Puy du Fou krijgt prijs voor Le Premier Royaume

Film 30Puy du Fou Le Premier Royaume kamer26-10-19. Het Franse attractiepark Puy du Fou heeft een tweede internationale prijs in de acht gesleept voor Le Premier Royaume.

 

 

De show 'Le Premier Royaume’ van het Franse themapark Puy du Fou, is nog maar net uitgeroepen tot het ‘Beste Spektakel van het Jaar’ op de Park World Excellence Awards in Parijs (18 september 2019) en sleept nu al een tweede prestigieuze award binnen tijdens de Parksmania Awards in het Italiaanse Bergamo: ‘Beste Europese Creatie 2019’. 

Le Premier Royaume: een innovatief meeslepend spektakel
Op de Parksmania Awards, een van de belangrijkste evenementen van het jaar in de wereld van parken en spektakels, verzamelen elk jaar de vertegenwoordigers van de grootste parken en spektakels van Europa om een ode te brengen aan de mooiste innovaties van het jaar.
Puy du Fou Le Premier Royaume kamer 

Op de 18e editie van de Parksmania Awards is de artistieke en technische excellentie van de laatste creatie van Puy du Fou, ‘Le Premier Royaume' (Het Eerste Koninkrijk) bekroond. In 2018 sleepte ‘Le Mystère de La Pérouse’ deze Europese onderscheiding al in de wacht. Deze twee prijzen bekronen de artistieke topprestaties van Puy du Fou, waardoor zijn 2,3 miljoen bezoekers telkens weer nieuwe avonturen kunnen beleven die hen van hun sokken blazen. 
Puy du Fou Le Premier Royaume 1

"Le Premier Royaume" prikkelt al je zintuigen dankzij een originele show en nog nooit eerder vertoonde speciale effecten" 

Deze prijs bewijst nog maar eens dat Puy du Fou een van de meest creatieve en innovatieve parken is in Europa en wereldwijd. Enkele weken geleden heeft ‘El Sueño de Toledo’, de eerste Spaanse creatie van Puy du Fou España, de PAC Community Award van de ‘Beste Creatie 2019’ in Spanje gewonnen. 

Deze successen worden jaar na jaar bevestigd. Ze zijn het resultaat van een gedurfde strategie: Puy du Fou legt een immer bruisende creativiteit aan de dag, met als resultaat spektakels die uniek zijn in Frankrijk en de hele wereld.
Puy dfu Fou Le Premier Royaume 2

Praktische informatie
Seizoen 2019
6 april t/m 3 november

De verkoop van tickets voor het seizoen 2020 is reeds van start. 

Ticketprijzen
- Ticket volwassene vanaf € 36, ticket kind vanaf € 26

Pakketprijzen
- Ticket Park + hotelovernachting vanaf €61

Over Puy du Fou
Puy du Fou werd opgericht in 1978 en is een volledig atypisch themapark. Het werd twee keer verkozen tot beste park ter wereld: in maart 2012 in Los Angeles (Thea Classic Award) en opnieuw in november 2014 in Orlando (Applause Award). In 2018 kreeg het de Award van het beste park in Frankrijk en Europa en stond het op een 3de plaats in de wereldranglijst volgens de Tripsadvisor Traveller’s Choice Awards voor attractieparken. Vandaag is het het tweede grootste park van Frankrijk met meer dan 2 260 000 bezoekers in 2017. Puy du Fou is een groep die bestaat uit hoofdzakelijk een Association Loi 1901 (een vereniging zonder winstoogmerk) en een SAS (Société par Actions Simplifiées). De vereniging organiseert het Cinéscénie spektakel met 4000 vrijwilligers en heeft de SAS in handen die het Grote Park beheert (60 dag- en avondspektakels, 4 historische dorpjes, 27 restaurants en 5 themahotels). De twee organisaties verzekeren hun toekomst door Puy du Fou Academie (een lagere school ‘kunst & studies’) en Junior Academie (artistiek opleidingscentrum) te financieren. Beide leiden jaarlijks ruim 600 jongeren op in de spektakelkunsten en -technieken. Met Puy du Fou International verspreidt het park zijn knowhow over de wereld en geeft het advies over de creatie van parken en spektakels volgens het model van Puy du Fou. Sinds zijn oprichting kent Puy du Fou een constante groei dankzij zijn artistieke lef en permanente investeringen. Meer info: www.puydufou.com