Vogezen lekker dichtbij 25 wintersportgebieden

6-10-18. Hoewel we thuis nog genietVogezen Opoualand skiërsen van een fijne nazomer dient ook de wintersport zich aan. Bijvoorbeeld in de Vogezen, een regio op slechts zes à zeven uur van Nederland.

 

Dichtbij, gezinsvriendelijk, bio en alternatief: de trefwoorden voor het wintersportseizoen 2018/19 van het Massif des Vosges. De 25 authentieke, natuurvriendelijke wintersportgebieden in de Vogezen zijn vanuit Nederland binnen zes à zeven uur te bereiken en dat betekent simpelweg: minder tijd onderweg en meer tijd om vakantie te vieren. Alleen daarom al is dit berggebied een echte gezinsbestemming. Met voor hardwerkende ouders steeds meer wellness-mogelijkheden en een van oudsher gulle keuken, die samen zorgen voor een perfecte nachtrust tijdens een sportieve wintervakantie in de Vogezen.
Vogezen ski de Rando

Een paradijs voor kinderen
Er zijn 25 skigebieden, kleiner en groter, die je graag verwelkomen met de skipas découverte: per zes dagen skiën in een bepaald gebied krijg je gratis een zevende dag toegang in een ander gebied. Voor reizigers met kinderen is het label Famille Plus interessant: in skidorpen met dat vignet worden speciale activiteiten voor de kleine toeristen georganiseerd. Zo kunnen in La Bresse ook kinderen sneeuwscooteren, als enige locatie in Frankrijk. Weliswaar op een gesloten circuit en met een professionele begeleider erbij, maar toch. Andere gemotoriseerde sneeuwpret: met de helikopter door de bergen, vanuit Gérardmer.
Vogezen Opoualand skiërs

Veel alternatieve winteractiviteiten
In de Vogezen wordt ook veel werk gemaakt van activiteiten die niet vallen onder alpineskiën of boarden, maar net zo goed plaatsvinden in de zonnige buitenlucht of onder een rijk bezaaide sterrenhemel. Zo is er in het Munsterdal een groot nieuw gebied gekomen voor toerskiën: het Espace Ski de Rando. Hier vlakbij kun je ook een interessant Oud & Nieuw-arrangement voor sneeuwschoeners boeken.
Vogezen sneeuwschoenwandelen

Duurzame en verantwoorde accommodaties
Wat een verblijf in de Vogezen helemaal af maakt is het hoge niveau van de accommodaties, met steeds meer focus op duurzaamheid en wellness. Vaak in combinatie, zoals in het chalet Lahô, een robuurst eco-bouwwerk met veel hout waar je ’s avonds goed kunt ontspannen met een glaasje biologische wijn of in de sauna. Ongerepter is een verblijf op de boerderij La Frittilaire waar biologische producten worden geserveerd en het uitzicht adembenemend is.
Vogezen La Haut Spa

Om de flora en fauna in het natuurpark Ballons des Vosges te beschermen is het programma ‘Quiétude Attitude’ van kracht gegaan, met een gedragscode en voorgeschreven rustzones. Fijn voor wie echt onbezorgd wil reizen!
Vogezen winter

Meer informatie vind je op: 
https://wintersporteuropa.nl/vogezen/ 
https://www.wintersport.nl/skigebieden/regio/vosges 
https://www.devogezen.nl/Activiteiten/Wintersport