Vallée des Belleville een paradijs voor fietsers en wandelaars

21-4-24. De Vallée des Belleville, gelegen in het hart van Les 3 Vallées in de Franse Alpen, kent een overvloed aan avontuurlijke mogelijkheden voor liefhebbers van fietsen en wandelen.
Frankrijk-Vallee-des-Belleville-24-Saint-Marcel-wandelaar.jpg

Met adembenemende landschappen, uitdagende routes en diverse activiteiten biedt deze regio een onvergetelijke ervaring voor iedereen die de natuur wil verkennen.

Wandelen: van hut naar hut
Een van de meest geliefde activiteiten in de Vallée des Belleville is wandelen. Met een netwerk van prachtige wandelroutes kunnen wandelaars zich onderdompelen in de rust en sereniteit van de natuur, terwijl ze genieten van de gastvrijheid van de Alpen. Tijdens het wandelen kan de prachtige flora en fauna ontdekt worden.

Vanuit Saint-Martin-de-Belleville, Les Menuires of Val Thorens kun je prachtige wandelingen van een of meerdere dagen maken. Als je meerdere dagen op pad wilt, kun je overnachten de zogeheten ‘refuges’ die je onderweg tegenkomt. Denk aan de Chalet du Fruit Commun of de Lachat Communal refuge. Deze hutten zijn onbemand en vrij toegankelijk voor wandelaars die er willen overnachten. Hier ben je even helemaal één met de natuur en ga je terug naar de basics. Ben je op zoek naar iets meer comfort? Kies dan voor de refuge le Nant Brun dat gerund wordt door de vriendinnen Violaine en Amandine. Hier kun je terecht voor lunch en/of diner, maar je kunt er ook overnachten. Er wordt redelijk eenvoudig gekookt, maar wel met lokale producten uit het seizoen.

Wist je dat drie van de vier bemande refuges in de Vallée des Belleville gerund worden door vrouwen? Zowel bij refuge le Nant Brun, refuge du Lac du Lou als refuge Trait d’Union zwaaien vrouwen de scepter. Enige uitzondering is refuge Plan Lombardie, gerund door een man. Dat maakt het overigens niet minder leuk om te verblijven.
Frankrijk-Vallee-des-Belleville-24-Refuge-Lac-du-Lou.jpg

Fietsen: de Via 3 Vallées
Deze verharde fietsroute van 34 kilometer werd in 2022 geopend. De route loopt van Courchevel naar Val Thorens via Méribel en Les Menuires. De perfecte manier om alle dorpen van Les 3 Vallées de ontdekken. Het is toegankelijk voor fanatieke fietsers, maar ook voor gezinnen die een elektrische fiets bezitten. De weg is grotendeels speciaal voor fietsers, die daarom geen last hebben van wandelaars of gemotoriseerd verkeer. Je fietst door verschillende landschappen en op de top geniet je van een adembenemend uitzicht over de bergen. Zin in wat meer uitdaging? Waag je dan eens aan de Col de la Tougnète met 627 hoogtemeters of aan de Col de la Loze.
Frankrijk-Vallee-des-Belleville-24-Grote_hoogte-wielrennen.jpg

Voor kinderen
Uiteraard biedt La Vallée des Belleville ook genoeg voor kinderen. Zo kunnen ze bijvoorbeeld hun eerste meters maken op een mountainbike en oefenen op speciale parcoursen die de bergen nabootsen. Voor de oudere kinderen is er een Pump Track waarvan je niet alleen met een fiets, maar ook met een skateboard of skeelers gebruik kunt maken.
Frankrijk-Vallee-des-Belleville-24-Gezin_mountainbiken.jpg

Overige activiteiten
Naast sportieve activiteiten is er ook genoeg te doen voor mensen die het wat rustiger aan willen doen of die een dagje willen bijkomen. Denk dan bijvoorbeeld aan een bezoek aan de microbrouwerij Brava Vela waar ze bierbrouwen met lokale ingrediënten. Of kom alles te weten over het belang van de zwarte bij voor de natuur in de bergen. Imker Kelly vertelt je alles over dit bijzonder insect en waarom het zo belangrijk is om hem te behouden.
Frankrijk-Vallee-des-Belleville-24-Skatepark.jpg