Odyssée Sonore unieke licht-en-geluidssensatie in Orange

5-12-23. Wie eind dit jaar in de buurt van de Franse stad Orange is kan een unieke ervaring meemaken in het Romeinse theater.
Odyssée_sonore_Romeinse_theater_van_Orange-23-2.jpg

De Odyssée Sonore is een volkomen nieuwe beeld-en- geluidsshow van drie kwartier lang, die jaarlijks te zien is van april t/m december. Wanneer aan het eind van de middag de duisternis intreedt, stap je als deelnemer binnen in een wereld vol licht, kleur en muziek die je puur persoonlijk beleeft. Met koptelefoon op, zittend, lopend of dansend door dit monumentale antieke bouwwerk.

Modern en mythisch tegelijk
De Odyssée Sonore van Orange ging dit jaar in première en trok al meer dan elfduizend bezoekers. Online kan je een goed beeld krijgen van hoe indrukwekkend de artistieke ervaring is die je als deelnemer wordt voorgeschoteld in het theater van Orange, dat 2000 jaar geleden werd gebouwd onder keizer Augustus en inmiddels UNESCO-werelderfgoed is.

De via AI gegenereerde mythologische beelden, die via video mapping worden geprojecteerd op de oude stenen, doen recht aan de rijke geschiedenis van le théatre antique, zoals het in Frankrijk door het leven gaat. En ze lanceren het gebouw op indrukwekkende wijze z'n derde millennium in.
Odyssée_sonore_Romeinse_theater_van_Orange-1.jpg

De sensatie van een 360° geluidszee 
De ervaring is geschikt voor personen vanaf zeven jaar oud. Voor iedere deelnemer is er een binaurale koptelefoon beschikbaar die de muzikale geluiden in drie dimensies weergeeft. Alsof je je midden in een geluidszee bevindt!

In het kader van de CES 2024 (de Consumer Electronic Show van Las Vegas) heeft Odyssée Sonore een Innovation Award gekregen in de categorie Content & Entertainment.
Odyssée_sonore_Romeinse_theater_van_Orange-23-3.jpg

Laatste kaartjes voor 2023
De laatste mogelijkheden om dit jaar de Odyssée Sonore te beleven zijn van 18 tot en met 23 december, en van 28 tot en met 30 december 2023. Daarna zal de show weer vanaf april 2024 te zien zijn. Ticketprijzen beginnen vanaf 18 euro. Ook zijn er kaartjes die een bezoek aan het theater bij daglicht combineren met een toegang tot een van de vier avondsessies van Odyssée Sonore.

Ga voor meer informatie naar
www.theatre-antique.com/en en www.odyssee-sonore.com/en/home