Puy du Fou heeft grote ambities voor 2019

Film 30Puy du Fou Le Premier Royaume 114-11-18. Puy du Fou kijkt terug op een succesvol 2018, waarin het Franse themapark diverse prijzen toegekend kreeg. Dat stimuleert voor 2019.

 

 

Met vijf titels op wereldniveau bevestigt het Franse themapark Puy du Fou dit jaar nogmaals zijn positie als nummer 2 beste themapark van Europa. Niet alleen Fransen weten het park te waarderen, ook het aantal buitenlandse gasten neemt toe. Het park ontving dit seizoen 2.301.000 bezoekers – wederom een record – dankzij zijn permanente strategie van creatie, durf en de vastberadenheid om van elk project een meesterwerk te maken. Met de nieuwste creatie “Le Mystère de la Pérouse” (2018) – een show die inmiddels al 2 internationale onderscheidingen heeft ontvangen – en grote ambities voor het jaar 2019, kijkt Puy du Fou uit naar een nieuw jaar.
Puy dfu Fou Le Premier Royaume 2

Seizoen 2018, een ongekend succes
Ieder jaar wordt Puy du Fou geprezen door de talrijke bezoekers, die een bezoek steeds vaker uitbreiden met een verblijf in één van de hotels van La Cité Nocturne, gesitueerd naast het grote park. De verkoop van het aantal tickets voor 2 en 3 dagen is gestegen van 7 naar 15%. De themahotels van het park registreren zelfs een record bezettingsgraad van 87% en een groei van 21% in het aantal overnachtingen. Ook steeds meer buitenlandse bezoekers weten het park te vinden. Inmiddels komt 15% van de bezoekers van buiten Frankrijk. Nederlanders behoren momenteel tot één van de grootste groepen buitenlandse bezoekers. Voor de Belgen geldt een groei van 23% in 2018.

Prijzenregen
Puy du Fou wordt gewaardeerd door de bezoekers. Op TripAdvisor beoordelen zij Puy du Fou nummer 1 park van Frankrijk, nummer 1 park van Europa en nummer 3 park van de wereld. Een bijzondere prestatie tegenover de zwaargewichten uit de Verenigde Staten. Verder heeft onderzoek van Capital/Statista Puy du Fou voor de tweede keer verkozen als “Winnaar van alle categorieën” onder de beste merken van Frankrijk (waaronder meer dan 1.600 inschrijvingen) met een score van 8.79 uit 10. 

Nieuw jaar, nieuwe productie
Puy du Fou blikt niet alleen terug, maar kijkt ook uit naar volgend jaar. Een nieuwe originele Puy du Fou creatie zal in 2019 het daglicht zien: “Le Premier Royaume”, ofwel het Eerste Koninkrijk. De show is geïnspireerd op een cruciale periode in de Franse geschiedenis en volledig geproduceerd en uitgevoerd door Puy du Fou. Bezoekers van de show volgen het lot van Koning van de Franken ‘Clovis’, in de 5e eeuw net na de val van het Romeinse rijk. Met “Le Premier Royaume” nodigt Puy du Fou zijn bezoekers uit om in 14 droomwerelden te duiken en de stappen van Clovis bijna 20 minuten lang te volgen.
Puy du Fou Le Premier Royaume 1

Overige ambities voor 2019
Nieuwe ingang voor het Grote Park
In 2019 zal Puy du Fou de entrees van het Grote Park compleet vernieuwen. Niet alleen het zicht zal met de nieuwe architectuur verrassen, ook de vlottere service zal de beleving nóg sterker moeten maken. 
Puy du Fou Entrées du Grand Parc 2019 tekening

Miljoeneninvestering
De eeuwige zoektocht naar excellentie zit al meer dan 40 jaar in het DNA van Puy du Fou. Het bedrijf blijft dan ook investeren in het perfectioneren van zijn shows en service. In 2019 staat een investering gepland van zo’n € 28,5 miljoen.
Puy du Fou Le Premier Royaume 3 

Alleen de beste muziek
Puy du Fou ontwikkelt ook zijn diversificatie groeistrategie en werkt voor de eerste keer samen met Warner Classics ter gelegenheid van de lancering van een album met de beste muziek van de iconische Puy du Fou shows. Het album gaat in de voorverkoop op 9 november en de officiële release is gepland op 7 december. 

Puy du Fou in Toledo, Spanje
In 2019 organiseert Puy du Fou een avondshow in Toledo over de geschiedenis van Spanje. Begin van het jaar 2019 zal de productie van start gaan.

Praktische informatie

Seizoen 2019
6 april t/m 3 november 

Ticketprijzen
- Ticket volwassene vanaf € 36, ticket kind vanaf € 26

- Voor meer informatie bekijk de website van Puy du Fou 

Pakketprijzen
- Ticket Park + hotelovernachting vanaf €61 

Over Puy du Fou
Puy du Fou werd opgericht in 1978 en is een volledig atypisch themapark. Het werd twee keer verkozen tot beste park ter wereld: in maart 2012 in Los Angeles (Thea Classic Award) en opnieuw in november 2014 in Orlando (Applause Award). In 2018 kreeg het de Award van het beste park in Frankrijk en Europa en stond het op een 3de plaats in de wereldranglijst volgens de Tripsadvisor Traveller’s Choice Awards voor attractieparken. Vandaag is het het tweede grootste park van Frankrijk met meer dan 2 300 000 bezoekers in 2018. Puy du Fou is een groep die bestaat uit hoofdzakelijk een Association Loi 1901 (een vereniging zonder winstoogmerk) en een SAS (Société par Actions Simplifiées). De vereniging organiseert het Cinéscénie spektakel met 4000 vrijwilligers en heeft de SAS in handen die het Grote Park beheert (63 dag- en avondspektakels, 4 historische dorpjes, 22 restaurants en 5 themahotels). De twee organisaties verzekeren hun toekomst door Puy du Fou Academie (een lagere school ‘kunst & studies’) en Junior Academie (artistiek opleidingscentrum) te financieren. Beide leiden jaarlijks ruim 700 jongeren op in de spektakelkunsten en -technieken. Met Puy du Fou International verspreidt het park zijn knowhow over de wereld, momenteel in Spanje, en geeft het advies over de creatie van parken en spektakels volgens het model van Puy du Fou. Sinds zijn oprichting kent Puy du Fou een constante groei dankzij zijn artistieke lef en permanente investeringen. www.puydufou.com