Finland gelukkigste land ter wereld deelt Masterclass of Happiness

16-9-23. Na het succes van de Masterclass of Happiness krijgt de hele wereld nu de mogelijkheid om mee te doen. Finland deelt een online masterclass over geluk.
Finland-Midsummer_Dinner-23.jpg

De Masterclass of Happiness
De fysieke Masterclass of Happiness werd afgelopen lente een fenomeen: het nieuws over de masterclass bereikte een publiek van over de hele wereld. Met meer dan 1.000 hits heeft de masterclass uitgebreide media aandacht gekregen. Dit resulteerde in meer dan 150.000 aanvragen van mensen over de hele wereld die deel wilden nemen aan dit initiatief vanuit Visit Finland. De masterclass werd in juni bijgewoond door een handvol mensen in het Kuru Resort gelegen in het Finse merengebied. 

Het grote aantal aanmeldingen bewees hoeveel mensen graag gelukkiger wilden worden en een klein stukje van de Finse mentaliteit in zichzelf wilden vinden. Nu de langverwachte masterclass online beschikbaar is, hoopt Finland dat het geluk zich zal verspreiden en mensen over de hele wereld zal helpen om een stukje van hun innerlijke Fin te vinden.
Finland-Kuru_Resort.jpg

Een vaardigheid die iedereen kan leren: "Vind je eigen vorm van innerlijke Fin"
De Masterclass of Happiness bestaat uit videolessen van vijf coaches verdeeld onder vier kernthema's. De lessen zijn ontworpen om op een eenvoudige manier aan de slag te gaan met de Finse levensstijl. Elke les bevat praktische opdrachten die deelnemers helpen om de inzichten van de masterclass in elke dag van hun leven toe te passen en concrete vaardigheden voor geluk op te bouwen. Iedereen die de masterclass afrondt, ontvangt een Certificate of Happiness.

De in Nederland wonende Laura Petrolino had de unieke mogelijkheid om in juni deel te nemen aan de Masterclass of Happiness. “De masterclass heeft ervoor gezorgd dat ik mijn geest heb geopend en mijn horizon heb verbreed over hoe verschillend mensen van over de hele wereld zijn. Er zijn zoveel mensen die zulke andere levens leiden dan ik en daardoor kunnen we veel van elkaar leren. Ook al woon ik niet in Finland en ben ik terug in mijn dagelijkse routine, kan ik nog steeds veel dingen toepassen die ik van de Finnen (en van andere deelnemers uit andere delen van de wereld) heb geleerd om gelukkiger te zijn en een voller leven te leiden. Ik zal vanaf nu altijd een kleine Fin zijn, waar ik ook ben", aldus Laura Petrolino, deelneemster van de Masterclass of Happiness woonachtig in Nederland.
Finland-Masterclass_of_Happiness.jpg

Het doel van Visit Finland was om aspecten van het Finse leven en de Finse cultuur te benadrukken die deze consistente kijk op het geluk, zoals de Finnen die in veel opzichten beheersen, ondersteunen. ‘’De online masterclass is gratis, dus gemakkelijk toegankelijk en beschikbaar voor iedereen", aldus Heli Jimenez, Senior Director, International Marketing & PR van Business Finland.

"Met deze masterclass willen we iedereen een basis geven die ze kunnen gebruiken om hun eigen geluk op te bouwen. De sleutel is dat het niet zomaar een mystieke gave is waarmee je wordt geboren; het is een benadering van het leven die iedereen kan leren. Tegelijkertijd is er geen pasklare weg: wij geloven dat je jouw eigen vorm van innerlijke Fin kunt vinden via de thema's van deze masterclass. In veel opzichten denk ik dat het is wat de wereld nu nodig heeft!”

De Masterclass of Happiness is vanaf vandaag beschikbaar op findyourinnerfinn.com
Finland-Design_Everyday_handicrafts-wol.jpg

Vier tips om je eigen Masterclass of Happiness samen te stellen terwijl je in Finland bent
De beste manier om Fins geluk te ervaren is door rechtstreeks naar de bron te reizen. Lees hieronder vier tips over hoe je je eigen privé Masterclass of Happiness kunt samenstellen en optimaal kunt genieten van Finland zoals Finnen dat doen.

  1. Een lust voor het oog: Design draagt veel bij aan het Finse geluk. Een goede manier om kennis te maken met Fins design is het verkennen van het Design Museum en de designwijk in Helsinki of breng een bezoek aan het nieuwe Aalto Museum Centre in Jyväskylä.
  2. Verken de eigen supermarkt van de Finse natuur: Het beroemde "allemansrecht" geeft je de ideale mogelijkheid om puur lokaal voedsel uit de Finse natuur te zoeken. Daarnaast zijn er genoeg restaurants die de essentie van goed eten als essentieel onderdeel van het Finse geluk bewijzen. Probeer bijvoorbeeld het onlangs met een Michelinster bekroonde Vår in Porvoo of Aanaar in Inari.
  3. Zweet je een weg naar geluk: Een van de meest cruciale instellingen die bijdraagt aan het geluk van de Finnen gedurende hun hele leven is de sauna. Met ruwweg 3.000.000 sauna's in Finland kun je er zeker van zijn dat je een goede selectie hebt om uit te kiezen wanneer je in Finland bent. Aanraders zijn Serlachius Art sauna in Mänttä en Saana sauna in Kuopio. Wie naadloos wil opgaan in het Finse leven, neem dan een duik in het nabijgelegen water –  uiteraard geldt dit voor het hele jaar. 
  4. Adem de Finse rust in: Waar je ook bent in Finland, de natuur is altijd dichtbij. Zelfs korte uitstapjes in de natuur blijken al goed te zijn voor je welzijn. Bezoek Nuuksio National Park in de buurt van Helsinki (er is ook een uitstekend natuurcentrum genaamd Haltia) of ga naar Koli National Park voor unieke nationale landschappen.

Finland-Koli_National_Park.jpg