebbers van Noordse activiteiten dol zijn op het all-inclusive verblijf van Auberge Nordique in le Grand Bornand. Het centrum is voor deze winter compleet gerenoveerd.
Savoie Mont Blanc Base Camp Lodge appartement 

2) Ski met meer voor minder
Groepeer en schaf online een 6-daagse skipas aan voor Les Trois Vallées. Vanaf 3 skipassen voor dezelfde periode en regio, krijg je een leuke korting. Met dit pakket heb je toegang tot tracks in alle drie de skigebieden van deze valleien. Je bent dus niet beperkt tot slechts enkele pistes, maar hebt toegang tot vele kilometers van alle niveaus. Voor een bezoek aan Val Cenis en Avoriaz boek je online vooraf interessante pakketten met kortingen tot wel 50%. De prijzen veranderen naarmate de tijd vordert, dus geen tijd te verliezen!
Savoie Mont Blanc halve skiers 

3) Kook zelf met lokale producten
Ga aan de slag met lokale producten uit de regio en bereid eenvoudig recepten zoals de Tartiflette of de Savoyarde kaasfondue voor het diner. Bij de eigen bereide borrel kan een plank met kazen en charcuterie uit de regio niet ontbreken; evenals lokale wijn of bier uit de Savoie. Maak een eenvoudige lunch voor in de zon op de piste, om in de avond te genieten van een diner bij één van de 34 sterrenrestaurants van de regio. Een investering die je vast aan jezelf kan verantwoorden.
Savoie Mont Blanc Base Camp Lodge kamer

4) Plan je bezoek en win tijd én geld
Kom niet voor verrassingen te staan en plan je reis zorgvuldig. Met de trein, het vliegtuig of al carpoolend? De meest eenvoudige en voordelige manier om op jouw reisbestemming te komen is misschien niet de manier waar je in eerste instantie aan denkt. Binnen de skiresorts en tussen gebieden is er lokaal voldoende georganiseerd vervoer. De auto blijkt dan ook vaak op de parkeerplaats te blijven staan. Verder loont reizen buiten de schoolvakanties en zelfs midweken en weekend trips zijn tegenwoordig mogelijk. Binnen het aanbod ‘FREE TIME? SKI TIME!’ van Sunweb zijn aankomstdagen flexibel. 

Vind hier het skiresort dat bij jou past onder de 110 stations die Savoie Mont Blanc telt. 

Over Savoie Mont Blanc
Savoie Mont Blanc beslaat maar liefst twee derde van de Franse Alpen. Het is de overkoepelende naam van de Franse departementen Savoie en Haute-Savoie. Het gebied herbergt 110 skigebieden die behoren tot de top in de wereld. Dat betekent eindeloze afdalingen, majestueuze besneeuwde bergtoppen en winterse vergezichten. Naast een wintersport-walhalla is Savoie Mont Blanc ook zeer aantrekkelijk in het zomerseizoen. Prachtige wandelingen, uitdagende fietsroutes, luxueuze kuuroorden en grandioze gorges. Voor elk type vakantieganger is er wat wils.