Skiën en Wellness genieten in Savoie Mont Blanc

La Plagne BainsSPA zwembad12-3-19. In ons land heeft de vroege lente weer plaats gemaakt voor koud en guur voorjaarsweer. Dus kunnen we beter naar Savoie Mont Blanc om te skiën in de zon en voor een warm bad.

 

 

Wellnessvakanties worden steeds populairder, zo ook de ‘wintersport wellness trip’ en dan zeker in het voorjaar. Dit merkt men ook in de Franse regio Savoie Mont Blanc, waar zich diverse initiatieven ontpoppen om aan de vraag van het publiek te beantwoorden. Van een Yogi Ski week in Les Menuires tot een ‘serenity pass’ in Val Thorens. Zelfs de restaurants - die bekend staan om hun heerlijke vette kaasfondues en raclettes - maken ruimte op de menukaart voor echte gezonde gerechten. Met het grote aanbod aan wellness hotels in de regio is een wintersport en wellness reis in één dan ook eenvoudig te realiseren.
Savoie Mont Blanc zonsopkomst berg

Zwetend op de berg en in de sauna
‘s Ochtends skiën en ‘s middags languit in het Turkse stoombad. Veel hotels in de bekende wintersport regio Savoie Mont Blanc beschikken over indrukwekkende wellnessfaciliteiten. Hotelgasten maken hier vaak gratis gebruik van, maar ook bezoekers van buitenaf zijn (tegen betaling) welkom. Bijvoorbeeld bij de splinternieuwe centra’s CQ Terme in Chamonix.
Chamonix QC Terme buitenbad
Chamonix QC Terme by night

Ook in Les Bains & Spas in La Plagne, kunnen wintersporters met hun vermoeide lijf terecht voor ontspanning en herstel.
La Plagne BainsSPA zwembad
La Plagne BainsSPA sauna
In Les Menuires is er een heuse Yogi Ski week in het leven geroepen en skistation Val Thorens helpt zijn bezoekers met het label My Serenity welzijnsactiviteiten te boeken. “We hebben het druk tegenwoordig. Het dagelijkse leven legt een grote last op onze schouders en dan is extra ontspanning tijdens een vakantie - zo ook de wintersportvakantie - geen overbodige luxe”, aldus Anita Thevenot, instructeur ski Qi-Gong in Val Thorens.
Val Thorens Raquette Zen skiën

Je bent wat je eet
Een wintersportvakantie wordt vaak niet alleen getypeerd door de sport zelf, maar ook door de lokale specialiteiten. In Savoie Mont Blanc zijn dat de heerlijke borrelplanken met vette charcuterie, stroperige kaasfondues, raclettes en de regionale ‘Tarte à la Myrtille (bosbessentaart). Met de groeiende populariteit van de wellbeing-vakantie, groeit ook het aanbod aan restaurants met gezonde menu’s. Opvallend is het aanbod van restaurant Wild Beets Kitchen in Les Gets.

Les Gets Wild Beets Kitcherestaurant

Andere aanraders zijn La Popote de Malia in Morillon met huisgemaakte soepen en Hameau Albert 1er in Chamonix, waar Chef Damien Laveau een ode brengt aan groenten en kruiden uit zijn tuin. Toch zin in kaasfondue? Dan is er in La Toussuire een iglo te vinden met sauna op het terrein. Zo wordt zelfs een etentje een welzijnsbeleving. 

Over Savoie Mont Blanc
Savoie Mont Blanc beslaat maar liefst twee derde van de Franse Alpen. Het is de overkoepelende naam van de Franse departementen Savoie en Haute-Savoie. Het gebied herbergt 110 skigebieden die behoren tot de top in de wereld. Dat betekent eindeloze afdalingen, majestueuze besneeuwde bergtoppen en winterse vergezichten. Naast een wintersport-walhalla is Savoie Mont Blanc ook zeer aantrekkelijk in het zomerseizoen. Mooie wandelingen in de natuurlijke bergparken, prachtige meren om in te zwemmen, uitdagende fietsroutes, luxe spa's en grandioze kloven. Voor elk type vakantieganger is er veel te beleven.