Savoie Mont Blanc heeft de mooiste accommodaties

Savoie Mont Blanc LE REFUGE DE LA TRAYE EDELWEISS8-11-19. Vakantie in de meest betoverende winterregio van Frankrijk; Savoie Mont Blanc. We zetten de allermooiste accommodaties op een rijtje.

 

Wie er deze winter even lekker tussenuit wil voor een sportieve wintersportreis, een romantische weekend weg of fijne familievakantie kan in Savoie Mont Blanc kiezen uit een reeks parels van accommodaties. Van karakteristiek chalet tot luxe wellness resort, en van modern hotel tot knusse bed & breakfast. Alle accommodaties worden in voorbereiding op het winterseizoen omgetoverd tot warme nestjes waar je heerlijk in kunt 'cocoonen'.
Savoie Mont Blanc lounge

Le Refuge de la Traye - Meribel
Savoie Mont Blanc LE REFUGE DE LA TRAYE ORCHIDEE

Even helemaal ontsnappen aan de bewoonde wereld? Trek je terug in een van suites of chalets van dit spectaculaire hotel dat alleen te voet of per privéshuttle te bereiken is. Het hotel opent dit jaar in december en is gemaakt van duurzame materialen uit de omgeving (steen, leisteen, larikshout) die voor de authentieke uitstraling zorgen. Ervaar luxe en rust in de suites en privacy en gezelligheid in de chalets. Voor doorreizende skiërs, fietsers en wandelaars is er ook een 'mazot', een kleine Savoyaardse Alpenhut, waar je knus kunt overnachten.
Savoie Mont Blanc LE REFUGE DE LA TRAYE EDELWEISS

Hotel Mil8 - Avoriaz 1800
Savoie Mont Blanc Hotel Mil8 Avoriaz 1800 hal

Zoals de meeste gebouwen in Avoriaz, is ook Hotel MiL8 gebouwd in de organische stijl die zo herkenbaar is voor deze bergplaats, maar zo anders is dan in alle andere skidorpen. De contrasten tussen rechte lijnen en rondingen komen terug in het interieur. Het hotel ligt in het hart van het dorp, wat betekent dat de piste voor de deur ligt. Het is de ideale uitvalsbasis voor zowel beginnende als gevorderde wintersporters.
Savoie Mont Blanc Hotel Mil8 Avoriaz 1800 kamer

Les Trésoms Lake & Spa Resort - Annecy
Savoie Mont Blanc Les Trésoms hotel

Aan de voet van de Franse Alpen, aan de rand van het meer van Annecy, ligt dit karakteristieke 4-sterren hotel met eigen restaurant en spa. Dit winterseizoen kunnen gasten verblijven in de gloednieuwe design-villa's, die - net als het hotel - uitkijken over het prachtige meer. Hoewel het decor in alle villa's is geïnspireerd op de natuur, heeft elk een eigen karakter door gebruik van bijzondere kunstwerken, behang en unieke decoraties. Kom volledig tot rust in de spa van het hotel, waar je kunt genieten van verschillende ontspannende behandelingen, zoals: een Polynesische massage, een Patagonische gezichtsbehandelin, manicure of pedicure.
Savoie Mont Blanc Les Trésoms kamer

Chalet Kaya - Tignes
De jonge, lokale eigenaren van restaurant Kaya openen deze winter hun gloednieuwe accommodatie in Tignes. In Chalet Kaya hebben zij al hun dromen gebundeld; een hoogstaande accommodatie, een galerie, een restaurant, een bar en een concept-store. De sfeer in het chalet is warm, modern en een tikje exotisch. Gasten kunnen in hun kamer ornamenten uit verschillende culturen terugvinden en wakker worden met zicht op een prachtig aquarium dat boven het bed is geïnstalleerd. Wegdromen na een lange dag in de sneeuw wordt hier wel heel makkelijk!
Savoie Mont Blanc Chalet Kaya Tignes

Over Savoie Mont Blanc
Savoie Mont Blanc beslaat maar liefst twee derde van de Franse Alpen. Het is de overkoepelende naam van de Franse departementen Savoie en Haute-Savoie. Het gebied herbergt 112 skigebieden die behoren tot de top in de wereld. Dat betekent eindeloze afdalingen, majestueuze besneeuwde bergtoppen en winterse vergezichten. Naast een wintersport-walhalla is Savoie Mont Blanc ook zeer aantrekkelijk in het zomerseizoen. Prachtige wandelingen, uitdagende fietsroutes, luxueuze kuuroorden en grandioze gorges. Voor elk type vakantieganger is er wat wils.
Savoie Mont Blanc Cervellin