Échappée Jurassienne 300 km fraaie wandelroutes

Echappée Jurassiene Cascades de Hérisson24-3-19. Langs de goed gemarkeerde wandelroute Échappée Jurassienne, door de prachtige natuur van de Jura, vind je alles wat het hartje van een wandelaar onderweg begeert.

 

 

Je kunt deze route in gedeelten (voor 1 of meerdere dagen) of in zijn geheel (reken op ongeveer 2 weken) bewandelen. De Échappée Jurassienne gaat van Dole via Les Rousses naar Saint-Claude. Langs de goed gemarkeerde route vindt u meer dan 110 gecertificeerde accommodaties en als kers op de taart….kunt u gebruik maken van een bagagevervoerservice.
Dole EuroVelo6
De Échappée Jurassienne, de route langs de grote bezienswaardigheden van de Jura In de Montagnes du Jura is het mogelijk om cultuur, erfgoed en natuur met elkaar te combineren. De Échappée Jurassienne is een wandelroute die de Jura van west naar oost doorkruist met 300 km bewegwijzerde paden (GR®), van Dole via het skioord Les Rousses naar Saint-Claude, langs wijngaarden,
meren en watervallen…
Echappée Jurassienne Pic de lAigle
Culturele hoogtepunten:
Het gedeelte van Dole naar Lons-le-Saunier biedt u de mogelijkheid om talrijke erfgoedlocaties te bezoeken zoals de Koninklijke Zoutziederij van Arc-et-Senans, de Grote Zoutmijn van Salins-les-Bains, het geboortehuis van Louis Pasteur, het kasteel van Frontenay en de stad Arbois, de hoofdstad van de Jurawijnen.
Salins les Bains zoutmuseum
Natuurlijke bezienswaardigheden:
Het tweede deel van Lons-le-Saunier naar Saint-Claude biedt een groot aantal spectaculaire natuurgebieden zoals het steile dal van Conliège, het meer van Chalain, de watervallen van Hérisson, de kloven van Malvaux, de Pic de l’Aigle (ook een mooi uitzichtpunt) en het uitzichtpunt van de 4 meren, genoeg om ook de meest veeleisende wandelaars een plezier te doen.
Echappée Jurassiene Pic de lAigle wegwijzer
Alle accommodaties en de details van de route vind je in de TopoGuides® van de FFRandonnée van dit gebied. Een bagagevervoerservice is mogelijk via het bedrijf La Malle Postale, waardoor je zonder bepakking kunt reizen. 
Nieuw: de Échappée Jurassienne is tegenwoordig een referentie. De route maakt deel uit van het netwerk van de ‘Grands itinéraires de France’ en IGN heeft hem geïntegreerd in zijn kaart.
Kijk voor extra informatie over de regio op: https://nl.bourgognefranchecomte.com/wandelroutes/