Puy du Fou ook voor bijzondere overnachtingen

Film 30Puy du Fou herberg 18e euw20-2-19. Overdag is er van alles te zien en te beleven in het atypische Franse themapark Puy du Fou. Maar voor de bezoekers die blijven slapen wordt het nog bijzonderder.

 

 

Nu de voorjaarszon de dagen in Nederland lijkt te gaan vullen, ontwaakt ook de consument uit zijn winterslaap. Met een aantal lange voorjaarsweekenden en vakanties in het vooruitzicht oriënteren veel ouders zich weer op leuke uitstapjes voor het hele gezin. Net als tijdens een vakantie, moeten deze uitjes bol staan van 'beleving'. Het atypische park Puy du Fou - het tweede grootste themapark van Frankrijk - beantwoordt perfect aan deze vraag. Het derde beste park ter wereld volgens de TripAdvisor Travellers' Choice Awards biedt niet alleen een dagbeleving vol historie aan zijn bezoekers met Hollywood-waardige shows, maar tevens een bijzondere overnachting in zijn nabijgelegen Cité Nocturne. Zo duurt de reis terug in de tijd nog langer. Vijf thema's komen in vijf verschillende hotels tot leven. 

1. VERBLIJF IN HET OUDE ROME
Bezoekers reizen 2 000 jaar terug in de tijd en belanden in in ‘Villa Gallo-Romaine’ in de sfeer van het oude Rome. De architectuur is geïnspireerd op een Romeins forum met okerkleurige gevels, Korinthische zuilen en bas-reliëfs. De 100 comfortabele familiekamers zijn aangekleed met Romeinse werpspiesen en meubels. Villa Gallo-Romaine is omringd door 62 monumentale zuilen en bezit een mediterrane tuin vol olijfbomen,cipressen en lavendel.
Puy du Fou Villa Gallo Romaine

2. OVERNACHTEN OP HET WATER
De ‘Îles de Clovis’ nemen de bezoeker mee naar de vroege middeleeuwen. De 50 paalwoningen met rieten daken en vakwerk zijn ecologisch ontworpen om de authentieke sfeer van een dorp uit het eerste millennium op te roepen. De inrichting combineert authenticiteit met optimaal comfort: granieten wastafels, eiken bedden, houten meubilair. Meer dan 80 000 planten, een voor een geplant, sieren de ‘Îles de Clovis’ en in de 9 waterplassen leven karpers die dol zijn op muggenlarven.
Puy du Fou Ile de Clovis 

3. TERUG NAAR DE RENAISSANCE
‘Camp du Drap d’Or’ nodigt zijn gasten uit om te genieten van een verblijf in de voetsporen van koningen Frans I van Frankrijk en Hendrik VIII van Engeland, in een van de 100 extravagante ‘logeries’, versierd met de wapenschilden van de koningen. Hemelbedden, gedraaide kolommen van massief eikenhout, geborduurde wandtapijten, metalen wastafels en badkamers in gouden aardewerk zorgen voor een echt koninklijk verblijf met alle moderne comfort, in een prachtig decor.
Alle decoratieve elementen van de ‘logeries’ van Camp du Drap d'Or, zoals de bakstenen, natuursteen of houten pilaren en balusters, zijn op maat gemaakt en gebaseerd op toenmalige schilderijen en gravures om het geheel zo authentiek mogelijk te maken.
Puy du Fou Camp du Drap
4. WAAN JE IN DE MIDDELEEUWEN
In het allernieuwste themahotel van Puy du Fou, ‘La Citadelle’ krijg je een unieke ervaring. De drie verdiepingen van geplaveide galerijen, de wirwar van gangen, de indrukwekkende toegangspoort en de moestuin met geneeskrachtige planten dompelen je meteen onder in het hartje van de middeleeuwen. De kamers zijn versierd met luxe stoffen, sierlijke eikenhouten bedden, met de hand geschilderde muurschilderingen, met kalk bedekte muren, glas-in-loodramen en lantaarns, die een heldere, gezellige sfeer creëren, waar je heerlijk kunt uitrusten.
Puy du Fou La Citadelle

La Citadelle biedt 74 ‘klassieke’ kamers met 5 bedden en 26 ‘comfort’-kamers met 3 bedden. Er is roomservice beschikbaar voor het ontbijt. 

5. HERBERG UIT DE 18e EEUW
‘Logis de Lescure’ ligt dicht bij de directe toegang tot het Grand Parc en telt 4 suites met een etage, van 43 tot 77 m², in een authentiek 18de-eeuws gebouw uit de Vendéestreek. Elke suite biedt een andere ervaring dankzij de originele en zorgvuldig uitgekozen decoratie: de Salle des Miroirs voor gepassioneerde dromers, het Planetarium voor liefhebbers van astronomie, het Cabinet des Curiosités voor ontdekkingsreizigers en de Salon de Musique voor romantische muziekliefhebbers.
Puy du Fou herberg 18e euw 

Praktische informatie

Seizoen 2019
6 april t/m 3 november 

Ticketprijzen
- Ticket volwassene vanaf € 36, ticket kind vanaf € 26

Pakketprijzen
- Ticket Park + hotelovernachting vanaf €61

Over Puy du Fou
Puy du Fou werd opgericht in 1978 en is een volledig atypisch themapark. Het werd twee keer verkozen tot beste park ter wereld: in maart 2012 in Los Angeles (Thea Classic Award) en opnieuw in november 2014 in Orlando (Applause Award). In 2018 kreeg het de Award van het beste park in Frankrijk en Europa en stond het op een 3de plaats in de wereldranglijst volgens de Tripsadvisor Traveller’s Choice Awards voor attractieparken. Vandaag is het het tweede grootste park van Frankrijk met meer dan 2 301 000 bezoekers in 2018. Puy du Fou is een groep die bestaat uit hoofdzakelijk een Association Loi 1901 (een vereniging zonder winstoogmerk) en een SAS (Société par Actions Simplifiées). De vereniging organiseert het Cinéscénie spektakel met 4000 vrijwilligers en heeft de SAS in handen die het Grote Park beheert (63 dag- en avondspektakels, 4 historische dorpjes, 22 restaurants en 5 themahotels). De twee organisaties verzekeren hun toekomst door Puy du Fou Academie (een lagere school ‘kunst & studies’) en Junior Academie (artistiek opleidingscentrum) te financieren. Beide leiden jaarlijks ruim 700 jongeren op in de spektakelkunsten en -technieken. Met Puy du Fou International verspreidt het park zijn knowhow over de wereld en geeft het advies over de creatie van parken en spektakels volgens het model van Puy du Fou. Sinds zijn oprichting kent Puy du Fou een constante groei dankzij zijn artistieke lef en permanente investeringen. Meer informatie: www.puydufou.com