Lahntal nodigt uit tot wandelen, fietsen of kanoën

Lahntal Weilburg kano12-6-19. Het Lahntal maakt met zijn ongerepte natuur, cultuurhistorische steden, bezienswaardigheden en landschappen dat je zin krijgt om te gaan wandelen, fietsen of kanoën.


 
Allerlei wandelroutes in het Lahntal zijn gecertificeerd en bieden ontspannen wandelplezier in een afwisselend landschap. De 290 km lange Lahnwanderweg verbindt bijzondere bezienswaardigheden, culturele hoogtepunten en de kleinere en grotere plaatsen waarin gepauzeerd of overnacht kan worden. Het dichte netwerk van wandelpaden biedt bijna ontelbaar veel wandelroutes en combinatiemogelijkheden.
Lahntal Schloss Braunfels
Het Lahntal is ook een paradijs voor fietsers.
De circa 240 kilometer lange Lahntalradweg volgt de Lahn van de bron tot de plaats waar hij in de Rijn uitmondt. Daarnaast kan er ook heerlijk worden gefietst op de Salzböderadweg, de Seenradweg van de Perfstausee naar de Aartalsee, de Lahn-Limes-Radweg, de Lahn-Eder-Radweg ten noorden van Marburg, de Otto-Uddelohde-Radweg in het Burgwald en de Weiltalradweg.
De Lahn biedt kanoërs maar liefst 160 'peddelbare' kilometers en behoort tot een van de meest kanovriendelijke rivieren in Duitsland. Wie een kanotocht maakt, dient gebruik te maken van de 27 speciaal voor kanoërs bestemde in- en uitstapplaatsen. Ook voor de pauzes zijn er specifiek aangewezen plekken. Om de schoonheid van Lahn te bewaren zijn de oevers van de Lahn grotendeels beschermd natuurgebied. Zo blijft de natuur in het Lahntal behouden en kan tegelijkertijd het veelzijdige landschap vanaf het water worden ontdekt.
Lahntal Weilburg kanoBeginnend in het Rothaargebergte bij Siegen volgt de Lahn zijn oorspronkelijke loop over 242 km door ongerepte natuur en langs cultuurhistorische bezienswaardigheden en afwisselende landschappen, tot hij bij Lahnstein in de Rijn uitmondt. Daarnaast zijn er schilderachtige oude binnensteden, tal van kastelen en burchten, imposante kerken, kloosters en kathedralen en duidelijke sporen van de Kelten en de Romeinen, die blijk geven van de eeuwenoude geschiedenis van het Lahntal.

Neem voor gratis brochures en uitgebreide informatie contact op met het Lahntal Tourismus Verband e. V.