ADFC-fietsroute van Sauerland naar Ruhrgebied

Ruhrtal Radweg Schwerte 19 stel28-7-19. De RuhrtalRadweg vormt een 230 kilometer lange spanningsboog van Sauerland naar het Ruhrgebied. De tocht loopt via een ADFC-kwaliteitsfietsroute met vier sterren.


Onderweg wisselen bossen, weilanden, burchten en vakwerk af met de getuigenissen van het industriële tijdperk. Schachttorens, hoogovens en gasreservoirs – tegenwoordig zijn het sportieve en culturele belevingsplekken. Imposante bezienswaardigheden zijn langs de Ruhr alomtegenwoordig. Arnsberg met zijn middeleeuwse stadskern en de classicistische wijk, de wieg van de mijnbouw langs de Ruhr in het Muttental, de Baldeneysee in Essen en ten slotte de nieuw vormgegeven Duisburgse binnenhaven met zijn flaneer- en horecaboulevard.
Ruhrtal Radweg Rheinorange Duisburg
Karakter: De route verloopt voor het merendeel rivierbegeleidend op autovrije wegen. Op de eerste 35 kilometer ten dele steile hellingen, in het verdere verloop hoofdzakelijk vlak terrein. Zeer goede aansluiting op het verkeersnet.
Ruhrtal Radweg Ruhr Henne Meschede
Landschap: Rivierlandschap van de Ruhr, bosrijk middengebergte in het Sauerland, agglomeratie Metropool Ruhr met getuigenissen van de zware industrie en de mijnbouw.
Ruhrtal Radweg Henrichshuette Hattingen
Alle gegevens in een oogopslag:
Ruhrtal-fietsrouteLengte: 230 km
Startpunt: Winterberg
Eindpunt: Duisburg
Bereikbaarheid (dichtstbijzijnde grotere steden): Marburg 58 km | Düsseldorf 28 km
Info over het traject: voornamelijk vlak terrein, sterke stijgingen, goed berijdbaar met kinderen, overwegend geschikt voor aanhangers
4-STERREN-ADFC-KWALITEITSFIETSROUTE
Ruhrtal Radweg Schwerte 19 stel