Alpine Pass geeft ook korting op treinreis naar Franse bergdorpen

10-7-24. Kortingen op liftpassen, logeeradressen, restaurants en activiteiten in Morzine en Avoriaz. En op duurzame treinreizen.
Franse-Bergen-24-trein-uitzicht.jpg

Om reizen per trein te stimuleren introduceren bergplaatsen Morzine en Avoriaz de “Alpine Pass”. Met de speciale pas ontvang je kortingen van gemiddeld zo’n 10% bij bijna 70 aangesloten lokale ondernemingen. Zo kun je slapen, eten etc met korting. Voorwaarde is dat je per trein vanuit Nederland naar een station dichtbij Morzine of Avoriaz afreist. Cluses is het dichtstbijzijnde station. De reis naar bestemming is verantwoordelijk voor 70% van de totale uitstoot van de vakantie. Door te kiezen voor een reis per (nacht)trein bespaar je 7 à 11 keer CO2 ten opzichte van een reis per vliegtuig. Via deze website vraag je de pas aan en vind je meer informatie: Alpine Express

Met korting overnachten in een luxe bergchalet
Alikats biedt overnachtingen aan in verschillende luxe bergchalets. Ook kun je er een retreat boeken. Met de AlpinExpress pas ontvang je 10% korting op je verblijf. De oprichters en mensen die bij Alikats werken hebben als persoonlijke missie om een bedrijf en levensstijl met een lage impact te creëren. De chalets zijn bijna CO2 neutraal, hebben een permacultuur moestuin en een zero-waste filosofie. Alle initiatieven staan hier:  Sustainability - Alikats

Leren over de dieren en planten in de bergen
Leuk voor de kids! Bij Le Monde de Jacquotte leren jij en de kids alles over de dieren en planten die in de bergen leven. De plek ligt prachtig op een plateau in de bergen. Je kunt er trouwens ook eten of een bakje koffie doen. Een greep uit de activiteiten: met een gids mee om wilde bergdieren te observeren, een dag op pad met een herder of proef en leer over (eetbare) Alpenbloemen. Veel van de activiteiten zijn bovendien gratis. Naast het educatieve programma heeft de organisatie een herintroductie programma voor roofvogels zoals de zeearend. En met succes! Meer informatie.
Franse-Bergen-24-alpenbloem.jpg

Duurzame architectuur Avoriaz
Avoriaz ligt op een plateau waardoor het dorp optimaal van zon profiteert. De architecten hebben ook nog eens handig gebruik gemaakt van dit voordeel door grote ramen aan de zuidkant van de gebouwen te plaatsen zodat zonlicht voor optimale warmte en licht zorgt.  Het cederhout blijft bewust onbehandeld, zo blijft ’t vrij van chemicaliën en verkleurt het op een natuurlijke manier, de balkons zijn losstaand van het gebouw om koude-geleiding te voorkomen en de dubbele daken zorgen voor maximale isolatie. Het dorp is altijd autovrij geweest. Meer weten over de slimme architectuur in Avoriaz: architectuur Avoriaz
Franse-Bergen-24-Avoriaz_bergzicht.jpg

Met korting lokale biertjes drinken
Bij microbrouwerij Bec Jaune brouwen ze niet alleen de heerlijkste biertjes, ook alles maar dan ook alles is er zelfgemaakt. Ze combineren er graag lokale producten met een Aziatische touch. Zo experimenteren ze met fermentatie en maken hun eigen brood, ketchup, kimchi, shoyu, miso en kombucha. Proef ook vooral het zelfgemaakte gemberbier. Met de Alpin Pass ontvang je er 10% korting.

Kazen van de boerderij met korting
In het gebied rond Morzine en Avoriaz zijn veel boerenfamilies actief. In de zomer grazen de koeien op de Alpenweiden, in de winter transformeren deze in skipistes. Flori en Sébastien zijn eigenaars van La Ferme de Seraussaix. Ze hebben 60 koeien en maken Raclette, Abondance en Tomme kazen. Je kunt iets eten of drinken bij de boerderij en natuurlijk een lekker kaasje voor thuis meenemen. Op vertoon van je Alpin Pass ontvang je 10% korting.
Franse-Bergen-24-Abondance_kazen.jpg

Over Morzine en Avoriaz   
Morzine is een traditioneel Frans bergdorpje met houten chalets en telt 3.000 inwoners. Avoriaz ligt op een hoogte van 1800 meter en is een autovrije bergplaats middenin Les Portes du Soleil. Van een afstand bootsen de gebouwen de rotsen onder het dorp na. Beide dorpen willen natuurbehoud en toerisme hand in hand laten gaan. Voor hun inspanningen ontvingen ze het onafhankelijke Flocon Vert duurzaamheidslabel. Avoriaz en Morzine liggen in het noordelijke gedeelte van de Franse Alpen, de Haute Savoie.  

Meer informatie morzine-avoriaz.com en avoriaz.com