Fietsen door de prachtige natuur van het Noordelijke Zwarte Woud

Nordlicher Schwarzwald Nagoldtalradweg brug16-6-21. Ontdek de prachtige natuur van het Noordelijke Zwarte Woud. Met tal van goed bewegwijzerde fietstochten, op alle niveaus voor elke fietser.

 

 

Voor elke fietser is er wel een mooie fietstocht in het Noordelijke Zwarte Woud. Dit deel van het populaire natuurgebied is erg geliefd bij fietsers omdat je de prachtige omgeving op je eigen tempo kunt verkennen. Bij de eerste stop geniet je natuurlijk van een heerlijk stuk Schwarzwälder Kirschtorte.
Nordlicher Schwarzwald natuur in nevel

Fietsen door een idyllisch rivierdal is hier net zo goed mogelijk als een ontspannen fietstocht op zonnige hoogten. Prachtige bergen, bossen, valleien, wijngaarden en oude kastelen bepalen hier het uitzicht. Sportieve fietsers kunnen zich uitleven op de uitdagende grindpaden door de bossen.
Nordlicher Schwarzwald Tallerrunde brug

In het Noordelijke Zwarte Woud vind je tal van goed bewegwijzerde fietstochten. De twee rivierfietspaden Nagoldtal-Radweg en Enztal-Radweg kunnen worden gecombineerd tot een rondrit die indrukwekkend mooi is. Praktisch: in zowat elk dorp vind je wel een e-bike verhuur en oplaadpunten.
Nordlicher Schwarzwald Nagoldtalradweg bos

Voor de langeafstandfietser zijn er twee gecertificeerde regionale fietsroutes: de Panorama-fietsroute Zwarte Woud en Fietsroute Heidelberg-Zwarte Woud-Bodensee. Daar ben je wel een weekje zoet mee. Op de Nederlandstalige website www.mein-schwarzwald.de vind je altijd een fietstocht die bij je past. De site is erg gebruiksvriendelijk met een reisplanner en filters waarmee je goede keuzes kunt maken.
Nordlicher Schwarzwald Heidelbeerweg uitkijkpost 

Tochten voor E-bike en toerfiets
Klik hier voor 16 verschillende e-bike fietstochten waarbij je in een oogopslag de afstand, tijdsduur en aantal hoogtemeters ziet. Klik hier voor 28 tochten die je per toerfiets kunt afleggen.

Lange afstandpaden
Klik hier voor langere fietsroutes, van 32 tot 287 km, dwars door het Zwarte Woud.

Mountainbike- en racefietsroutes
Klik hier voor meer dan 20 mountainbikeroutes in de categorieën medium en zwaar. Klik hier voor de tien mooiste routes voor racefietsers.

Het Noordelijk Zwarte Woud is voor velen een van de mooiste vakantiebestemmingen in Duitsland, voor wie houdt van rust, ruimte en natuur. Met de auto ben je er zo. Het is bekend vanwege de uitgestrekte dennenbossen die liggen tussen Baden-Baden in het westen en Calw in het oosten en van Pforzheim in het noorden tot Alpirsbach in het zuiden.
Nordlicher Schwarzwald Tallerrunde bos

Kamperen
Je kunt in het Zwarte Woud ook fantastisch kamperen op een van de bosrijke campings of langs de mooie rivieren Nagold en Enz. Veel campings hebben meerdere sterren en bieden mooie zwembaden, animatie en barbecueavonden in de vrije natuur. Regenbogencamping in Bad Liebenzell is heel idyllisch gelegen aan de Nagold. Hier heb je behalve een mooi openluchtzwembad ook een tennisbaan en een culinair restaurant. Camping Kleinenzhof heeft vijf sterren en is een heerlijke uitspanning met alle faciliteiten, e-bikeverhuur en vele excursies.
Nordlicher Schwarzwald Nagoldtalradweg brug

Informatie
Kijk voor meer informatie op de Nederlandstalige website www.mein-schwarzwald.de. Hier vind je veel tips over het gebied, wandeltochten, fietstochten, campings en thermen.

Tourismus Gmbh Nördlicher Schwarzwald
Sonnenweg 5
75378 Bad Liebenzell
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Telefoon: 07052 8169770