Fietsen langs de Donau naar de 'Bron van Europa'

Bayern Donaubergland30-6-19. Een fiets- of wandelvakantie in het prachtige rivierlandschap langs de Jonge Donau combineren met  een (culturele) stedentrip naar Regensburg of een andere stad in Beieren.

 

 

In de werelderfgoedstad Regensburg is op 5 juni het nieuwe museum Haus der Bayerischen Geschichte geopend over de geschiedenis van de Duitse deelstaat Beieren. Een (culturele) stedentrip naar Regensburg of een andere stad in Beieren is uitstekend te combineren met een actieve fiets- of wandelvakantie in het prachtige rivierlandschap langs de Jonge Donau . Volg de Donau tegen de stroom in en reis naar de “bron van Europa”.
De Donau is met een totale lengte van bijna 3.000 kilometer de bekendste en ook de op één na langste rivier van Europa. Vanaf de oorsprong in het Zwarte Woud tot aan de drie-rivierenstad Passau stroomt de Jonge Donau door de mooiste, soms nog onontdekte landschappen in Zuid-Duitsland. 
Bayerischer Wald uitzicht
Nieuw museum
Het Haus der Bayerischen Geschichte toont op meer dan 2.500 m² de geschiedenis van de deelstaat Beieren van het begin van het koninkrijk in 1806 tot heden. Unieke objecten vertellen persoonlijke verhalen en historische verbanden. Een ander hoogtepunt is de eerste tijdelijke tentoonstelling: "Honderd schatten van duizend jaar". Deze Beierse staatstentoonstelling toont in de Donauzaal op de begane grond van 27 september 2019 tot en met 8 maart 2020 honderd museumstukken uit heel Europa.

Fietsen
Fietsers ontdekken de diversiteit van het Donaubergland tussen Donaueschingen en Sigmaringen. In dit ‘DonauBikeland’ liggen zestien bewegwijzerde fietsroutes met uiteenlopende niveaus van licht tot uitdagend. De afstanden variëren van 14 tot 100 kilometer. De 21 kilometer lange Höhlentouris  vanwege de vlakke fietspaden en vrijwel geen autoverkeer, ideaal voor gezinnen. Deze fietsroute loopt door het fascinerende dal van de Donaudurchbruch, de zijdalen en over de hoogtes van de Heuberg, de Baar en de Hegaualb. De verschillende tochten zijn uiteraard ook te combineren.
Bayern Donaubergland
Wandelen
De Donau-Panoramaweg loopt langs de rivier tussen Neustadt aan de Donau en Passau. Deze wandeltocht van 220 kilometer bestaat uit een unieke combinatie van natuur, cultuur en culinaire specialiteiten. Romantische rivierlandschappen, charmante steden en goede restaurants bieden wandelaars volop afwisseling. De Donau-Panoramaweg is verdeeld in tien etappes, die kunnen worden ingekort of verlengd.
Meer informatie: www.die-junge-donau.de/nl