Van Gogh Experience in Kunstkraftwerk te Leipzig

Film 30Leipzig Kunstkraftwerk Van Gogh 20 muren16-2-20. Beleef het werk van Vincent van Gogh op een ongebruikelijke manier in het Kunstkraftwerk Leipzig en kom dichterbij zijn werken dan ooit.

 

 

In een grote voormalige fabriekshal bieden 24 laserprojectoren een meeslepende projectie van de werken van Van Gogh in hoge resolutie op hoge muren (8 meter) en vloer. Bezoekers komen dichterbij dan ooit bij het werk van de beroemde kunstenaar, zijn expressieve schilderstijl en de krachtige penseelstreek. De Van Gogh Experience in Leipzig is te zien tot 31 januari 2021. www.kunstkraftwerk-leipzig.com 
Leipzig Kunstkraftwerk 20 gebouw

Vele Van Goghs passeren de revue, waaronder de ‘Zaaier in de ondergaande zon’, werken uit zijn jonge jaren met donkere kleuren, de beroemde reeks zonnebloemen en beelden van Parijs aan het einde van de 19e eeuw. Ook de vele zelfportretten en landschappen bij Saint Rémy betoverden de kijker. De speciaal gecomponeerde muziek begeleidt de visuele ervaring, die een totale duur heeft van 35 minuten.
Leipzig Kunstkraftwerk Van Gogh 20 zaal 

Het Kunstkraftwerk Leipzig is een Europese hotspot voor nieuwe mediakunst. De focus ligt op meeslepende kunstprojecten die op een ongebruikelijke manier overeenkomen met hun industriële omgeving en verschillende kunstvormen en technologieën met elkaar verbinden. Het grootste video-projectiesysteem in Duitsland staat garant voor een bijzondere belevenis.
Leipzig Kunstkraftwerk Van Gogh 20 zaal 

Design- en kunstcentrum Spinnerij Leipzig
Kunstkraftwerk ligt naast de ‘Spinnerei Leipzig’. Dit was tot 1993 de grootste katoenspinnerij van Europa. Niet lang daarna kreeg het voormalige bedrijfsterrein nieuwe impulsen. De eerste kleinschalige projecten, werden al snel gevolgd door de komst van kunstenaars. Alles kwam in een stroomversnelling toen de kunststroming ‘Nieuwe Leipzig School’ internationaal doorbrak en furore maakte. De oude katoenspinnerij transformeerde naar een centrum voor moderne kunst en design. Er zijn 100 kunstateliers te vinden en de Spinnerij trekt kunstliefhebbers uit de hele wereld.
Leipzig Kunstkraftwerk Van Gogh 20 muren 

Saksen, een ontdekkingsreis dichtbij
Saksen, hoofdstad Dresden, mag zich verheugen op een stijgende belangstelling onder Nederlandse reizigers. Deze deelstaat ligt zo’n 500 kilometer van de Nederlandse grens. Meer reisinformatie op de Nederlandstalige site: www.saksen.info 
Leipzig Kunstkraftwerk Van Gogh 20 poster