Les Menuires wintersportparadijs voor jong en oud

Les Menbuires St Martin gondel15-11-19. Het Franse ski-oord Les Menuires is een bestemming voor jong en oud en draagt het kwaliteitslabel ‘Famille Plus’. Daarnaast is het skigebied een paradijs voor freeriders.

 

In Les Menuires vind je uitstekende restaurants en voorzieningen als een moderne spa en zwembad. In de zogenaamde ‘fun zones’ is er voldoende vertier voor families en ervaren skiërs kunnen zich naar hartelust ‘off piste’ uitleven. Verder staat het dorp in de Franse Alpen bekend om haar veelzijdige afdalingen, hoogbouw uit de jaren zestig en zeventig en de nieuwe ‘ski in, ski out’ chaletwijken. Het wintersport- mekka ligt in het hart van het welbekende Trois Vallées, heeft 607 km aan pistes en vormt daarmee het grootst verbonden skigebied ter wereld.
Les Menuires Les Bruyères
Wat je moet weten over wintersportplaats Les Menuires
Wintersportplaats Les Menuires ligt in de Franse regio Savoie Mont Blanc en staat bekend om zijn ligging in het bekende skigebied Les Trois Vallées. Pistes van alle niveaus, sneeuwzekerheid gedurende het gehele seizoen, accommodaties van alle niveaus en een groot aanbod aan après-ski activiteiten. Les Menuires in cijfers:

De bergen
- Le Mont de la Chambre: 2.850 meter
- Pointe de la Masse: 2.804 meter
- Le Cime Caron: 3.200 meter
- La Saulire: 2.700 meter
- Le Mont du Vallon: 2.952 meter
Les Menbuires St Martin gondel
Skiën
- 82 pistes
- totaal 600 km, waarvan 160 km in Les Menuires
- 8 zwart, 22 rood, 40 blauw en 12 groen
- 85% boven 1.800 meter
- 14.378 uren aan piste grooming
- 51% van het gebied is voorzien van 459 sneeuwkanonnen
- Connectie met 8 resorts
- Een investering van 93,5 miljoen werd gedaan in nieuwe skiliften
- 1 snowpark
- 5 funzones (42 in heel Les Trois Vallées)
Wintersporttoerisme
- 53% Fransen
- Gevolgd door de top 3: Britten, Duitsers en Nederlanders
- 26.389 bedden
- 1.661.000 overnachtingen
Ga voor nog meer informatie over Les Menuires naar http://nl.lesmenuires.com
Les Menuires sneeuwfietsen VTT sur neige
Van ‘street art’ naar ‘summit art’
Fans van street art en wintersport kunnen tijdens een wintersportvakantie in Les Menuires iets extra’s verwachten. Van 7 december 2019 t/m 27 april 2020 exposeert de bekende Franse kunstenaar Lucas Beaufort zijn ‘histoi’arts’ in Les Menuires. Voor de outdoor expositie verspreid door het wintersport resort werden 15 foto’s uit het archief van het resort bewerkt met Beaufort’s bekende vriendelijke gekleurde monster “Gus Gus” en in groot formaat afgedrukt. De gecreëerde kunstwerken brengen een halve eeuw aan geschiedenis en skiën in beeld. In Les Menuires wordt Street art Summit art.
Les Menuires Gus Gus
Lucas Beaufort, de kunstenaar
Lucas Beaufort, geboren in Cannes, is gek op sneeuwsporten, skate sinds zijn 6e en was hoofdredacteur van het crossover-magazine Desillusion. Slechts 10 jaar geleden begon hij met tekenen. Inmiddels werkt Beaufort aan vele prestigieuze opdrachten voor snowsport magazines, skate- en schoenmerken. Omdat Beaufort erg druk is met zijn carrière blijft er weinig tijd over om te snowboarden. Vanuit deze gedachte is de expositie ‘histoi’arts’ ontstaan. “‘Het idee is om erop uit te gaan en mensen te ontmoeten. Ik wil dat mensen verbinding met elkaar maken en dat er een dialoog ontstaat tussen de verschillende generaties. Sommige mensen zullen de locaties in de foto’s uit het verleden herkennen, anderen zullen de beelden voor het eerst zien. Hoe dan ook, dit is mijn manier om mensen, resorts en valleien samen te brengen, met een beetje humor”, aldus Beaufort.

Veel nieuw en verbeteringen voor seizoen 2019/2020
De Franse skiplaats Les Menuires, gelegen in het bekende skigebied Les Trois Vallées, start het winterseizoen in goede conditie. Nieuwe skiliften, een verrassende recreatie piste en evenementen zoals de ‘Crazy After Ski’, moeten van dit seizoen weer een groot succes maken. Als lid van de internationale vereniging Protect Our Winters, draagt Les Menuires tevens bij aan klimaatonderzoek en ontwikkelingen van nieuwe manieren om de bergen te beschermen. Hiermee hoopt de winterplaats zijn bestaansrecht voor de toekomst te beschermen.
Les Menuires Freeriding
Vernieuwing aan alle kanten
● Een vernieuwde gondellift met gelijkvloerse instap bij Saint Martin 1. De lift heeft een grote capaciteit en snelheid: er kunnen 2.400 personen per uur worden vervoerd.
● In La Masse ligt de nieuwe recreatie piste ‘Friendly Natural Park’. Een parallelslalom, picknickzone en een grote kans om de bewoners van de natuur tegen te komen.
● Dit seizoen is het wekelijks feest tijdens de ‘Crazy After Ski’ van 17:30 tot 19:30 uur.
Op het programma staan wedstrijdjes met familie of vrienden: biatlon, bubble foot, luchtkastelen en natuurlijk muziek.
● Les Menuires organiseert deze winter een kleurrijk evenement: ‘Cîme Art’.
Kunstenaar Lucas Beaufort fotografeert heel de winter mensen die willen poseren voor zijn openluchttentoonstelling, waarbij de mooiste plaatjes op Instagram zullen worden gedeeld met de hashtag #rallyemenuires.
● Een toerskitocht onder de sterrenhemel. Dit jaar neemt ESF Les Menuires vakantiegangers mee op een toegankelijk avondparcours (272m hoogteverschil) naar Refuge du Lac du Lou.
● Een aantal nieuwe hotels opent zijn deuren: Chalet 2000 - een luxe accommodatie met 5 appartementen, Les Chalets du Soleil CGH - voor ruime groepen en Belambra Club Selection Les Bruyères met een all-inclusive concept.
Les Menuires avondshow
Kijk op de toekomst
De verandering van het klimaat heeft grote gevolgen voor de toekomst voor wintersportplaatsen als Les Menuires. Dit jaar zet de skiplaats zich dan ook nog meer in voor het beschermen van het milieu. Als lid van de internationale vereniging Protect Our Winters, stelt Les Menuires een centrum met materiaal beschikbaar om de klimaatverandering en de gevolgen ervan te observeren. Met de inzichten die worden verkregen uit het onderzoek van de wetenschappers hoopt Les Menuires tot oplossingen te komen om de winters in de Franse bergen te beschermen, zodat ook latere generaties nog van een wintersport kunnen profiteren. https://protectourwinters.org/

De nieuwste accommodaties
Ook dit seizoen is er in skiplaats Les Menuires weer veel nieuws te vinden. Naast reeds bekende accommodaties zoals het HO36 hostel, MMV Le Coeur des Loges en Le Chalet du Mont Vallon Spa Resort, openen er deze winter nog drie nieuwe accommodaties om aan de vraag van het groeiende wintersporttoerisme te voldoen.
De drie nieuwste accommodaties van Les Menuires:

Chalet 2000
Chalet 2000 is een nieuwe luxe accommodatie met 5 appartementen van 67 m2 tot 156 m2. Een lust voor het oog. Stenen gevels en houten terrassen op het zuidwesten met uitzicht op de Vallon du Lou, geven het appartementencomplex niet alleen een luxe uitstraling, maar de bezoeker ook een luxueus uitzicht.
Les Menuires Chalet 2000
Les Chalets du Soleil CGH
De twee grote chalets - één in moderne stijl en één in traditionele stijl - van Les Chalets du Soleil CGH, zijn ideaal voor mensen die graag met een groep reizen. Met plaats tot 15 personen is het een perfecte uitvalsbasis aan de piste voor een groep vrienden of familie. CGH-residences.com
Les Menuires CGH Chalets du Soleil appart
Belambra Club Selection Les Bruyères
Belambra Club Selection opent een nieuw etablissement in Les Menuires met panoramisch uitzicht en ligging in de wijk Les Bruyères. De club biedt een all-inclusive vakantieconcept geschikt voor families met kinderen van alle leeftijden. Van speelse activiteiten voor de kinderen tot ontspannen in de hammam en sauna voor de ouders. Verder: een eigen skihok, bagageopslag en directe toegang tot de piste. Belambra.fr

Interessante thema’s:
● Les Menuires: off piste parel
● Van fatbiken tot paragliden: andere winteractiviteiten
● Relax mode: de sport die ‘uitrusten’ heet
● Wintersport met kinderen: in Les Menuires zit je goed
● Hoe je zelf het verschil kunt maken: ‘groener’ op wintersport
Les Menuires fietsacrobaat Donderdag in Les Menuires
Evenementen tips:
● 24 uur Les Menuires - feestelijke opening van het seizoen (7 december 2019)
● Salomon Winter Festival - test het nieuwste materiaal en volg masterclasses (29 en
30 januari 2020)
● Yoga Ski - wintersport en welzijn (6 t/m 10 april 2020)

Inspiratie om te delen
Keuzestress! Waar moeten wij vanavond eten? https://lesmenuires.com/nl/restaurants 
Het besluit is genomen, je gaat op wintersportvakantie. Maar hoe vind je nu de beste deal? https://en.locationlesmenuires.com/good-deals-winter.html 
Het sneeuwt in de Franse Alpen, en met bakken tegelijk! Check de webcams: https://lesmenuires.com/nl/webcams