Zwarte Woud herbergt maar liefst 17 kuuroorden

Baiersbronn Hotel Tanne sauna boomhut18-9-21. Duitsland kent een lange traditie aan kuren. Maar liefst 17 van de 34 kuuroorden in Baden-Württemberg liggen in het Zwarte Woud.

 

 

Schwarzwald Wellness

German.Spa.Tradition.
Even helemaal ertussenuit! In de Duitse kuuroorden kunnen gasten hun gezondheid een oppepper geven in water- en modderbaden en met zout- en zwavelbehandelingen. Heerlijk! De rustgevende sfeer van de traditionele kuuroorden, de omringende natuur, die zich leent voor sportieve activiteiten, en het culturele aanbod zijn ideaal om de batterij weer op te laden. De combinatie van wellness, actieve ontspanning en plezier maakt een kuurvakantie onvergetelijk.
Lees meer over de Duitse kuuroorden!
Zoetwaterbron handen wassen
Eeuwenoude badhuizen in Baden-Baden
Baden-Baden heeft onlangs een plaatsje op de UNESCO-Werelderfgoedlijst veroverd, als een van de belangrijke kuuroorden in Europa. Hiermee erkent het comité het belang van Baden-Baden en tien andere kuuroorden in Europa en hun uitzonderlijke waarde voor alle mensen.
Baden-Baden: UNESCO-Werelderfgoed
Baden Baden Kurhaus
In balans met Kneipp
Sebastian Kneipp werd 200 jaar geleden geboren. Hij heeft het holistische gezondheidsconcept ontwikkeld dat de vijf elementen water, beweging, voeding, geneeskrachtige planten en een evenwichtige levensstijl omvat. Het immuunsysteem moet worden versterkt en het zelfgenezend vermogen van het lichaam gestimuleerd. Er zijn in totaal acht kneippkuuroorden in het Zwarte Woud.
Meer over de wellnessmogelijkheden in het Zwarte Woud
Kneipp portret
Betere prestaties leveren
We willen het beste uit onszelf halen: lichamelijk, geestelijk en emotioneel. Dit zou met biohacking kunnen, de kunst om lekkerder in je vel te zitten en meer uit jezelf te halen. De eerste biohackingbestemming in Duitsland ligt in het Zwarte Woud, om precies te zijn in Bad Dürrheim! In het kuur- en rehabilitatiecentrum van Bad Dürrheim krijg je biohacks (lifehacks) die een enorme oppepper aan je energielevel geven.
Haal het beste uit jezelf!
Bad Durheim kuurpark
Energie tanken in het bos
Het ruisen van de wind in de bladeren, het zingen van de vogels, de geur van vochtige bosgrond: er is geen betere plek om nieuwe energie op te doen dan in het bos. De term "Shinrin-Yoku" komt oorspronkelijk uit Japan en betekent "baden in het bos". In Bad Wildbad heeft men dit letterlijk toegepast: hier staan twee badkuipen midden in het bos. Hiermee had deze plaats een wereldprimeur.
Voel de kracht van het bos
Bad Wildbad Waldbaden
Boomhutsauna bij Baiersbronn
Misschien heb je als kind weleens een boomhut gebouwd. Bij het vakantieplaatsje Baiersbronn is er een heel mooie. Gasten van het Tonbacher Waldbad kunnen relaxen in een spectaculaire buitensauna. Er is daar een 10 meter hoge boomhut gebouwd, die ondersteund wordt door een stevige boomstam en dikke takken. In de spa geniet je van een adembenemend uitzicht op Tonbachtal, een voorplaatsje van Baiersbronn.
Meer over unieke wellnesservaringen in het Zwarte Woud
Baiersbronn Hotel Tanne sauna boomhut