Kulturinsel Einsiedel een heel bijzonder attractiepark

Kulturinsel Einsiedel boomhuizen speeltuin23-8-19. Met het cultuureiland 'Kulturinsel Einsiedel', het avonturenattractiepark in Oberlausitz, niet ver van Görlitz is een belevingspark ontstaan zoals er geen tweede in Duitsland te vinden is.

 

Onderscheiden met de toerismeprijs en als 'speciale plek in het land van ideeën' presenteert het cultuureiland 'Kulturinsel Einsiedel' een unieke avonturen-speelwildernis. Onder het motto 'Speelse verbindingen tussen kunst, cultuur en natuur' en met een iets ander aanbod, gepaard met fantasie en creativiteit, zijn er ongekende speelmogelijkheden: klimbergen/-toestellen, kinderboerderij, vikingschip, spokenbos, avontuurlijke bruggen, torens, boomhutten, labyrinten en nog veel meer, die de kids een compleet nieuw speelgevoel geven.
Kulturinsel Einsiedel wipfelgipfel
Beken opstuwen of dieren aaien, kampvuren maken of door grottenstelsels kruipen, puur avontuur is er voor elke smaak en elke leeftijdsgroep. In het toverkasteel de goede weg vinden, de vrije-val-glijbaan bedwingen of de spokenkelder in durven, dat klinkt allemaal bekend, maar krijgt hier een geheel nieuwe dimensie. In deze 5 hectare grote, kronkelende avonturenwildernis komt het aan op overal overheen klimmen en kruipen, onderzoeken en uitproberen. Slingerende paadjes, ondergrondse geheime labyrinten, een legendarisch toverkasteel en de ontdekking van het meer dan 1000 jaar verborgen volk van Turi Sede, presenteren een wereld als op de computer, maar die met alle zintuigen kan worden beleefd. In het park zijn eetgelegenheden die natuurlijk zoals alles in het park een bijzondere flair hebben. Frites e.d.? Echt niet! In plaats daarvan kan men stokbrood bij het kampvuur bakken en genieten van allerlei andere lekkernijen.
Kulturinsel Einsiedel hangkameel

Highlight
Het cultuureiland 'Kulturinsel Einsiedel' is een publiekstrekker met creatieve ideeën en bijzondere vrijetijdservaringen. Regelmatig lokken de eilandspoken hun gasten voor het vieren van gekke feesten met veelzeggende namen als PYROMANUM, MYSTUM, SPIELUM, FOLKLORUM of BaumhausBAUtagen. In het KRÖNUM, bij het theater om te eten – een dinner-show – kan Turisedische cultuur worden ervaren.
Kulturinsel Einsiedel boot boomhuis
Tijdens een adembenemend achtgangenmenu wordt met de kroning van de Turiseder-koning voor een volle buik en een gulle lach gezorgd. Omdat één dag vaak niet genoeg is, biedt het cultuureiland avontuurlijke overnachtingen in het oosterse 'Waldsiedlum', het echte ondergrondse 'Erdhaus', in Turisedische tentachtige 'Behütummis', hoog in de lucht in het 1e Duitse boomhuishotel of op gedurfde boombedden bovenin de kruinen van de bomen. Voor avontuurlijke spruiten zijn spiksplinternieuwe kinderslaapboomhutten beschikbaar.
Kulturinsel Einsiedel boomhuizen speeltuin