Hessen is een uitvalsbasis voor elke vakantieganger

Hessen camper24-7-20. Rivierdalen en diepgroene bossen, romantische vakwerksteden en bruisende metropolen: als geen andere Duitse regio staat Hessen voor veelzijdigheid en afwisseling.

 

Met camper, caravan of eigen tent hebben vakantiegangers alle vrijheid en flexibiliteit om het kleurrijke palet aan vakantiebelevenissen te ontdekken. Als uitvalsbasis vinden ze overal in Hessen uitstekende campings, die zowel ontspanningszoekers als avonturiers op ontdekkingsreis graag verwelkomen. En ook wie niet met een eigen verblijf onderweg is, kan zich verheugen op een heerlijke vakantie – hobbit-huisjes, tipi's en heksenhuisjes staan garant voor onvergetelijke en originele overnachtingen.
Hessen camper
Kassel
Kamperen aan de rivier - tussen zwempret en wereldcultuur
De metropool in de noordpunt van Hessen heet camperaars en vakantiegangers met caravan of tent van harte welkom. Op de moderne camping direct op de groene oever van de Fulda luidt het motto: aankomen en genieten. Eenmaal geïnstalleerd kan men meteen op ontdekkingsreis gaan door een waar mekka voor cultuurliefhebbers: het barokke staatspark Karlsaue met het Marmorbad en de Kasseler oranjerie met het bezienswaardige kabinet van de sterrenkunde en natuurkunde en het planetarium is maar een klein eindje lopen. In slot Wilhelmshöhe, midden in het UNESCO-werelderfgoed bergpark Wilhelmshöhe, kan men meesterwerken van Nederlandse meesters zoals Rembrandt bewonderen. De oorsprong van deze collectie gaat terug tot de 18e eeuw! Wie meer houdt van een sportieve vakantie is op deze camping ook op het juiste adres. De camping ligt vlak bij de Fulda-Radweg R1 – een ideale manier voor fietsliefhebbers om de verdere omgeving te ontdekken.
Hessen Karlsaue
Noord-Hessen, het land van Grimm
Het land van de sprookjes op eigen gelegenheid ontdekken
Noord-Hessen wordt gekenmerkt door stille bossen, glooiend middelgebergte, lieflijke rivierdalen en heel veel weidsheid. Met tent, caravan of camper kan men heel flexibel genieten van dit authentieke sprookjeslandschap. Wie het kamperen graag wil combineren met zomerse waterpret, komt in het Borkener merengebied in Roodkapjeland volop aan zijn trekken. Onder andere aan de Singliser See en het zwemmeer Stockelache liggen camperplaatsen waar grenzeloze waterpret slechts een kwestie van enkele stappen lopen is. Ook het 5-sterren Knaus Campingpark in de vakwerkstad Eschwege biedt veel afwisseling met tal van recreatiemogelijkheden. Goed uitgerust kan men vanaf hier naar de Werratalsee gaan om te zwemmen of te surfen, of een lange wandeling gaan maken over een van de premiumroutes in het geo-natuurpark Vrouw Holle-land. Wie op reis is zonder eigen tent, caravan of camper, overnacht op de camping in Naumburg in het natuurpark Habichtswald stijlvol-Scandinavisch in het ‘Zweedse huis’, sprookjesachtig in het ‘heksenhuisje’ of futuristisch in het designerhuisje ‘Coco Sweet’ – altijd comfortabel en midden in het groen. 
Hessen GrimmHeimat Womo Platz am See
Bergstraße-Odenwald
Droomlandschappen als uit een prentenboek
Ten zuidoosten van Frankfurt ligt de prachtige camping- en camperregio Bergstraße-Odenwald. Grasland met bloeiende fruitbomen op glooiende berghellingen, gevarieerde bossen, oude meanders in de Rijn, geheimzinnige rotsblokken en prachtige stadjes vormen een afwisselend landschapsmozaïek en maken deze regio zo betoverend mooi. Campings en camperplaatsen voegen zich harmonisch in het landschap; sommige liggen idyllisch in stille bosdalen, ander verkeersgunstig in het centrum van kleinere steden. Wie een bijzondere kampeer- of glampingbelevenis zoekt, kan zonder angst voor wilde dieren in een safaritent overnachten, als een echte indiaan in een tipi slapen of heerlijk een tukje doen in een pipowagen. Gezellige vakwerkstadjes, sprookjesachtige burchten en interessante musea wachten erop ontdekt te worden. En uiteraard kan men hier volop van de natuur genieten dankzij op kwaliteit gecontroleerde wandelroutes, informatieve geopark-paden en afwisselende fiets- en mountainbikeroutes. Zoveel beweging maakt hongerig. Gelukkig is het nooit ver naar regionale heerlijkheden in gezellige, sfeervolle restaurants. 
Hessen Odenwald Grasellenbach Camping Park Hammelbach
Lahntal
Overnachten in een tipi of slapen als een hobbit: natuurbelevenis in het Outdoor-Zentrum Lahntal
Naast de klassieke campings heeft Hessen ook bijzondere overnachtingen te bieden. Ten noorden van Weilburg en Braunfels ligt het Outdoor-Zentrum Lahntal verborgen in het bos, te midden van schitterende natuur. Hier kunnen gasten bijvoorbeeld in het tipidorp overnachten: iedere tipi heeft ingebouwde houten bedden en een open vuurplaats met tafels en banken voor gezellige avonden rond het warme vuur. Naast een slaapzak dienen gasten ook een slaapmatje of luchtbed mee te nemen. Een feest voor fans van Lord of the Rings is het sfeervolle ‘hobbithuis’. Het ligt deels ingebed in de bosgrond en is met zijn tot de grond reikende ramen ideaal om voorbijlopende dieren te bekijken en daarbij optimaal te relaxen en onthaasten. In het ‘hobbitkasteeltje’ kunnen gasten zich in een sprookje wanen. Dit bijzondere gebouw is ook geschikt voor grotere gezinnen en groepen. De toren en het huisje met dak van gras zijn een avontuurlijk verblijf voor maximaal negen personen. 
Hessen Lahntal Outdoor Zentrum Tipis