Duitsland duurzaam is fietsen, wandelen en goedkoop met de trein

22-6-22. Het Duitse 9-euroticket is een groot succes. Hiermee kun je nog de hele zomer een maand lang met het streekvervoer door Duitsland reizen, in juni, juli of augustus. Verder fietsen we in dit artikel langs een viertal werelderfgoedlocaties.
Schwarzwald-Münstertal-klooster-St-_Trudent.jpg

Verder kun je nóg makkelijker attracties in het Zwarte Woud bezoeken, komt er na 40 jaar weer een floriade in Mannheim en wandelen we in de voetsporen van cisterciënzermonniken. 

Zwarte Woud: diverse kaarten voor gratis toegang
De KONUS-gastenkaart is geldig als gratis ticket voor regionale bussen en treinen van meer dan negen openbaarvervoersbedrijven in het Zwarte Woud. De kaart is op circa 150 locaties verkrijgbaar. Met de KONUS-gastenkaart kunnen toeristen gemakkelijk van de ene naar de andere excursie hoppen. De SchwarzwaldCard biedt gratis toegang tot ruim 190 attracties in het Zwarte Woud, zoals het Europa-Park en het landgoed Ettenbühl. In het Hochschwarzwald ontvangen toeristen de Hochschwarzwald Card, ook met gratis toegang tot attracties. (foto boven) 
Meer over de KONUS-gastenkaart https://bit.ly/3QNy9BU

Te voet door Franken
De langeafstandsroute, het Pad van de Cisterciënzers, beslaat ongeveer 5.000 kilometer en loopt door zes Europese landen. De eerste etappe is eind mei 2022 geopend in Ebrach in het Steigerwald. De plaats, waarvan de skyline wordt gedomineerd door een indrukwekkend oud barok klooster, geeft gasten een eerste indruk van de macht van de monikenorde. Vanaf 1127 lieten de broeders hun sporen na in het landschap van het Steigerwald. Het eerste deel van het culturele wandelpad loopt van Bamberg naar Kitzingen met een lengte van ongeveer 130 kilometer. 
Meer weten over de regio Franken? https://bit.ly/3zQHanF
Bamberg-Slot_Altenburg_in_Oberfranken-pad_van_de_Zisterzienser.jpg
Saksen-Anhalt: werelderfgoed op fietsafstand
Binnen een straal van slechts 35 km telt Saksen-Anhalt vier UNESCO-Werelderfgoedlocaties: de Luther-monumenten in Wittenberg, het Bauhaus met zijn academie, de Meisterhäuser waar de docenten woonden en de arcadehuizen in Dessau, het Tuinenrijk Dessau-Wörlitz en het biosfeerreservaat Midden-Elbe. Ze hebben slechts één ding gemeen: ze zijn uniek in de wereld! Het viertal werkt samen als Luther-| Bauhaus | Tuinenrijk. Dankzij de nieuwe Werelderfgoedtour kun je de vier locaties en andere bezienswaardigheden op de fiets ontdekken.
Lees hier meer over de Oranjeroute https://bit.ly/3tUYnZd
Dessau_Wörlitz-paleis_Oranienbaum.jpg
Duurzame vakantie
Meer dan 3.000 gecertificeerde accommodaties en restaurants in heel Duitsland hebben duurzaamheid als uitgangspunt genomen. Een verfijnde, verantwoorde keuken verwent gasten met uitzonderlijke gerechten, gemaakt van verse, lokale ingrediënten. Het gebruik van hernieuwbare energie is gunstig voor de portemonnee. Eerlijke arbeidsomstandigheden zorgen voor professionele, authentieke gastvrijheid. Informatie over duurzame accommodatie en bijzondere activiteiten in de natuur vind je hier. 
Klik hier voor duurzame hotels https://bit.ly/3tUYyUn
Familienhotel_Gut_Nisdorf.jpg
Mannheim: BUGA 2023
De stad in de Rijnvlakte, tussen het Pfälzerwald en het Odenwald, is ideaal voor een citytrip. Verrassend: bijna een derde van Mannheim bestaat uit natuur. Mannheim wacht met spanning op BUGA 23, de Bundesgartenschau. Van april tot oktober 2023 zijn er gedurende 180 dagen meer dan 5.000 geplande evenementen. Bezoekers kunnen zich natuurlijk verheugen op een fabuleuze bloemen- en plantenshow, maar de BUGA 23 richt zich ook op oplossingen voor het klimaatprobleem, het milieu, de energievoorziening en duurzame voedselzekerheid. 
Lees hier verder over de BUGA 23 https://bit.ly/3QBAvDA