Themapark Puy du Fou na Spanje ook naar China

Puy du Fou Le Signe du Triomphe12-10-19. De handelsmissie van de Franse president Macron naar China betekende voor de directie van het themapark Puy du Fou tekenen van een strategische overeenkomst.

 

Van 4 t/m 6 november j.l. nam de voorzitter van het Franse themapark Puy du Fou - Nicolas de Villiers - op uitnodiging van de Franse president Emmanuel Macron, deel aan zijn officiële reis naar China. Tijdens de reis tekende de Villiers een strategische overeenkomst voor de toekomst van Puy du Fou in China. Als symbool van de Franse excellentie, werd Puy du Fou in de schijnwerpers geplaatst in het kader van de culturele dialoog tussen beide landen. Daarmee verkoos de Franse president Macron het bedrijf als één van de meest prestigieuze Franse ondernemingen.
Puy du Fou Le Bal des Oiseaux Fantomes 

Puy du Fou in China
Na zijn succesvolle lancering in Spanje richt Puy du Fou zich nu op China. Tijdens de reis van de Franse president door China tekende Nicolas de Villier - uitgenodigd door de president om deel te nemen aan de missie - namens Puy du Fou een overeenkomst voor de creatie van een groot spektakel aan de voet van de Chinese Muur. De Chinese culturele en historische rijkdom biedt een immense inspiratiebron voor een nieuwe show. Puy du Fou hoopt in 2022 dan ook zijn eerste Chinese spektakel in te huldigen bij het meest symbolische monument van het land. In Qinhuangdao, tegenover de Muur, heeft Puy du Fou reeds een locatie gekozen waar de productie moet gaan plaatsvinden. Het stadsbestuur heeft ingestemd met de creatie van het avondspektakel naar het model van Cinéscénie (Frankrijk) of El Sueño de Toledo (Spanje). De eerste fase van het project omvat de show, een themahotel, een groot restaurant en een dorp uit lang vervlogen tijden.
Puy du Fou waterorgel 

Het totaalbudget van het project bedraagt 230 miljoen euro. Hiervoor werkt een 35-koppig team momenteel in Hangzhou aan de ontwikkeling van het artistieke model van Puy du Fou, geïnspireerd op de Chinese cultuur. Het Chinese team van Puy du Fou wordt daarnaast in de toekomst uitgebreid tot zo'n 200 medewerkers, om de productie te kunnen realiseren. 

Grote internationale sprong van Puy du Fou
Puy du Fou, dat wereldwijd herhaaldelijk in de prijzen is gevallen, lokt almaar meer buitenlandse bezoekers naar zijn unieke spektakels in Frankrijk (+31% in 2019). In slechts enkele jaren heeft het park een stevige artistieke reputatie opgebouwd in Frankrijk en de rest van de wereld dankzij tal van succesvolle internationale producties in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en recentelijk in Spanje.
Puy du Fou logo

Op 30 augustus 2019 startte Puy du Fou España in Toledo met het avondspektakel El Sueño de Toledo. Direct een groot succes: in allerijl zijn nog drie extra voorstellingen ingelast wegens de enorme publieke belangstelling voor het grootste spektakel van Spanje. In 2021 zal Puy du Fou España zijn deuren openen met 4 grote spektakels overdag, 3 dorpen en 30 hectare groene natuur. Na Frankrijk en Spanje wil Puy du Fou tegen 2030 nog twee andere Puy du Fou oprichten.