Auvergne-Rhône-Alpes 10 goede redenen

Auvergne Marmot19-3-18. Waarom zou je naar de Auvergne-Rhône-Alpes op vakantie gaan? Op die vraag geven wij 10 goede antwoorden. Maar er zijn meer redenen om naar deze schitterende regio in Frankrijk te gaan.

  

1 DE RIJKBELADEN CULTURELE SCHATKIST 
Hier uitgekeken raken zou echt heel knap zijn. Onze regio telt niet minder dan acht Unesco-Werelderfgoedsites, de heerlijke stad Lyon en twintig kleinere steden en streken met het prestigieuze label ‘Ville - of Pays - d'Art et d’Histoire’. Plus 22 van de ‘Mooiste dorpen van Frankrijk’.

2 ONZE LIEFDE VOOR UW MAAG 
De mooiste wijnen en ander culinair genot . Bijna honderd chefs hebben er een of meerdere Michelinsterren. Er zijn tien wijngebieden, met klinkende namen als Beaujolais en Côtes-du-Rhône. Waar we ook kaas van hebben gegeten? Kaas: er zijn 21 AOC’s.

3 WINTERSPORTWERELD BIJ UITSTEK
Hier wordt het hele gezin gelukkig. Auvergne-Rhône-Alpes is de grootste Europese skiregio met 173 full-service wintersportcentra die een compleet activiteitenaanbod bieden. Of je nu van skigebied naar skigebied wilt gaan, of juist een knus klein gebiedje zoekt. 

4 DE NATUUR IS HIER ECHT PUUR 
Ongerepte weelde midden in Europa. Want er zijn hier 9 regionale natuurparken, 2 nationale natuurparken (La Vanoise, Les Écrins) en bijna 50 nationale en regionale natuurreservaten. Hier komt iedereen echt op adem.   
Auvergne Marmot
5 NIET MINDER DAN DRIE GROTE MEREN 
Voor een gezonde en actieve droomvakantie. Drie van de vijf allergrootste Franse meren liggen in dit gebied: het meer van Genève, het meer van Le Bourget en het meer van Annecy.

6 VULKANEN VOOR EXTRA SPANNING
Een intrigerend en intens landschap. Met de blikvanger Puy de Dôme, maar ook de Puy Mary, de grootste stratovulkaan van Europa en de hoogste top van het Centraal Massief, de Puy de Sancy (1.886 m): een fascinerend en uniek vulkanisch landschap.
Auvergne Puy de Dome
7 FEEST VOOR OUTDOORFANS
Dit is de grootste speeltuin van Europa. Voor wandelaars, fietsers en mountainbikers is deze wereld een snoeptrommel vol grote wandelroutes als de GR69 en de GRP77, eindeloze fietsmogelijkheden, vele trailparcours en speciale ATB-circuits.
Auvergne Meygal
8 WELDADIG VOOR HET LICHAAM
De heilzame invloeden van ons bronwater. Namen als Vichy en Evian zijn niet voor niets wereldberoemd: kom ook genieten in een van de 24 kuurcentra.

9 DE HIPSTE STEDENTRIPS
Heerlijke weekends met het accent op relaxen. De grote stad Lyon biedt alles wat een stedentripper maar kan wensen, maar ook het mooie Clermont-Ferrand, Grenoble aan de voet van de Alpen, de designstad St-Etienne, het artistieke Valence, kuurstad Chambéry en bedevaartsoord Le Puy-en-Velay zijn perfecte weekendbestemmingen. 

10 OF KIES VOOR SPEKTAKEL
De evenementenkalender lonkt. Met exposities in Saint-Etienne, films in Annecy en Clermont-Ferrand, straattheater in Aurillac, het Lichtjesfeest in Lyon en nog veel, veel meer!
Meer informatie: en.auvergnerhonealpes-tourisme.com

Auvergen Lyon