Nederlandse website atlantischekustfrankrijk.nl nieuw

Atlantische kust cabines22-11-19. De nieuwe Nederlandstalige website atlantischekustfrankrijk.nl maakt het toeristen makkelijker originele tips en ideeën te vinden voor een vakantie aan de Atlantische kust.

 

 

De Franse Atlantische kust strekt van het departement Loire-Atlantique tot aan Frans-Baskenland. Daartussen bevinden zich de Vendée, de Gironde, Charente-Maritime en Landes. De nieuwe website vol inspiratie helpt Nederlandse vakantiegangers bij het kiezen van bestemmingen en activiteiten aan de Atlantische kust.
Atlantische kust hangmat

Veelzijdige ‘slow tourism’ bestemming
De Atlantische kust is een veelzijdige bestemming waar je kunt uitrusten en opladen, ver weg van het massatoerisme. Via de website ontdek je onder het kopje 'zin in ...' verschillende mogelijkheden. Je kunt kiezen voor een actieve of relaxte strandvakantie. Ook vind je hier informatie en tips over de lokale gastronomie, de natuur, cultuur, bezienswaardigheden en leuke stadjes. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan La Baule: een kustplaats met uitgestrekte zandstranden en villa’s uit de belle époque.
Atlantische kust Marennes boot

Fietsroutes langs de Atlantische Kust
Wanneer je onder het kopje ‘zin in…’ klikt op ‘fietsen’, verschijnt een pagina gewijd aan speciale mogelijkheden voor fietsers aan de Atlantische kust, zoals La Flow Vélo: de nieuwe 290 km lange fietsroute die van Île-d'Aix langs de rivier de Charente loopt via Rochefort, Cognac en Thiviers. De zacht glooiende route biedt een combinatie tussen indrukwekkende natuur, historisch erfgoed en gastronomie. Via de route Vélodyssée (1290 km) fiets je onder andere langs het moerasland van Poitou, Fort Boyard, het Bassin d’Arcachon, de Dune du Pilat (de hoogste duin van Europa) en het bos van Landes tot aan het Franse Baskenland via Capbreton, Biarritz en Saint-Jean-de-Luz. Tip voor families: op de eilanden Ile de Ré en Ile d’Oléron zijn overal fietspaden.
Atlantische kust Dunes du Pilat

Online reserveren
Een vakantiehuisje of campingplaats is direct online te boeken. De website linkt je via de knop 'accommodaties' door naar verschillende pagina’s waarop je allerlei fijne accommodaties en goede campings kunt vinden aan de Atlantische kust.
Atlantische kust Soulac sur Mer Camping des Pins

Altijd op de hoogte
Laat je ook inspireren door de nieuwe bijbehorende facebookpagina. Via www.facebook.com/AtlantischeKustFrankrijk deelt het bureau voor toerisme van de Atlantische kust actuele tips en nieuwtjes over de bestemming zoals nieuwe restaurants en overnachtingsplekken.
Atlantische kust cabines