Skisafari door Frankrijk en Zwitserland langs 12 bergplaatsen

14-12-23. Op skisafari in Frankrijk en Zwitserland én nog 4 familietips in de Franse Alpen – Les Gets en Châtel.
Chatel-dorp.jpg

Door alle drukte is het vaak een uitdaging om de perfecte winterbestemming te vinden waar zowel jij als de kids het naar hun zin hebben. Les Gets en Châtel, charmante dorpen gelegen in de Franse Alpen, bieden de ideale mix van traditionele waarden, gastvrijheid en diverse activiteiten voor het hele gezin. Vijf tips voor een onvergetelijke winterervaring met de hele familie.

Op skisafari langs de 12 bergplaatsen door Frankrijk en Zwitserland
De safari start bij het openen van de liften in Super Châtel, vanwaar je prachtig uitkijkt op de vallei van Abondance. Via Linga en geitendorp Lindarets bereik je Super Morzine en kom je rond 11.15u aan in Les Gets. Neem hier de Chavannes Express naar Ranfoilly/Rosta voor een uitzicht op de Mont Blanc. Lunch in Les Gets of Morzine in één van de gezellige restaurantjes. Via de lift Les Mossettes bereik je in de middag Zwitserland. Vergeet niet om een foto te nemen met als achtergrond de indrukwekkende bergketen Les Dents du Midi. Keer via de Morclan en de Tour de Don terug voor een spectaculair uitzicht op het Meer van Geneve. Kijk voor een plattegrond en routebeschrijving HIER op p. 15.
Les-Gets-skigebied-zonsondergang.jpg

Sprookjesachtig Alta Lumina midden in de bossen
Het betoverende Alta Lumina is een aanrader voor het de hele familie en dompelt je onder in een magische wereld. Midden in het bos volg je een verlicht pad. Alta Lumina vertelt het verhaal van een neergestorte ballonvaarder. Natuur, licht, geluid en beeld gaan hier prachtig in elkaar op. Alta Lumina is geschikt voor alle leeftijden en het hele jaar door geopend. Alta Lumina gebruikt 100% duurzame energie is met respect voor de natuurlijke omgeving opgezet. www.altalumina.com
Les-Gets-Alta-Lumina.jpg

Tweedaagse tocht door de bergen
Echte avonturiers gaan op pad met berggids Emilie. Tijdens een tweedaagse sneeuwschoenwandeling  leer je alles over de dieren in de bergen, bescherming tegen de kou en het maken van een schuilplaats en vuur. Emilie zorgt voor de uitrusting. Geschikt voor kinderen vanaf 13 jaar. Meer informatie is te verkrijgen bij het VVV van Les Gets.
Les-Gets-snowshoeiing.jpg

Sleetje rijden
Voor de ultieme winterpret mag sleetje rijden niet ontbreken. Er zijn in Châtel en Les Gets diverse speciale sleepistes waar je veilig de helling afsjeest zonder dat je de natuur verstoort.   
Plekken om te sleeën in Châtel en in Les Gets
Les-Gets-boerderij.jpg

Proeverij bij de boerderij
Een uniek aspect van Les Gets en Châtel is de verbinding tussen landbouw en toerisme. In de zomer grazen de koeien op de kruidige Alpenweiden die in de winter transformeren in skipistes wanneer de koeien op stal staan. Alleen al in Châtel zijn 30 actieve jonge boerenfamilies die op kleine schaal Abondance kaas maken. Hier kun je kennismaken met het boerenleven en de producten proeven. Meer informatie over het bezoek van boerderijen in Les Gets en een Abondance kaas proeverij.
Chatel-Abondance.jpg

Over Châtel en Les Gets
Châtel is een oud-Savoyaards dorpje met een lange landbouw-traditie. Nog steeds is een dertigtal (jonge) boerenfamilies actief die vooral Abondance kaas maken. Les Gets is een traditioneel Frans bergdorpje met houten chalets. Beide plaatsen liggen in het wintersportgebied Portes du Soleil en zijn perfect ingericht op de ontvangst van families. Meer info over mogelijkheden met het gezin via www.chatel.com en www.lesgets.com